Donuk pastalar alındığı günden itibaren çözülme işlemine kadar 1 yıl boyunca derin dondurucuda saklanabilir. Ancak çözülme işlemine girdikten sonra muhakkak kısa sürede tüketilmelidir. Donuk pasta ürünlerinin evde +4 derecede 3-4 saat içinde çözüldükten sonra buzdolabında saklama süresi 2-3 gündür.
Eğer hemen tüketilmesi gerekiyorsa 5-10 dakikalık bir zaman zarfında buzdolabında çözülme işlemi beklenmelidir. Böylece pastanın şoklanması çözüldükten sonra rahatlıkla servise hale gelecektir.
Kremalı pastanın bayat olup olmadığını üzerindeki çatlaklar ele veriyor. Pastanın üzerinde şekerle yapılmış güller, çiçekler veya yenmeyen malzemelerin bulunması bayat olma ihtimâlini artırıyor... Taze olmayan pastalarda kullanılan meyvelerin rengi mattır.Bayat pastada kullanılan çikolata grileşir.
Buzdolabına koy bozulmasın pasta. Yok git derin dondurucuya koy Tabi ki buzdolabında saklayacaksın.
Bilinenin aksine pastanın çok taze olması iyi bir şey değildir. İdeal pasta buzdolabında bir gün bekleyen pastadır. Pasta hazırlanırken kremanın kekin uzun süre dışarıda bekletilmesi pastanın ömrünü kısaltır.
İlgili 41 soru bulundu
Üzerine tarih atın ve 2 ay içinde tüketin. 2 aydan sonra tadında değişmeler gerçekleşir. Pastaları dilimleyip, bir yemelik olarak da streç filme sarıp buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Böylece buzluktan çıkardığınızda yalnızca yiyeceğiniz kadar pastayı çıkarmış olursunuz.
PASTA: Taze pastayı kapalı bir kutuda derin dondurucuda uzun süre boyunca saklayabilirsiniz. Derin dondurucudan çıkardığınızda pasta ilk günkü tazeliğinde olacaktır.
Kek ve Pastaları Aylarca Saklayın
Kuru pastalar için bu süre bir miktar daha uzayabilir. Ancak kremalı kek ve pastaların derin dondurucudaki ömrü 3 aydan daha kısa olacaktır. Bu tarz ürünleri de en fazla 1.5 ay gibi bir süre derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Çünkü bekleme süresine bağlı olarak kuru pastalar zamanla birbirine yapışabilir ve bu da görünümlerinin bozulmasına neden olabilmektedir. Bu şekilde muhafaza edildiğinde yumuşak kurabiye ve kuru pastaların buzdolabında üç gün, derin dondurucuda ise üç ay boyunca tazeliğini koruyabileceğini söylemek mümkün.
Kremayla hazırladığınız pasta da aynı şeker hamuru gibi tercihen 1 gece buzdolabında bekletilir.
Gıda zehirlenmesi, mikroorganizmalar ya da bakteri toksinleri nedeniyle bozulmuş yiyeceklerin tüketilmesi sonucu ortaya çıkar. Besin zehirlenmesi için tipik belirtiler mide ağrısı, ishal ve kusmadır. Hafif zehirlenmeler genellikle birkaç gün içinde kendi kendine iyileşir.
Besin zehirlenmesi belirtileri çoğunlukla 2-3 gün içinde kendiliğinden geriler ve herhangi bir tedavi gerektirmez. Bu süre içinde bol miktarda su ve yağsız sıvı alınması, ishal ve kusma ile kaybedilen sıvının yerine konması için gereklidir. Kusma var ise bulantı önleyici ilaçlar kullanılabilir.
Kimyasal ürünler kullanılarak üretilen sentetik gıda boyalarından elde edilen resim baskılı ve süslemeli yaş pastalar hiperaktivite bozukluğu, astım, kanser gibi rahatsızlıklara yol açabiliyor.
Pandispanya iyice soğuduktan sonra pastanızı yapabilirsiniz. Buzluğa da atabilirsiniz. Aralarına yağlı kağıt yerleştirip üst üste koyalım. Buzdolabı poşetine geçirelim hava almayacak şekilde.
Bu doğrultuda, Osmanoğlu Çikolatalı Pasta (Bim) kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram Osmanoğlu Çikolatalı Pasta (Bim), ortalama 2128,60 kaloriye, 205,90 karbonhidrata, 20,30 proteine ve 135,72 yağ değerine sahiptir.
Derin dondurucuda pişmiş kurabiyeleri saklamak da mümkün. Hemen hemen her pişmiş kurabiye derin dondurucuda 2 aya kadar saklanabiliyor.
Kalan kurabiyeleri ufalayıp az yağlı tavada ısıtın. İsterseniz badem, fındık, tarçın ya da çikolata parçacıklarıyla karıştırın. Muhallebi, dondurma ya da yoğurt üzerine serpiştirin. Yeterince kurabiye kaldıysa ufaladıktan sonra biraz erimiş tereyağı ile karıştırıp kek tabanı ya da pay hamuru yapmak için kullanın.
Ekmek, kurabiyeler yerine kuru havayı emecek ve bayatlamalarını önlemeye yardımcı olacaktır. Düzgün yapıldığında, yumuşak kurabiyeler buzdolabında üç gün ve dondurucuda üç aya kadar dayanır.
➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz. ➽ Kullanmak için derin dondurucudan çıkardığınız eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt raflarında bekletin. Çözünen etin 1-2 günde tüketilmesi gerekir.
Mozaik pastanızı en az 2 saat dondurucuda bekletmeniz gerekiyor. En ideali bir gece önceden yapıp ertesi gün afiyetle tüketmek. Buzlukta çok uzun süre dondurulmuş bir mozaik pastanız varsa tüketmeden önce oda sıcaklığında biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis etmeniz gerekiyor.
Öncelikle buzlukta saklanacak olan kekin buzlukta hava almayacak şekilde saklanması önerilir. Bunun için ise hava almayan bir kaba ya da buzdolabı poşetine konularak buzlukta saklanması gerekir. Aksi halde kek buz tutabilir ya da kek çözüldüğünde dahi hafiften buz kokusu gelecektir.
Buzdolabı poşetinde ya da hava almayan bir kap içinde dondurarak 3 ay kadar saklayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri