Türkiye'de Elif ismini kullanan 531.575 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Elif ismini kullanan 99.927 kişi bulunmaktadır. Ankara'da Elif ismini kullanan 33.085 kişi bulunmaktadır. İzmir'de Elif ismini kullanan 24.670 kişi bulunmaktadır.
Elif isminin kullanım sıklığı: Türkiyede her 156 kişiden birinin ismi Elif.
Elif ismi, Arap alfabesindeki ilk harfin adıdır. Bu isim, harfin ince ve uzun şeklinden dolayı uzun boya benzetilir. Ve uzun boylu, zarif kız anlamında kullanılır.
Arapça kökenli bir isim olan Elif isminde Türkiye'de 514.594 kişi vardır. Anlamı zarif ve uzun boylu kız olan Elif ismi Kur'an'da sık sık geçmektedir ve bu nedenle de ülkemizde kız bebekleri için sık sık tercih edilmektedir.
Elif ismini çocuğa vermekte bir sakınca yoktur. Elif, Arap alfabesinin birinci harfidir. Bazı Arap dilcileri elif isminin vav, ya ve hemze harfleriyle ülfet etmesi, yani onlarla değişip kaynaşması sebebiyle “vahşet"in (sertlik ve kabalık) zıddı olan “ülfet” (uyumluluk) masdarından türediği görüşündedirler.
İlgili 42 soru bulundu
Elif ismi Arapça kökenlidir. Arap alfabesinin ilk harfi olan 'Elif' harfi sadece sağdan birleştirilen bir harftir ve sol taraftan bir harfle bağlanamaz. Elif harfi yalın halde tek başına, dik bir çizgi şeklindedir. Elif ismi ülkemizde kız çocukları için sıklıkla tercih edilen bir isimdir.
Elif (ا), Arap alfabesinin birinci harfi. İbranice muadili alef harfidir. Ebced hesabındaki değeri 1'dir. Kamerî harflerdendir.
Akatça alpu "sığır, öküz". Fenike ve Arami alfabesinin ilk harfi, sığır başı simgesinden türemiştir.
Elif isminin karakter özellikleri
Duygusal dünyası çok geniştir ve empati yeteneği gelişmiştir. Bu sebeple, çok sevilen ve popüler olan biridir. Duygusal anlamda zengin bir dünyası vardır; ama zorluklar karşısında çabuk yıkılır. Hem iyi huylu hem de çalışkandır.
Duygusal dünyası çok geniştir ve empati yeteneği gelişmiştir. Bu sebeple, çok sevilen ve popüler olan biridir. Duygusal anlamda zengin bir dünyası vardır; ama zorluklar karşısında çabuk yıkılır. Hem iyi huylu hem de çalışkandır.
ELİF İSMİ KURAN'DA VAR MI, GEÇİYOR MU? Elif ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir ve Elif ismini koymak caizdir.
Arap alfabesinin ilk harfi Elif'ten gelmektedir ve aynı harfin şekli gibi ince anlamındadır.
Kur'an-ı Kerim Elifbası'nda 28 harf vardır! Kur'an-ı Kerim alfabesinin birbirinden güzel 28 harfi. Bu harfler, “Elif” harfiyle başlar, “Ye” harfiyle biter. Harflerin Türkçede kullandığımız harflerden farklı bir özelliği vardır.
Zeynep ismini alan kız bebek sayısı 7 bin 421 oldu. İkinci sırada ise Elif ismi yer aldı. Elif ismini alan kız bebek sayısı 6 bin 892 oldu. Üçüncü sırada ise Eylül ismi yer aldı.
Muhammed ismi, on ülkede en popüler erkek çocuk ismi olarak zirvede yer alıyor. Üstelik dünyada da farklı türevleriyle en çok kullanılan isim. Farklı telaffuzlarıyla birlikte bu isim dünya çapında 113 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor.
Duru ismi kız bebekler için tek başına ya da ikinci bir isimle konulmaktadır. Özellikle de son yıllarda Duru isminin kullanımı oldukça artmıştır.
Bu cümleden olmak üzere Arapçada isim, sıfat ve mastarların sonuna eklenen elif- nun harfleri kelimeye ekstra anlamlar katmaktadır.
Dünyaya gelen 1 milyon 180 bin 840 bebekten, erkeklerden 8 bin 816'sına "Yusuf", 7 bin 713'üne "Eymen", 6 bin 857'sine "Miraç", kız bebeklerden de 13 bin 420'sine "Zeynep", 8 bin 586'sına "Elif", 6 bin 886'sına "Defne" ismi verildi.
Arapça kökenli olan Elif, zarif ve naif kız anlamlarına gelmektedir. Uzun ince zarif kız, alışmış – alışkın, dost ve tanıdık anlamlarına da gelmektedir. Elif ismi Arap alfabesinin ilk harfi olduğundan dolayı ve Kuran-ı Kerim'in 2. suresi olan Bakara Suresinin ilk kelimesi olarak Kuran-ı Kerim'de yer almaktadır.
A / ا : Fenike dilinde adı alf olup “öküz” anlamına gelir. Buradan İbrânîce ve Arâmîce'ye alef, Yunanca'ya alpha, Arapça'ya elif olarak geçmiştir.
“Elif çekmek” sinede oklarla, kılıçlarla açılan yaraları, yürek acılarını ifade etmek için kullanılan bir deyimdir.
Elif 1 demek, tek demek.
Boğazın göğüse bitiştiği yer olan boğazın en alt kısmından çıkar. İnce bir harftir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri