2005 yılında ise evlerde kullanılmaya başlandı. Bu yıllarda maksimum ADSL hızı 1 Mbps idi. Şu anda ise 32 Mbps hıza kadar ADSL hızı bulunmaktadır. ADSL Türkiye'ye ilk geldiğinde nüfusun %0.63'ü kullanabiliyordu.
Türkiye'de ilk internet bağlantısı, 12 Nisan 1993 tarihinde yapılmıştır. İlk yıllarında sadece TÜBİTAK ve üniversitelerin kullanımına izin verilen ve sadece ODTÜ ve Ege Üniversitesi üzerinden bağlanılan internete bugün her isteyen, istediği internet servis sağlayıcı üzerinden bağlanabilmektedir.
Türkiye'de internet, ilk kez 12 Nisan 1993 tarihinde kullanılmaya başlamıştır. Sultanahmet Meydanı'nda İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından yerleştirilmiş bir ücretsiz Wi-Fi noktası tabelası.
İnternet teknolojisi Türkiye'ye ilk olarak, 1987 yılında Ege Üniversitesi'nin öncülüğünde kurulan, Türkiye Üniversite ve Araştırma Kurumları Ağı ile geldi. Türkiye ilk kez İnternet'le, 12 Nisan 1993 tarihinde ODTÜ'den Ankara-Washington arasında kiralık hat kurularak yurtdışıyla sağlanan bağlantı sayesinde tanıştı.
İnternetin tam olarak icat edilmesi 1989 yılı olarak kabul edilmektedir. 1989 yılında İsviçre'nin Cern şehrinde herkesin ortak kullanabildiği ve kampüsteki kişilerin kullanabilmesi için bir alışveriş ağı kurulmak istendi. Daha sonra oluşturulan bu ağa Dünya'da ki farklı kişilerin de bağlandığı görüldü.
İlgili 15 soru bulundu
Ülkemize ilk gelişi 2003 yılından itibaren kısıtlı olarak sunulmaya başlanan ve 2005 yılında herkes tarafından kullanılabilir hale gelen ADSL, şu anda tahmin edilemeyen hızlarla ve uygun fiyatlarla satışa sunuluyor.
İnternetin tarihi, 1950'lerde bilgisayarların gelişmesi ile başlar. Paket ağlarının ilk tasarımları ABD, İngiltere ve Fransa'daki çeşitli laboratuvarlarda şekillenmiştir. 60'ların başında ABD Savunma Bakanlığı tarafından desteklenen ağ çalışmalarından birisi, İnternet Protokolü'nü (IP) kullanan ilk ağ olan ARPANET'tir.
Bugün Türkiye'de İnternet'in doğum günü! Türkiye'nin ilk İnternet bağlantısı 12 Nisan 1993'te ODTÜ Bilgi İşlem Merkezi'nin bir odasından Washington'a uzanan 64 Kbps'lik bir hat üzerinden gerçekleşti.
Gençler interneti en çok sosyal ağlara bağlanmak (yüzde 54,7) için kullanırken, haber okumak (yüzde 39,9) ve bilgi almak (yüzde 39,3) oranla onu takip ediyor. Araştırmaya katılan gençler, internette en az yüzde 6 oranla blog yazıyor ve şans oyunları oynuyorlar.
Bunun ilk nedeni, Türkiye'deki internet kullanıcılarının çok fazla farklı bağlantı noktası geçiyor olması. İkinci neden ise Türkiye'nin coğrafi konumunun kötü oluşu. Üçüncü neden ise 80 milyon nüfuslu ülkenin internetinin tek bir internet servis sağlayıcısının (ISP) elinde bulunması.
ADSL İLE HIZLANDIK
Türkiye, 2000'li yıllarda internete bağlanmak için ADSL teknolojisiyle tanıştıktan sonra çevirmeli bağlantı bir kenara itildi, internete bağlanma hızında artış yaşandı. Türkiye'de bugün internete bağlanmanın ortalama hızı ise 6.2 Mbps. Ortalama en çok 38.5 Mbps ile bağlantı gerçekleştirilebiliyor.
İnternetin iki büyük mucidi bulunmaktadır. İnterneti icat eden Tim Berners Lee ve Vinton Cerf'dir. İki büyük mucit internetin icadı kısa sürede tüm dünyaya yayılmayı başarmıştır.
Türkiye'de ilk internet bağlantısı Orta Doğu Teknik Üniversitesi'den Ankara ve Washington arasında kiralık hat ile 12 Nisan 1993 tarihinde gerçekleşti.
Türkiye'de ilk İnternet Servis Sağlayıcı (ISS) ünvanına sahip TURNET, 1996 yılının Ağustos ayında hayata geçti.
Internet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir iletişim ağıdır. Internet, insanların her geçen gün gittikçe artan "üretilen bilgiyi saklama/paylaşma ve ona kolayca ulaşma" istekleri sonrasında ortaya çıkmış bir teknolojidir.
Sabit internet, bir internet altyapısı ile kablolar aracılığı ile sunulan internet hizmetidir. Mobil internet ise herhangi bir altyapıya ihtiyaç duyulmadan GSM şebekeleri aracılığı ile gerçekleştirilen internet bağlantısıdır.
Türkiye'den ilk internet bağlantısı, ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı sistem salonundaki yönlendiricilerle ABD'deki NSFNet (Ulusal Bilim Vakfı Ağı) arasında 12 Nisan 1993'te kuruldu.
Mobil Web için sunulan ilk ticari erişim 1996 yılında Finlandiya'da oldu. Bu ağlar, Nokia Corporation 9000 Communicator, Sonera ve Radiolinja'dır. Web tabanlı hizmet olan ilk ticari lansman ise, Japonya'da 1999 yılında i-mode tarafından başlatıldı ve ismi NTT DoCoMo olarak kayıtlıydı.
Genç nüfusun istihdamı sektörlere göre incelendiğinde, istihdam edilen gençlerin 2021 yılında %18,2'sinin tarım sektöründe, %30,8'inin sanayi sektöründe, %51,0'inin ise hizmet sektöründe yer aldığı görüldü.
Artık onsuz bir hayat düşünülemeyen internet 30 yaşında. İnternetin en büyük şirketlerinden Google 1989'da icat edilen World Wide Web için özel bir doodle hazırladı. İnternet bundan tam 30 yıl önce İsviçre'deki Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN'de çalışan İngiliz yazılımcı Tim Berners Lee tarafından icat edildi.
İnternet, gün içerisinde en çok (%62 oranıyla) araştırma amacıyla kullanılıyor. Sağlık amacıyla yapılan araştırmaları da %62 içerisinde kabul edebiliriz.
“Wi-Fi'nin babası” olarak adlandırılan Vic Hayes, 1974'te NCR Corporation çatısı altında bugün WaveLAN olarak bilinen teknoloji üzerine çalışmalara başladı ve böylece Wi-Fi'nin gelişimine öncülük etti. 1991'de AT&T Corporation ve NCR Corporation, günümüzde de kullanılan kablosuz ağ bağlantısı standardı olan 802.11'in ...
Her ne kadar internet hiyerarşik olmayan, yatay ve merkezsiz bir sistem olarak kabul edilse de, dünya internet trafiği ABD merkezli. Dünya internet trafiğinin ABD merkezli olmasının birbirine bağlı üç temel nedeni var. Bunlardan birincisi her internet erişiminin zorunlu ihtiyaç duyduğu alan adı (DNS) yapılanması.
Belirli bir eğitim veren kurumların tarihi çok eskiye dayansa da modern anlamdaki okulun mucidi Amerikalı Horace Mann olarak kabul edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri