Bağlı bulunduğu Metro Holding'in güçlü sermayesi ve etkin organizasyon yapısının yanı sıra Metro Turizm, Türkiye'nin dört bir yanına yayılan 79 ilde toplam 1.000'den fazla aktif acentesiyle yurt içi ve yurt dışı bilet satış ağıyla rakipleri karşısında önemli bir üstünlüğe sahiptir.
Türkiye'de 12 ilin kentiçi raylı ulaşım çözümü bulunmakta. Metro, tramvay veya banliyö trenlerinden en az birini kullanan kentler şunlar: İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Eskişehir, Kayseri, Gaziantep, Konya, Samsun, Adana, Antalya ve Adapazarı.
Konya metrosu, Türkiye'nin Konya kentinde inşaat hâlinde olan metro ağıdır.
2660 adet raylı ulaşım araçları şu anda Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Kayseri, Konya, Adana, Samsun, Gaziantep, ve Antalya şehirlerimizde hizmet vermektedir.
İlgili 39 soru bulundu
T1 Organize Sanayi - İldem Hattı
27 km uzunluğundaki hatta 43 istasyon bulunmaktadır. Hattın sefer süresi 70 dakika olup ilk sefer en erken saat 05.20'de başlamakta ve son fer en geç 00.40'da bitmektedir. Hattın her iki ucunda da depo sahaları bulunmaktadır.
Bursa - Konya arası yaklaşık olarak 499 km'dir. Kamil Koç ile Bursa - Konya seyahatiniz tahmini olarak en az 7 saat 10 dakika saat sürer.
İki şehir arasındaki mesafe 704 km km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 9 saat 45 dakika saat kadar sürer.
Konya şehrinde, ATUS şirketine ait, 4346 Otobüs durağı ile 138 Otobüs hattı bulunmaktadır.
Metro. Bursa'da, sehir merkezini Bursa'nın kuzeybatısındaki mahallelere ve ayrıca üniversiteye bağlayan Bursaray adı verilen metro hattı bulunmaktadır.
Bu liste, dünya çapındaki metro sistemleri listesidir. İlk metro Londra'da 1863'te açılan Londra metrosu, ikinci metro ise Türkiye 1875 İstanbul Karaköy-Beyoğlu tarihi Tünel (füniküler) hattıdır.
Gaziantep'in ulaşım sorunlarını çözmesi beklenen Gaziray Banliyö Metro Hattı yolcularını taşımaya hazır hale getirildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın saat 16:00'te katıldığı törenle hizmete alınan Gaziray, metro standartlarında 16 istasyonla hizmet verecek.
İstanbul metrosu, Türkiye'nin nüfus bakımından en büyük şehri olan İstanbul'daki metro sistemidir. 3 Eylül 1989 tarihinde M1 hattının hizmete girmesiyle birlikte faaliyete başlamıştır. Günümüzde M1ᴀ, M1ʙ, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M8, M9 ve M11 olmak üzere 11 hattan oluşmaktadır.
İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa'da birden fazla tip raylı sistem kullanılırken, Adana'da sadece metro, kalan tüm şehirlerimizde ise (Eskişehir, Kayseri, Samsun, Konya, Antalya, Gaziantep, İzmit) sadece tramvay kullanılıyor.
Konya ise en ucuz Büyükşehirler arasında yer alıyor. 2017 yılında Türkiye ortalaması baz alınarak hazırlanan rapora göre, İstanbul Türkiye'nin en pahalı şehri. Türkiye'nin en ucuz şehirleri ise Doğu Anadolu'da.
Günlük karşılıklı 4 adet seferin düzenlendiği tren hattında sefer süresi yaklaşık 4 saat 55 dakikadır. İstanbul-Konya arası tren ücreti Eylül 2023 itibarıyla 630₺ olarak belirlenmiştir.
Konya - Çanakkale arası en uygun fiyatlı otobüs biletini bulun. Kamil Koç ile Konya - Çanakkale yolculukları ekonomik ve konforludur. İki şehir arasındaki mesafe 784 km km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 11 saat 35 dakika saat kadar sürer.
Alınan tramvaylar 30 metre uzunluğunda ve boş olarak 30 tondur. Her bir tramvayın kapasitesi 83 oturan olmak üzere toplam 330 kişidir. Tramvaylar kilometre başına 3 kw enerji tüketmektedir.
Kayseri Ulaşım AŞ, 27.06.2008 tarihinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi iştiraki olarak kurulmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri