Türk Telekom'un hisselerinin yüzde 60'ı Türkiye Varlık Fonu'na, %25'i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aittir.
2005 yılında Türk Telekom'un özelleştirilmesi kapsamında şirketin yüzde 55 hissesi, Lübnanlı Hariri ailesine ait olan Saudi Oger'e bağlı Oger Telecom'un bu amaçla kurduğu Ojer Telekomünikasyon AŞ olan OTAŞ'a geçmişti. 6 milyar 550 milyon dolara gerçekleşen devir, o dönem cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olmuştu.
180 yılı aşan köklü bir geçmişe sahip olan Türk Telekom, Türkiye'nin ilk entegre telekomünikasyon operatörüdür.
Türk Telekom hisselerinin yüzde 60'ı Türkiye Varlık Fonu'na, %25'i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aittir. Geriye kalan yüzde 15'lik hissesi halka arz edilmiştir. Türk Telekom hisseleri Mayıs 2008 itibarıyla Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.
2005 yılında özelleştirilen ve 2018'de batık kredileri nedeniyle bankaların eline geçen Türk Telekom'un yüzde 55'lik hissesi, Türkiye Varlık Fonu (TVF) tarafından satın alındı.
İlgili 23 soru bulundu
Saad Hariri veya Saadeddin Refik Hariri (Arapça: سعد الدين الحريري veya سعد الدين رفيق الحريري; d. 18 Nisan 1970, Riyad), Lübnanlı siyasetçi ve iş insanıdır. Lübnanlı milyarder Bahaa Harriri'nin kardeşidir. 18 Aralık 2016-21 Ocak 2020 tarihleri arasında Lübnan Başbakanıydı.
Bu 21,4 milyar TL'nin 10,6 milyar TL'si (6.54 milyar dolar) Türk Telekom'un yüzde 55 hissedarı olan OTAŞ'a ödendi. 9,0 milyar TL'si (5.71 milyar dolar) yüzde 31,68 hissesi bulunan devlete düşen paydı. Yüzde 15'i halka açık olan Türk Telekom'un geri kalan 1,8 milyar TL'lik kâr payı ise küçük yatırımcıya düşen kısımdı.
Türk Telekom Lübnanlı Hariri ailesi ve Suudilerin ortak olduğu Oger'e 6.5 milyar dolara satıldı.
2015 yılında tüm hisseleri Türk Telekom'a geçen Avea, 2016 yılı başında Türk Telekom'un, mobil, sabit ses, sabit genişbant ve TV alanında hizmet veren markalarını "Türk Telekom" tek markası altında birleştirmesiyle beraber marka kimliğini yitirmiştir. Bugün, TT Mobil İletişim Hizmetleri A.Ş.
Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Tivnikli, kamuoyunda bilinenin aksine Türk Telekom'un yüzde 55'inin blok varlık satışı yoluyla özelleşmediğini söyledi. Tivnikli, kurumun sadece ihale sonrasında Danıştay kararıyla, 21 yıllığına işletme hakkının kiralandığını belirtti.
14/1;TK. md.5/2, 3, 4, 7). Görüldüğü gibi, yasanın Telsiz Kanunu'nda yaptığı değişiklikle kurulan Telekomünikasyon Kurumu'nda çalışan personel “memur” statüsünde olup, 1475 sayılı İş Kanunu ile 2821 sayılı Sendikalar Kanununu ilgilendiren bir yönü bulunma- maktadır.
İktidar, 3 bankayı borç yükünden kurtarmak amacıyla Türk Telekom hisselerini 2026 yılında kendiliğinden devlet kontrolüne geçecek olmasına rağmen Varlık Fonu'na satın almış oldu.
Neden geri alındığını konuşmadan önce olanları şöyle bir basitçe özetleyelim: Türk Telekom 2005 yılında ihaleyle özelleştirildi. OTAŞ 6,55 milyar dolara yüzde 55'i satın aldı. Ojer Telekomünikasyon A.Ş.
Türk Telekom International 25 ülkede faaliyetlerini yürütüyor. Türk Telekom Grubu'nun global üyesi Türk Telekom International'in genel merkezi, Macaristan-Budapeşte'de bulunuyor.
Türkiye'nin bugüne kadarki en büyük özelleştirmesi olarak görülen Türk Telekom'un %55 hissesi için yapılan ihalede 4 gruptan teklif alınmış ve 1 Tem- muz 2005 tarihinde sonuçlanan ihaleye göre hisseler en yüksek teklifi veren Oger Telecoms Ortak Girişim Grubu'na 6.550 milyon Dolara satılmıştır.
İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Bahse konu kuruluşların herhangi bir ülke veya şirkete satışı söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.
Türk Telekom hatta sahip aboneliklerinizle ilgili fatura ödemelerinizi İşCep, Maximum Mobil veya İş Bankası İnternet Bankacılığı platformlarını kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.
Bir kamu şirketi olan Türk Telekom'un yüzde 55'i 2005'te özelleştirilmiş, Lübnanlı Hariri ailesine ait Oger Telekomünikasyon A.Ş'ye devredilmişti. 6 milyar 550 milyon dolara gerçekleşen devir, o dönem Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesiydi.
Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile LYY Telekomünikasyon AŞ (LYY) arasında, Türk Telekomünikasyon AŞ'nin (Türk Telekom) toplam sermayesinin yüzde 55'ini temsil eden paylarını satın almak için Pay Satın Alım Sözleşmesi imzalandı.
Türk Telekom, 6 milyar 550 milyon dolar teklif eden Oger Telecom'un oldu. Cumhuriyet tarihinin bu en büyük özelleştirmesinde, şirketin yüzde 55'ini alan Oger Telecom, Lübnanlı Hariri ailesinin şirketi.
1995. 24 Nisan'da PTT'deki telekomünikasyon ve posta hizmetleri birbirinden ayrılarak PTT'nin telekomünikasyon hizmetleriyle ilgili tüm personel, varlık ve yükümlülükleri; hisselerinin tamamı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'na ait olan Türk Telekom'a transfer oldu.
Yönetim Kurulu Başkanı
Ömer Fatih Sayan 1977 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi - Elektronik Mühendisliği, Bahçeşehir Üniversitesi - Hukuk Fakültesi ve Oxford Üniversitesi - St Antony's School Diplomasi Eğitimi dallarında lisans eğitimi aldı.
Toplantıda verilen bilgilere göre, marka birleşmesi ile tüzel kişilikler korunarak Avea ve TTNET markaları, 'Türk Telekom' tek markası altında bir araya geldi. Avea, TTNET ve Türk Telekom'un mobil, internet, ev telefonu ve TV hizmetleri, 27 Ocak 2016 itibarıyla "Türk Telekom" tek markasıyla müşterilere sunulacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri