Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir. Bu yüzden klozet temizliğini haftalık rutininize eklemek en iyi yöntemdir. Bunu haftalık bir temizlik işine dönüştürün, böylece klozetiniz, temizlemeye zorlanacağınız kadar kirlenmesin ve kokmasın!
Ev temizliğini her zaman haftada birkaç kez gerçekleştirmelisiniz. Temizliğin çok daha önemli olduğu dönemlerde ise aralığı biraz daha kısa tutup en azından yerleri süpürme ve silme işlemlerini her gün ya da iki günde bir yapabilirsiniz. Tozları evinizden uzakta tutmak için mikrofiber bezlerden yardım alabilirsiniz.
Tuvalet sonrası yapılan temizlik bireylerin sağlığı açısından çok önemli olsa da bölgeyi fazla silmek cilt tahrişine sebep olabilir. Dolayısıyla makat bölgesinin su ile temizlenmesi ve tahriş edilmeden tuvalet kağıdı ile kurutulması gerekir. Bölge temizliğinde sabunla yıkama yapılmamalıdır.
Banyonuzu ne kadar sıklıkta temizlemeniz gerektiği, evde yaşayan insan sayısına göre değişebiliyor. Yine de, haftada en az bir kere bütün banyonuzu temizlerseniz kafanızın rahat edeceğini söyleyebiliriz. Tabii, bunun dışında günlük ufak banyo temizliği yapmakta fayda var.
Tuvalet temizliğinde en çok tercih edilen ürünlerin başında çamaşır suyu gelir. Çamaşır suları hem lekeleri yok ettiği hem de mikroplar üzerinde etkili olduğu için daha sık kullanılır. Bunun yanı sıra kireç sökücü, sprey ve krem formunda olan tuvalet ve banyo temizliği ürünleri farklı yüzeylerde kullanılır.
İlgili 19 soru bulundu
Tuvalet Fırçası ile Temizlemek: Tuvalet kabının içini temizlemek için tuvalet fırçası kullanın. Deterjan ekleyerek fırça ile ovun ve ardından bol suyla durulayın. Sirke ile Dezenfekte Etmek: Beyaz sirke eklemek, kireç ve su birikintilerini çıkarmaya yardımcı olur. Sirke, doğal bir dezenfektandır ve hijyen sağlar.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Duş ve küvet yüzeylerini temizlemek için, banyo temizleyici, beyaz sirke ve sodyum bikarbonat kullanabilirsiniz. Bu malzemeleri karıştırarak bir macun yapabilir ve duş veya küvet yüzeyine uygulayabilirsiniz. Macunu birkaç dakika beklettikten sonra, sünger veya fırça yardımıyla yüzeyi ovalayın ve temiz su ile durulayın.
Dolap temizliğinde aşındırıcılardan uzak durulması gerekir. Mikro fiber veya pamuklu bezler kullanılırsa çizilmeler önlenir, rendelenmiş sabun, arapsabunu ya da bulaşık deterjanı ile temizliği kolay bir şekilde yapılır.
Sirke içerisinde barındırdığı bileşenler ile fayans ve derz temizliğinde tercih edilmektedir. Sirke ile temizlik gerçekleştirmek adına sprey şişesinin içerisine yarısına kadar ılık su ve kalan kısmada elma sirkesi ekleyebilirsiniz. Ardından hazırlanan karışım ile fayansları ovalayarak temizleyebilirsiniz.
Klozetin içine çamaşır suyu dökerek 5 dakika bekleyin ardından sert kıllara sahip bir fırça ile klozetin iç kısmını iyice fırçalayın. Bu işlemden sonra klozeti durulayın. Mineralli temizleyiciler ile klozetin içini yeniden fırçalayın. Güçlü bir kireç çözücü ile kireç kalıntılarını temizleyin.
KURAL 2. Tuvalet sonrası temizlikte temizliğin önden arkaya (vajinadan anüse doğru yapılması) çok önemlidir. Temizliği anüsten vajinaya doğru yaptığınızda dışkıdaki kalınbağırsak bakterileri vajinaya ve buradan da idrar borusu yoluyla mesaneye bulaşabilir.
el Cevab: -Klozet kullanılması gayri müslimlere benzeme fiili içermektedir. Taharetlenme konusunda çeşitli sorunlara sebeptir. Kadınlar ve erkeklerin tuvalet ihtiyaçlarını giderirken oturma alanından neredeyse baldır ortasına kadar olan kısma idrar sıçramakta ama temizlenmemektedir.
Normal şartlar altında camlar 2 ayda bir silinmelidir.
Günlük / Gündelik ev temizliğinde tamgün çalışma süresi maksimum 8 saattir. 1 saatte çay ve yemek molaları için ayrılan süre eklenmektedir. Temizlik göründüğü kadar kolay olmayan zahmetli bir iştir.
Mutfak dolaplarının zaman içerisinde sararmasını, kirlenmesini ve yağ kalıntılarının birikmesini önlemek için dolap kapaklarının dış kısmını haftada 1, dolap içlerini ise 2 - 3 ayda bir düzenli aralıklarla temizlemeniz gerekir.
7 – Mutfak Temizliği
Mutfak temizliğinde ilk önce kirli bulaşıklar varsa makineye atılır. Tezgahta varsa eşyalarınızı toplayın ve tezgahı silin. Dolaptaki eşyaları çıkarın dolapları silin ve çıkardığınız eşyaları silip yerleştirin. Aynı şekilde buzdolabı içinde geçerli.
2) Bulaşık Deterjanı – Sirke Karışımı Kullanın
Bulaşık deterjanı ve sirkeden elde edeceğiniz karışım ile parlak mutfak dolapları nasıl temizlenir sorusuna yanıt almış olursunuz. Daha temiz ve yeni görünüme sahip dolaplar için yapmanız gerekenler ise çok basit!
Dolapların iç ve dış yüzeylerini sıcak ve deterjanlı bez ile silin. Kir ve yağ lekeleri için, bulaşık deterjanı veya sirke kullanın. Dolapların yüzeylerini temizledikten sonra, temiz ıslak bez ile silin. Kurulamak için, mikrofiber bez veya sünger kullanın.
Bir fısfısın içine 4 tatlı kaşığı limon tuzu koyun ve ardından yaklaşık bir su bardağı su ekleyin. Limon tuzu eriyene kadar da fısfısı çalkalayın. Limon tuzu ve su karışımını sıktıktan sonra temiz bir bez ya da sünger yardımıyla cama iyice yayın. Ardından camları su ile durulayın ve kuru bir bezle silin.
Aslında tüm banyo temizliği sirke ile yapılabilir. Musluklar, ayna, dolap içleri ve duşakabini sadece sirke ile temizleyebilirsiniz. Klozeti ise sirke ve karbonat karışımıyla temizleyebilirsiniz. Dilerseniz eşit miktarda sirke ve Arap sabununu karıştırarak krem temizleyici elde edersiniz.
Derz için özelleşmiş temizleyiciler veya çamaşır suyu gibi güçlü kimyasal malzemeler derz temizliğinde özellikle tercih edilir. Bu malzemeleri fayans aralarına diş fırçası gibi ince fırçalar veya temizleme pamuklarıyla uygulayabilirsin. En etkili sonuç için ardından 5 – 10 dakika lekelerin yumuşamasını beklemelisin.
İlk olarak 1 litre su ve 2 çay kaşığı karbonatı bir tencereye alıp iyice karıştırmalısınız. Daha sonra oluşan karışımınıza istediğiniz aromada seçtiğiniz yağ veya yağlardan 15 ile 20 damla arasında eklemelisiniz. Hepsini karıştırdıktan sonra oda kokunuz hazır hale gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri