4.ÇELİK YILDIRIMI ÇEKER Mİ? Hayır koruma tesisatı yıldırımı toprağa iletir.
Hiç beklenmeyen 8 şiddetinde bir deprem kuvveti oluşsa dahi eğer binanız hafif çelik ise binanız çökmez. Çünkü çelik malzeme özelliği olarak beton gibi aniden kırılan bir malzeme değildir, dayanamadığı yüklere karşı kırılmaz, şekli değişir yani sünme yapar.
Çelik yapılar, çeliğin yüksek mukavemeti ve esneklik kabiliyeti sebebiyle daha güvenli bir yapı sistemidir. Aynı dayanıma ulaşmak betonarme yapılarda daha maliyetli ve aşırı ağırlıktan dolayı da daha risklidir.
Çelik evler ortalama 40 ile 60 yıl arasında bir ömre sahiptir. Bu kullanım süresi aslına bakarsanız tamamıyla sizin elinizdedir. Çelik evinizin bakımlarını aksatmaz ve iyi bir şekilde evinize bakarsanız kullanım ömrü 90 ile 100 yıla kadar bile uzayabilir.
Kaliteli ve doğru malzemeler ile yapılan izolasyon çalışması sayesinde çelik eviniz ne haddinden fazla soğuk ne de haddinden fazla sıcak olur.
İlgili 45 soru bulundu
Çelik Evlerin Dezavantajları
Gürültü: Çelik evlerin yapısı nedeniyle, içerisinde gürültü daha fazla yansıyabilir. Sıkça fırtına ve rüzgar olması durumunda, evin içinde gürültü daha fazla duyulabilir. Isı Yalıtımı: Çelik evler, yapısı nedeniyle ısı yalıtımı açısından diğer evlerden daha zayıf olabilir.
Doğalgaz
Prefabrik evlerde de betonarme yapılarda olduğu gibi doğalgaz ile ısınma yönteminden faydalanılabilir. Doğalgaz, altyapısı olan yerlerde en çok tercih edilen ısınma yöntemlerinden bir tanesidir.
Çelik evler maksimum 4 katlı yapılabilmektedir fakat hem uygun fiyat hem de ergonomik açıdan 2 kat en uygunudur. Çoğu çelik ev modelinin ise 2 katlı olduğunu internette gezerek veya sayfamızı bakarak görebilirsiniz.
Çelik Konstrüksiyon Ev Ne Kadara Mal Olur? Çelik konstrüksiyon ev metrekare maliyeti 3.000 TL ila 4.000 TL aralığında değişmektedir. Mayıs 2022 fiyatlarına göre 100 metrekare çelik konstrüksiyon ev fiyatı 300.000 TL ila 400.000 TL aralığında seyretmektedir.
Çelik Evler
Ayrıca, çelik malzeme, yangın ve depreme dayanıklıdır ve nem ve rutubet gibi olumsuz hava koşullarına karşı dayanıklıdır. Çelik evlerin dezavantajı, maliyetleri olabilir. Çelik malzeme, ahşap veya betona göre daha pahalıdır ve inşaat sırasında özel ekipmanlara ihtiyaç duyulabilir.
Evet istediğiniz herhangi bir araziye prefabrik ev inşa edebilmeniz için izin gerekir. Ve kurulumunun yapılacağı arazinin imarlı olması gerekmektedir. Sadece zemininde beton kullanılan prefabrik ev projeleri izin açısından betonarme ev inşası izni ile benzerlik gösterir.
Prefabrik ev yaptırmak isteyenlerin öncelikli olarak diğer tüm yapı uygulamalarında olduğu gibi gerekli olan izinleri alması gerekmektedir. Prefabrik ev izni veya daha genel ifadesiyle prefabrik ev ruhsatı alınması gereken zorunlu belgedir.
Çelik Ev Paslanır mı? Korozyon (paslanma) problemleri görülmekle beraber, kurallara uygun kaliteli işçilik ve galvanizli (erimiş çinko banyosu olup, paslanmazlığı sağlar) çelik profillerle üretilen çelik karkas yapılar bakımsız bırakılmayıp doğru su ve ısı izolasyonu uygulandığında korozyonla baş edebilirler.
Çelik yapılarda taşıyıcı olarak çelik kolon, prefabrik yapılarda ise duvar panelleri kullanılır. Isı ve ses yalıtımı, çelik evlerde daha iyidir. Çelik evler de prefabrik evler de depreme karşı dayanıklıdır. Ancak zaman içinde prefabrik evler daha kolay aşınır, düzenli bakım gerekir.
Çelik Ev Kolay Isınır mı? Çelik ev sadece kolay ısınmakla kalmaz, aynı zamanda kuvvetli izolasyonu sayesinde kolay ısı kaybı da yaşamaz. Standart inşaat teknikleri ile üretilen betonarme ya da ahşap binaların aksine çelik konstrüksiyon yapılarda çok daha farklı ve modern bir izolasyon sistemi kullanılmaktadır.
2023 yılında Türkiye'de satışa sunulan standart bir ağır çelik evin fiyatı yaklaşık olarak 200.000 TL ila 500.000 TL arasında değişebilir. Ancak, fiyatlar tercih edilen marka, malzeme kalitesi, ek özellikler ve montaj işçiliği gibi faktörlere bağlı olarak farklılık gösterebilir.
Hafif çelik; 3 kat bina yüksekliğine kadar ev tipi yapılarda, ağır çelik ise; 3 kattan daha yüksek gerek konut amaçlı gerekse işyeri amaçlı yapılarda kullanılır ikisi arasındaki fark sadece maliyettir. Özellikle çeliğin mukavemeti konusunda hiçbir fark yoktur.
Prefabrik evler üretim aşamasında kaliteli malzemeler kullanılmış ise yaz ve kış aylarında rahat bir şekilde kullanılabilir. Paslanmaz çelikler üzerine inşa edilen prefabrik evler, uzun yıllar her mevsim kullanıma uygun bir şekilde yapılıyor.
Prefabrik evler ve çelik evler tekrar sökülüp takılabilirler. Evin sökülmesi veya tekrar takılması esnasında bazı fireler meydana gelebilir. Ses ve ısı izolasyonu bakımından çelik yapılar, prefabrik yapılara göre daha avantajlıdır.
Uzun lafın kısası, çelik evler genellikle 9 şiddetinde ki depremlere bile karşı koyabilmektedir.
Çelik evin duvar karkasları makine hattında şekillenirken prefabrik evde farklı olarak duvar bolakları panel hattında beton levhalar arasına EPS yalıtım malzemesi kullanılarak hazırlanır. Bunun dışında her iki evde de kullanılan temel yapı malzemeleri aynıdır.
Çelik konstrüksiyon evin ısınması konusunda endişesi olanlar rahat olsun! Çünkü çelik konstrüksiyon ev çok soğuk olmayan bir bölgede küçük bir sobayla bile ısınabilir.
Prefabrik evler, doğalgaz, güneş enerjisi, klima, elektrik sobası, yağlı soba veya bacalı soba ile ısıtılabilmektedir. Isınma konusunda, prefabrik evlerde her hangi bir sorun yaşanmamaktadır. Evlerin kurulumu, kurulacağı yerdeki iklim koşulları da göz önüne alınarak yapılmaktadır.
·Prefabrik evlerde ısıtma sistemleri nelerdir? Prefabrik evlerde diğer konut modellerinde kullanılan tüm ısıtma sistemleri kullanılabilmektedir. Bu ısıtıcılar arasında odun veya kömürlü soba, klima, doğalgaz, elektrikli ısıtıcılar, sıvı veya LPG yakıtlı merkezi ısıtıcılar, yerden ısıtma sistemleri yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri