Evraklarınız Türk Telekom arşiv merkezine geldikten sonra 48 Saat içerisinde Türk Telekom Müşteri Hizmetleri (444 1 500) yetkilileri tarafından aranırsınız ve kimlik doğrulama işlemleriniz yapılır. Kimlik doğrulamada herhangi bir problem olmadığı takdirde mobil imza servis aktivasyonu yapılır.
1.Ön Başvuru:
Eğer tüm evraklarınız sistemimizde daha önceden kayıtlı ve SIM kartınız uyumlu ise turkcell.com.tr üzerinden tek tıklama işlemi ile mobil imzanız aktif hale getirebilirsiniz.
Nasıl kullanırım? Turkcell Mobil İmza'yı destekleyen bir uygulama üzerinde elektronik imza atmak istediğinizde; Uygulama ekranındaki İMZALA tuşuna basın. Bu tuşa bastığınızda, bilgiler hazırlanarak, imzalanmak üzere cep telefonu ekranınızda işlem bilgisi çıkar.
Mobil elektronik imza, mobil bir cihaz kullanılarak oluşturulan elektronik imza olarak tanımlanabilir. Mobil elektronik imzanın, elektronik imzadan tek farkı elektronik imza oluşturma aracı olarak mobil bir cihaz içerisine konulan SIM kartın kullanılmasıdır.
İlgili 16 soru bulundu
Mobil imza, elektronik belge imzalama, internet bankacılığı, kamu hizmetlerine erişim, elektronik ticaret gibi çeşitli işlemlerde kullanılabilir. Hukuken geçerli bir imza gerektiren birçok işlem mobil imza ile gerçekleştirilebilir.
Anlaşmalarınızı, dokümanlarınızı veya dosyalarınızı elektronik ortamda yasal olarak geçerli şekilde imzalamak istiyorsanız öncelikle elektronik imza ya da mobil imza sahibi olmanız gerekir.
M-imza iş ve işlemlerin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır. M-imza elektronik ortamda geçerli olmak üzere kişinin ıslak imzası yerine kullanılmaktadır. M-imza için herhangi bir yazılıma ihtiyaç yoktur.
Mobil İmza Servisinden yararlanabilmek için Mobil İmza Uyumlu 128K simkart kullanılması gerekmektedir. Başvuru sırasında sim kartın uyumsuz olması halinde Mobil İmza Uyumlu 128K simkart ile 82,37 TL karşılığında değiştirilecektir. Sim değişikliği yapılmadan Mobil Imza başvuru işlemi yapılamaz.
Bireysel elektronik imza için başvuru sahibinin, üzerinde TC kimlik numarası yazan nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi resmi bir kimlik belgesine sahip olması gerekir. Bu belgenin aslı ile birlikte elektronik sertifika taahhütnamesi ve başvuru formunu doldurması gerekir.
e-Devlet Kapısı şu an Avea, Turkcell ve Vodafone mobil imzaları ile entegre çalışmaktadır. Mobil İmzayı Nasıl Kullanabilirim? Adım 1: Giriş menüsünden “mobil imza ile giriş” seçeneğini seçiniz. Adım 2: Gelen ekranda TC Kimlik No ve Mobil imza aboneliğiniz bulunan GSM numaranızı giriniz ve “Gönder” tuşuna basınız.
Mobil İmza Servisi için yeni şifre oluşturma işlemini nasıl yapabilirim? Müşteri Hizmetleri'ni arayarak yeni şifre oluşturma talebinizi iletebilirsiniz. Müşteri Hizmetleri üzerinden güvenlik teyidini geçtikten sonra; cep telefonunuza yeni şifre belirlemeniz için SMS gönderilecektir.
Mobil İmza, işlemlerinizi ıslak imza atarmış gibi yapabilmenizi, elektronik ortamlarda kimliğinizi kolayca kanıtlayabilmenizi sağlar. Mobil İmza ile ıslak imza gerektiren işlemleri ve başvuruları yerinizden kalkmadan anlaşmalı kurumlar üzerinden yapabilirsiniz.
Mobil imzanın elektronik imzadan tek farkı, elektronik imza oluşturmak için mobil cihazlarda yer alan SIM kartının kullanılması. Elektronik imzaya ilişkin mevzuat mobil imzayı da kapsadığı için mobil imza da elektronik ortamda güvenli elektronik imzanın sağladığı hukuksal geçerliliği sağlar.
Mobil elektronik imza, mobil bir cihaz kullanılarak oluşturulan elektronik imza olarak tanımlanabilir. Mobil elektronik imzanın, elektronik imzadan tek farkı elektronik imza oluşturma aracı olarak mobil bir cihaz içerisine konulan SIM kartın kullanılmasıdır.
e-İmza almak istediğiniz hizmet sağlayıcı ile iletişime geçtikten sonra, kimlik doğrulama süreci başlar. Kimlik doğrulama süreci, e-imza sahibinin kimliğinin doğrulanmasına ve sertifikanın güvenli bir şekilde verilmesine olanak sağlar. Kimlik doğrulama işlemi tamamlandıktan sonra Elektronik Sertifikanız oluşturulur.
Kimlik Kartına e-İmza Yükleme için ayrıca bir bedel ödenmeden ücretsiz olarak yapılmaktadır.
Açığa atılan imzanın kötüye kullanılması suçunda zamanaşım süresi 8 yıldır. Suçun işlendiği tarihten itibaren dava açılmaz veya dava açılsa dahi sona ermez ise zamanaşımı yokluğundan dava hakkında düşme yönünde karar verilecektir.
İmza, uzun süre kalan mürekkep kalem ile atılmalıdır. Mümkünse her zaman aynı kalemle imza atılmalı, hatta imza kalemi olarak belirlenmiş bir kalem bulundurulmalıdır. İmza, isim ve soyadının kullanılması ya da ismin kısaltılması ve soyadının yazılması ile oluşturulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri