Ookla Speedtest'e göre Türkiye mobil internet hızında 141 ülke arasında 66'ıncı, sabit internet hızında ise 178 ülke arasında 106'ıncı sırada yer alıyor. Mobilde Katar, sabit internet hızında ise Singapur birinci.
112.
Speedtest'in Türkiye'ye ilişkin verilerine baktığımızda, mobil internet hız sıralamasında 66. sırada, sabit internet hız sıralamasında ise 110. sırada olduğumuzu görüyoruz. Mobil internet indirme hızı ortalamamız 32,06 Mbps, sabit internet indirme hızı ortalamamız 33,32 Mbps seviyesinde.
Singapur'un sabit internette ortalama indirme hızı 192,17 Mbps olarak zirvede yer alıyor.
Monako: Yapılan son ölçümlere göre dünyanın en hızlı sabit ağını kullanan ülke Monako oldu. Bir şehir devleti olan Monako'da sabit internet hız testleri sonucunda ortalama 320.08 Mbps indirme ve 203.20 Mbps yükleme hızları tespit edildi.
En hızlı 5G ağına sahip ülkeler arasında BAE'yi Güney Kore (501,56 Mbps), Katar (465,62 Mbps), Brezilya (447,30 Mbps) ve Singapur (388,55 Mbps) takip ediyor. Singapur, en hızlı sabit genişbant ağlardan bahsedildiğindegenellikle üst sıralarda yer alıyor.
İlgili 17 soru bulundu
Nasa birimleri arasında 10 Gbps İnternet hızı kullanıyor.
Birleşik Krallık merkezli araştırma şirketi Uswitch'in 2022 mart ayında yaptığı araştırmaya göre Türkiye 26.34 medyan indirme hızı ile OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) ülkeleri arasında açık ara en yavaş internetin olduğu ülke.
Bunun ilk nedeni, Türkiye'deki internet kullanıcılarının çok fazla farklı bağlantı noktası geçiyor olması. İkinci neden ise Türkiye'nin coğrafi konumunun kötü oluşu. Üçüncü neden ise 80 milyon nüfuslu ülkenin internetinin tek bir internet servis sağlayıcısının (ISP) elinde bulunması.
Ülkeyi yöneten hükümet tarafından sık sık keyfi internet kesintisi yaşanan, fiyatların da son derece pahalı olduğu bu ülke dünyanın en yavaş internetini kullanıyor. Türkmenistan 4.19 Mbps puanıyla en yavaş internet kullanan ülke oldu.
Bu tablolara göre dünyanın en hızlı kablolu internetine Tayland sahipken (saniyede 308 MBPS), en yavaş internet Türkmenistan'da tespit edilmiş (saniyede 3 MBPS). Bu tablolara göre de dünyanın en yavaş kablolu internetini kullanan 5. ülke Moritanya.
2023 yılının ilk çeyreği itibariyle Türkiye'deki en yüksek internet hızı ortalamaları açıklandı. Speedtest tarafından yapılan ölçümlere göre, mobil internet hizmetleri konusunda Turkcell en yüksek hızı sağlarken, sabit internet hizmetlerinde ise TurkNet başı çekiyor.
İnternet teknolojisi Türkiye'ye ilk olarak, 1987 yılında Ege Üniversitesi'nin öncülüğünde kurulan, Türkiye Üniversite ve Araştırma Kurumları Ağı ile geldi. Türkiye ilk kez İnternet'le, 12 Nisan 1993 tarihinde ODTÜ'den Ankara-Washington arasında kiralık hat kurularak yurtdışıyla sağlanan bağlantı sayesinde tanıştı.
Türkiye, sabit internet erişiminde 31.7 Mbps indirme hızı ile 178 ülke arasında 106'ıncı sırada yer alıyor. Katar mobilde 169.51 Mbps indirme hızı ile liderliğini korurken Singapur ise sabit internet hızında ortalama 225.71 Mbps hız ile lider konumda.
Dünyanın en gelişmiş şehirleriyle birlikte 1.000 Mbps hız Türkiye'de de var! TurkNet 1.000 Mbps'ye kadar hızlı interneti GigaFiber ile sağlıyor. Altyapınızda 1.000 Mbps hız durumunu öğrenmek için hemen, internet hız sorgulama yapabilirsiniz.
Japonyalı araştırmacılar, saniyede 1,02 Petabit (1.020.000.000 Mbps) internet hızına ulaşarak yeni bir rekor kırdılar. Bu hız, aynı anda 10 milyon tane 8K video izlemeyle eşdeğer. DUVAR - Japonya'daki araştırmacılar, 1,02 petabit (1.020.000.000 Mbps) veri aktarım hızına ulaşarak dünya rekoru kırdı.
Buna göre dünyada internet verisi kullanmanın en pahalı olduğu ülke Zimbabve ve en ucuz olduğu ülkeyse Hindistan.
Çin, Myanmar, Suudi Arabistan ve İran'da da hükümetin izin vermediği sitelere girmek tamamen yasak ve bu ülkelerin bazılarında elektronik postalar filtreleniyor. İran'da ayrıca blog yazarlarının kendi bilgilerini Sanat ve Kültür Bakanlığı'na kayıt etmesi gerekiyor.
Raporda internet erişimi 0 olarak belirtilen Kuzey Kore sonuncu. En fakir ülkeler arasında bulunan Eritre, Somali, Burundi, Timor, Gine gibi ülkelerde nüfusun sadece yüzde 1 ile 2'sinin internete erişimi var.
İşte dünyanın internet haritası İnternet bağlantılarında dünyanın en yavaş dosya indirme hızının Afrika ülkesi Kongo'da, en hızlısının ise Güney Kore'de olduğu belirtildi.
13 Kasım 2022 akşam saatlerinde Taksim'de yaşanan patlama sonrası internet erişiminde sorun yaşanmaya başlandı. BTK tarafından yapılan açıklamada, sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığı ifade edildi. Aynı zamanda kullanım yoğunluğundan internetin çekmediği görüldü.
İnternet sayesinde bilgiye erişim dünya çapında yerine getirilebilmektedir. Bulunulan konumdan bağımsız olarak bilgi paylaşılabilir, kolaylıkla iletişim kurulabilir. İnternet TCP/IP olarak adlandırılan sisteme sahip olan tüm cihazların birbirine bağlanmasına olanak tanır.
Altyapı, ADSL, ethernet kabloları, modemler, router gibi pek çok etken internet hızının değişkenlik göstermesine sebep olabilir. Bunlara ek olarak modemin bulunduğu yerin uzaklığı gibi çok basit çevresel faktörler de internet hızının değişmesine ya da bir anda düşmesine sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri