Türk Telekom'un hisselerinin yüzde 60'ı Türkiye Varlık Fonu'na, %25'i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aittir. Geriye kalan yüzde 15'lik hissesi halka arz edilmiştir. Türk Telekom hisseleri Mayıs 2008 itibarıyla Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.
İmzalanan sözleşmeye göre, bedelsiz ve borçsuz olarak 2026'da tekrar kamuya devredilmesi gereken Türk Telekom'un, 1 milyar 650 milyon dolar ödenerek TVF tarafından satın alınması kamuoyunda birçok soru işaretine neden oldu.
Türk Telekom Lübnanlı Hariri ailesi ve Suudilerin ortak olduğu Oger'e 6.5 milyar dolara satıldı.
2018'de BTK'nın ve Rekabet Kurumu'nun onayı ile Türk Telekom'un yüzde 55 hissesi, alacaklı bankaların kurduğu LYY Telekom firmasına devredildi. Dün de LYY hisseleri, bankaların alacaklı oldukları 4,75 milyar dolar + faize karşı 1,65 milyar dolar olarak, Türkiye Varlık Fonuna devir etmeye yönelik imza atmış oldu.
Böylece Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası Türk Telekom'un çoğunluğuna sahip oldu. Bu işlemin ardından Suudiler, Türk Telekom'u, 6,5 milyar dolara 21 yıl için kiralayıp, Türk bankalarından da 4.7 milyar dolar borç alarak, ödeme yapmadan devretmiş oldu. Yerli sermaye ise yabancı sermayeye aktarılmış oldu.
İlgili 25 soru bulundu
Türkiye Varlık Fonu (TVF) 2005'te özelleştirilen Türk Telekom'un çoğunluk hisselerini satın aldı. TVV ile LYY Telekomünikasyon AŞ arasında, Türk Telekomünikasyon AŞ'nin toplam sermayesinin yüzde 55'ini temsil eden paylarını satın almak için Pay Satın Alım Sözleşmesi imzalandı.
2012'de Türk Telekom'un Avea sermayesindeki toplam payı %89,99'a yükseldi. 2015 yılında İş Bankası Grubu'nun sahip olduğu Avea hisselerinin Türk Telekom'a devir işlemlerinin tamamlanmasıyla Avea hisselerinin tamamı Türk Telekom'a geçti.
Türk Telekom 2005'te özelleştirilmiş ve 2008'de halka arz edilmiş; artan verimlilik ve genişleyen hizmet yelpazesi ile sonuçlanan başarılı bir değişim sürecinden geçmiştir. Türk Telekom'un hisselerinin yüzde 60'ı Türkiye Varlık Fonu'na, %25'i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aittir.
Türkiye Varlık Fonu, 2026 yılında yeniden bedelsiz olarak hazineye geçecek olan Türk Telekom için bankalardan 1 milyar 650 milyon dolar kredi çekerek satın aldı. Halkbank, Denizbank, Akbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Yapı Kredi ve Vakıfbank LYY Telekomünikasyon'a ortaklık açıklamıştı.
Ziraat Bankası A.S. Türk Ekonomi Bankası A.S. Türkiye Finans Katılım Bankası A.S. Vakıf Katılım Bankası A.S.
Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Tivnikli, kamuoyunda bilinenin aksine Türk Telekom'un yüzde 55'inin blok varlık satışı yoluyla özelleşmediğini söyledi. Tivnikli, kurumun sadece ihale sonrasında Danıştay kararıyla, 21 yıllığına işletme hakkının kiralandığını belirtti.
3- Türk Telekom Anonim Şirketi özel hukuk hükümlerine tabi bir şirket olup, çalışanları 22/5/2003 tarih ve 4857 İş Kanunu hükümlerine tabi işçi statüsünde istihdam edilmektedir. 4-Sosyal güvenlik bakımından Emekli Sandığı Kanununa tabi olmak kişiye Devlet memuru statüsü kazandırmamaktadır.
Türk Telekom'un planlı çalışmaları veya bölgesel kesintileri de bu kapsamda değerlendirilebilir. SIM kart eskimesi veya yerinden oynaması: SIM kartınızın aşınması, kırılması veya telefonunuzda tam oturmaması da şebeke sorunlarına neden olabilir. Bu durumda, SIM kartınızı yenilemeniz veya yerine takmanız gerekebilir.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet gazetesinin; ekonomi yönetiminin THY, Türk Telekom, BOTAŞ gibi kurumların satışını yapmaya hazırlandığına yönelik haberini yalanladı.
Faaliyet karı 2Ç'23'te yıllık bazda %35,1 artarak 3,4 milyar TL'ye ulaştı. Faaliyet kar marjı 2Ç'22'deki %23,2'den 2Ç'23'te %18,8'e gerilerken 1Ç'23'teki %13,9'a kıyasla olumlu bir görüntü arz etti. 2Ç'23'te oluşan deprem etkisinden arındırıldığında faaliyet karı yıllık %41,5 artışla 3,5 milyar TL'dir.
21 yıllık işletme imtiyazı ile Türk Telekom'u 6,55 milyarUSD'ye satın alan OGER grubu, satın alma bedelinin büyük bir kısmını Türk bankalarından aldığı kredi ile ödemiştir.
Daha önce pek çok medya kuruluşunda önemli görevlerde yer alan Ümit Önal, şuanda aktif olarak Türk Telekom CEO'su görevinde bulunuyor.
BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.
'NEREDE' boşluk sevdiğinizin 'KULLANICI ADINI' yazarak 7017'ye SMS olarak yollayın. 7017'den gelecek olan cevap içinde: Sevdiğinizin konum bilgisi olarak, sokak, mahalle, il/ilçe, ve en yakın bilinen bir bilgi noktası referans gösterilecektir.
BİMcell, süpermarketler zinciri BİM'in hayata geçirdiği sanal GSM hizmeti. BİM ve Türk Telekom işbirliğiyle hayata geçirilen bu proje Türkiye'de bir market zincirinin gerçekleştirdiği ilk GSM şebekesidir.
Şirket, Aria ticari ismiyle 28 Eylül 2000'de faaliyete geçti. Daha sonra 8 Nisan 2004 tarihinde Aycell ile birlikte Avea çatısı altında birleşti. Uzun süre Avea markası altında AyCell ile ortaklıklarını sürdürürken 2016 yılında bu ortaklık Türk Telekom tarafından satın alınmış ve Türk Telekom markası altına girmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri