Abonelik Süreçleri Devir işlemi 160 TL olarak ücretlendirilmektedir.
Hat Devir İşlemi
Devir için işlem ücreti alınmaz, devir alan müşteri yeni abonelik yapmış sayıldığı için hattı devir alan müşteriden ilk abonelik vergileri devlet adına tahsil edilir. Devir alınan hat Faturalı olarak açılacak ise; Devralan müşterinin ilk faturasına Özel İletişim Vergisi yansıyacaktır.
İlk tesis ÖİV ve ruhsatname ücretine denk gelen 373,14 TL 12 taksit ile abonenin faturasına yansıyacaktır. Devir ücreti için alınacak tüm vergiler dahil 46,89 TL abonenin faturasına ayrıca yansıtılır.
1 Aralık 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere evde/işte internet Hat Dondurma, Nakil, Devir ve Hat Kapama ücretlerimizde düzenleme yapılacaktır. Hat Dondurma, Nakil ve Devir Hizmetleri 42 TL, Hat Kapama Ücreti ise 34,9 TL olarak güncellenecektir.
Kendi adıma kayıtlı hattı bir başkasına devretmek istiyorum, ne yapmam lazım? Hattınızı devralacak kişiyle birlikte Turkcell Mağazaları'ne gitmeniz yeterlidir. Sizden sadece kimliğiniz, hattı üzerine devir alacak müşterimizden ise yeni tesis esnasında alınan abonelik evrakları istenir.
İlgili 19 soru bulundu
Abonelik Süreçleri
Devir işlemi 160 TL olarak ücretlendirilmektedir.
Üzerinize almak istediğiniz numaraya ait firmanın bayisine giderek hat devri istediğinizi belirttiğinizde işlemlere başlanılmaktadır. Başkasının üzerine olan hattı kendi üzerinize almak için hat sahibi ile beraber vereceğiniz dilekçe yeterli olacaktır.
Açıklanan kararlara göre Mart ayı itibarıyla elektrik, doğalgaz ve GSM operatörleri için yapılacak olan abonelik işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilecek.
Kayıtlı Hattı Başkasına Devretmek İçin Ne Yapılır? Devir işlemi yapılan kişiyle birlikte abone olunan operatörün mağazalarına giderek kimlik vermek yeterli olacaktır. İki tarafında devir formunu imzalaması gerekir. Devralacak kişinin yeni abonelik işleminde istenen belgeleri hazırlamış olması beklenir.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yayınlanan 2023 Yılı Telekomünikasyon Hizmetleri Ücret Tarifesi uyarınca; sizin adınıza devlete ödenen vergiler aşağıda belirtilmiştir. Faturalı ve Faturasız bütün aboneler için yıllık 113,14 TL'dir.
satış işlemleri esnasında hem alıcı hem de satıcının devlete ödediği tapu devir ücretlerinin varlığı söz konusudur. Tapu devir ücreti veya diğer adıyla tapu harcı satışı devri gerçekleştirilen gayrimenkulün tapu dairesinde gösterilen bedelinin %4'ü olarak hesaplanır.
Numara taşıma işlemi, mevcut operatör hattının kapanması ve yeni operatörün sim kartı aktif hale getirmesi ile gerçekleşir. Abonenin eski sim kartını çıkararak yeni sim kartı takması gerekmektedir. Geçiş işlemi sırasında kısa bir süre (yaklaşık 15 dakika)iletişim kesintisi yaşanabilir.
Devir talebinde, devralan ve devreden olmak üzere her iki tarafın devir formunu doldurup imzalaması gerekmektedir. Devreden sadece kimlik fotokopisini bırakırken devralan yeni abonelik için gerekli evrakları ibraz etmeli ve abonelik sözleşmesi doldurmalıdır. Bu işlem ücretsizdir.
Numara taşıma işlemi yasal olarak en fazla 4 gün içerisinde tamamlanabilmektedir. Bu süre içerisinde iletişiminiz kesintisiz olarak devam eder.
Sıkça Sorulan Sorular. Sim kart değişikliği ücretli midir? Evet, sim kart değişikliği KDV dahil 106,98 TL'dir.
Yaşım 18'den küçük, nasıl hat alabilirim? Yeni hat alırken gereken tüm evraklarla birlikte; adınıza faturalı hat almak istiyorsanız noterden alınmış muvafakatname, anne veya babanızın kimliği ile beraber başvurmanız gerekmektedir.
Kullandığınız GSM operatörünün size en yakın bayisine gidin, Bayideki görevliye cep telefonu almak istediğinizi belirtin, Görevli sizden nüfus cüzdanınızı alarak işlemi yapacak, Bütçenize uygun telefonu alarak tarifenize ek olarak ödeyebilirsiniz.
Telefon hattı kimin adına ise o kişi aranan ve mesaj gönderilen numaraların dökümünü (ayrıntılı fatura) ilgili şirketten alabilir.
Hattım hangi operatörde diye sorgulatmak isterseniz e-Devlet üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Öncelikle TC kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekiyor. Ardından Mobil Hat Sorgulama menüsü üzerinden numaradan operatör sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Bu kapsamda, Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) ve GSM şirketlerinin yetkilileriyle yapılan toplantılar sonucunda sınırsız olarak alınabilen hat sayısı; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için 15(onbeş) adet, yabancı uyruklu şahıslar için 3(üç) adet ile sınırlandırıldı.
Tüm operatörler üzerindeki hatlarınızı sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr/mobil-hat-sorgulama adresini kullanarak e-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Dijital Operatör Uygulaması içerisindeki ayarlar menüsü altında bulunan hesap ekleme işlemini kullanarak da adınıza kayıtlı tüm hatlarınızı görebilirsiniz.
Kendi adıma olmayan bir numarayı taşıyabilir miyim? Sadece kendi adınıza kayıtlı veya faturası adınıza kesilen hatlar için numara taşıma talebinde bulunabilirsiniz. Hat adınıza kayıtlı değilse, hat sahibinin numara taşıma talebinde bulunması gerekmektedir.
Telefon hatları ile frekanslarından veya elektromanyetik dalgalarla yapılan şifreli veya şifresiz yayınlardan sahibinin veya zilyedinin rızası olmadan yararlanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
Turkcell'in Bilinmeyen Numaralar Servisi sayesinde, günün her saatinde bilmediğiniz numaranın kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz. Kime ait olduğunu öğrenmek için 2200'a gönderdiğiniz numara sorgusu, sorgu başına tüm vergiler dahil 6,99 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri