Türkiye'de yabancılara konut satışı teşvikler sayesinde son yıllarda hızla artıyor. Kimisi yatırım, kimisi de vatandaş olmak için gayrimenkul alıyor. Son düzenlemeyle 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alan yabancılar, doğrudan Türk vatandaşlığına başvurma hakkı kazanıyor.
Yatırımın değeri, 13 Mayıs 2022 tarihinde kabul edilen 5554 Karar sayılı değişiklik ile 13 Haziran 2022 tarihinden itibaren yapılacak başvurular bakımından geçerli olmak üzere 250.000 USD'den 400.000 USD'ye çıkartılmıştır. Yabancı uyruklu gerçek kişilerin en az 400.000 Amerikan Doları değerinde yatırım yapması gerekir.
Vatandaşlık başvurusunda bulunan kimsenin başvuru tarihinden geriye doğru beş yıl süreyle kesintisiz olarak Türkiye'de ikamet etmesi halinde Türk vatandaşlığını kazanması mümkündür. İşte bu yola, uzun süreli ikamet izni ile Türk vatandaşlığının kazanılması yahut genel yöntemle vatandaşlık kazanılması denilmektedir.
Hangi ülkeler gayrimenkul alarak vatandaşlık veriyor? Gayrimenkul yatırımı yaparak vatandaşlık sunan dört Karayip ülkesi var: St. Kitts & Nevis, Antigua & Barbuda, Dominika ve Grenada. Tüm bu durumlarda, bir takım avantajları vardır.
İlgili 37 soru bulundu
İNGİLTERE. Birleşik Krallık vatandaşı olmak isteyen adayların, geçmiş taramasından geçmesi, İngilizce dil sınavlarından yeterli puan alması ve başvuru esnasından en az beş yıldır ülkede ikamet etmesi gerekiyor. Birleşik Krallığı vatandaşı olmak dünyadaki en pahalı ve zorlu vatandaşlık işlemleri arasında yer alıyor.
Tek bir yatırımla başvuru sahibi, eşi, çocukları ve ebeveynler beş yıllık oturma izni, ardından da vatandaşlık hakkına sahip olurlar. Böylece Portekiz, vatandaşlık alması en kolay ülkeler arasından birinci sırada yerini alır. Portekiz'den vatandaşlık alarak AB vatandaşı olunur.
Millî güvenlik ve kamu düzeni açısından herhangi bir tehlike oluşturmamak şartıyla Bakanlığın teklifi, Bakanlar Kurulunun kararı ile aşağıda belirtilen yabancılar Türk vatandaşlığını kazanabilirler. Millî güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek hali bulunanların talepleri Bakanlıkça reddedilir.
Türkiye'de evlenmek isteyen yabancılar (veya Türk vatandaşlığına sahip yabancılar), kendi ülkelerinin yetkili makamlarından aldıkları ve şu anda evli olmadıklarını kanıtlayan belgeyi sunmak zorundadır. Aksi takdirde, Türk ilgili makamlarının yeni bir evlilik yapması mümkün değildir.
5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 11 inci maddesi uyarınca Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancılarda; Kendi millî kanununa, vatansız ise 4721 sayılı Türk Medenî Kanununa göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmak. Başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye'de kesintisiz beş yıl ikamet etmiş olmak.
Vatandaşlık başvuru numarası ya da başvuru bilgileri ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü web sitesinden başvurunuzun ne durumda olduğunu kontrol edebilirsiniz. Avukattan destek alarak yapılan başvurular 6 ay ila 1 sene aralığında sonuçlanmaktadır.
Çalışma izni ile Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen bir yabancı, vatandaşlık kanunda belirtilen şartları taşıması halinde yetkili makam kararı ile Türk vatandaşlığını kazanabilir. Bunun için ön koşul Türkiye'de kesintisiz 5 yıl çalışma izni ikamet etmenizdir.
Sürüyle mülk satıyorlar. Tabii Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı sadece satılmak suretiyle verilmiyor.
Özetle, parayla en kolay AB vatandaşlığı seçeneği sunan tek ülke Portekiz diyebiliriz.
Hane geliri asgari ücretin üçte ikisinin altında olan aileler, vatandaşlık maaşı almaya hak kazanmaktadır. Vatandaşlık maaşı, hanedeki kişi sayısına göre de değişmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler eski Bakanı Derya Yanık konu hakkında açıklamalarda bulunmuştu.
Türkiye'de veya Türkiye dışında bir Türk babadan gelen yahut Türkiye'de yerleşmiş bir yabancı babadan Türkiye'de dünyaya gelipte memleket içinde oturan ve erginlik yaşına vardığında resmi olarak Türk vatandaşlığını isteyen yahut Vatandaşlık Kanunu gereğince Türklüğe kabul olunan herkes Türktür.
Türk Vatandaşlığından çıkmak isteyen kişinin bizzat kendisi İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine başvurmalıdır. Eğer Türk Vatandaşlığından çıkmak isteyen kişi yurt dışındaysa bulunduğu yerdeki Türkiye dış temsilciliklerine başvuruda bulunarak Türk Vatandaşlığından çıkma izni isteyebilir.
Türk Vatandaşlığını kazanma işlemlerim sonuçlandı mı yoksa başka herhangi bir işlem yapmam gerekir mi? Türk Vatandaşlığını kazandığınıza dair duyuru belgesi ile ilçe nüfus müdürlüğü ya da dış temsilciliklerimizden Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.
Sonradan Türk Vatandaşlığını Kazanmış Olan Kişi İle Yapılan Evlilik İle Vatandaşlık Kazanılır Mı? Türk Vatandaşlığını doğum dışında herhangi bir yol ile sonradan kazanmış olan kişi ile evlenmek suretiyle de evlilik yoluyla Türk vatandaşlığının kazanılması mümkün olacaktır.
Suriyeliler ayrıca bir Türk vatandaşı ile evlendikten 3 yıl sonra da vatandaşlığa başvurabiliyor. Türkiye'de vatandaşlık almanın diğer yolları da yatırım yapma, en az 50 kişiye istihdam sağlama veya gayrimenkul edinme. Bunların kriterleri, Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte belirtiliyor.
Vatandaşlık Kanunu madde 11'de yer alan şartlara göre, genel yolla vatandaşlık alabilmek için bir yabancı en az 5 sene Türkiye'de ikamet etmesi gerekir. Bu şekilde Türk vatandaşlığı için başvuruda bulunabilir. Başvuru tarihine kadar Türkiye'de 5 yıl yaşamış olmak gerekir.
Haymatlos Nedir? Haymatlos; hukuksal açıdan vatanı olmayan ve hiçbir ülkenin vatandaşı olmayan kişileri ifade eden bir kavramdır. Herhangi bir devlete uyrukluk bağıyla bağlı olmayan ve vatansız statüsüne sahip kişiler yasal açıdan haymatlos olarak tanımlanır.
Bu kanunlar, bir kişinin aynı anda birden fazla ülkenin vatandaşlık gereklerini karşılayabileceği durumlar yaratabilir. Bu durum, bir ülkenin veya diğerinin çok vatandaşlık ile ilgili yasalarının olmaması durumunda, kişinin birden fazla vatandaşlığa sahip olmasına izin vermektedir.
Çifte vatandaşlık, bir kimsenin aynı anda birden çok ülkenin vatandaşlık hakkını kazanmasıdır. Çifte vatandaşlık çoğunlukla insanların kendi ülkesinin vatandaşıyken, bir başka ülkenin vatandaşı olma hakkını kazanmasıyla gerçekleşir. Çifte vatandaşlığın öteki ismi ise çoklu vatandaşlıktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri