Evlerde bayanlar ve baylar, işyerlerinde berber ve kuaförler saç kıllarını kesinlikle tuvalete, klozete ve lavaboya atmamalıdır. Saç kılları, tuvalet borusunda ve kanalizasyon sisteminde atıklarla kolayca yumaklar oluşturmakta ve kanalizasyon sistemine ve terfi merkezindeki ızgaralara ve pompalara zarar vermektedir.
Conversation. Tuvalete/klozete/lavaboya atılan; -Islak mendil, -Diş ipi, -Saç kılı, -Eldiven, -Çocuk bezi, -Makyaj mendilleri, -Dezenfekte mendiller, parçalanmaz, bozulmaz ve dağılmaz ve kanalizasyonda/terfi merkezlerinde tıkanmalara, blokajlara, taşmalara ve koku kirliliğine neden olur.
Duş alırken bile gidere saç biriktiği zaman suyunuzun giderden gidemediği ve temizlemeniz gerektiği mutlaka olmuştur. Aynı durum tuvaletler içinde geçerli. Saç kanalizasyon borularını tıkayıp ciddi problemlere neden olan atıklardan biridir.
Bu açıdan kesilen tırnakları gömmek menduptur. Bununla beraber tırnakları yakmak veya toplayıp bir şeye sararak çöpe atmak da caizdir.
Onun yerine kesilen saç/tüy/kılları gömmek ya da yakmak daha uygun bir davranış olmaktadır. Bunun için pisliklerin atıldığı tuvalete kıl, tüy vs atılmamalıdır. Ancak, atılırsa da bu günah sayılmamaktadır.
İlgili 17 soru bulundu
Kilin özellikleri
Kil sarımtırak, kırmızımtırak, esmer gibi renklerde bulunur. Bu özelliğini bileşiminde bulunan yanıcı maddeler verir. Kilin yapısı itibarıyla su çekme özelliği vardır ve plastisite, kohezyon, renk, rötre özellikleridir.
Değerli kardeşimiz, Kasıklardaki veya koltuk altlarındaki kılların uzaması, hatta kırk günü geçmesi de asla namaz ve abdeste zarar vermez, alınan abdest ve kılınan namaz geçerlidir.
Bu sebeple âdet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur.
Değerli kardeşimiz, İnsan vücudundan gerektikçe ayırılıp atılan saç ve tırnak gibi nesnelerin çöpe atılmasında sakınca yoktur. Bunlar insan vücudunun parçaları sayılmaz.
3) Tırnak aralarına kir ve mikrop dolabilir. Onun için kesilen tırnakları rastgele eve atmak, yaymak sağlık ve temizlik açısından doğru değildir. Kesilen tırnaklar bir kâğıt parçasına konulup çöpe veya uygun bir yere atılır. Yahut tırnaklar çöp sepetine doğru kesilir.
Tuvalet gibi kirli yerlere atılması adaba uygun değildir. Ancak dökülen veya kesilen saçlar tuvalete atılırsa da günah değildir.
Bu besinin içeriğinde allisin adı verilen bir madde vardır. Allisin, sarımsağa güçlü ve özel bir koku verir. Bu madde, bulaşıcı mikroorganizmaların gelişmesini engeller yani mikrop ve bakterilerin oluşmasını önler. Bu yüzden bir diş sarımsak, tuvaletinizi dezenfekte etmek için doğru bir seçim olabilir.
Uluslar Topluluğu Oyunları Federasyonu'nun başkanı Mike Fennel düzenlediği basın toplantısında "tuvaletlerin tıkanmasının, olumlu bir yanı olduğunu" da anımsattı. Fennel, sporcuların cinsel sağlıkları konusunda sorumluluk sahibi olduklarının, bol miktarda prezervatif kullanımından görüldüğünü söyledi.
Tırnak veya saçı gömmeniz şart değil, ancak bunu yaparsan iyi olur. Yapmazsan da inşaallah bir sakıncası yoktur. Saç ve tırnağın gömülmesi ile ilgili hadisler mevcut olsa da sahih değiller. El Beyhaki “Şiabuliman”da şöyle dedi: Saç ve tırnağın gömülmesiyle ilgili hadis birkaç yoldan rivayet edilse de tümü zayıftır.
Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği (YAKAD) Başkanı Zafer Özbilici, kayıp olaylarında DNA testiyle kimlik tespitinin yapılabilmesi için ailelere çocuklarının saç tellerini saklamaları önerisinde bulundu.
Peki saçı tekrar çıkarmak mümkün değil mi? Duruma göre değişir. Eğer bir folikül görevini kapatmışsa, yok olduysa, zarar gördüyse veya yeni bir saç üretmiyorsa, yıllar geçse de yeni bir saç üretmez. Eğer folikül sağlam ise yeniden saç üretmesi mümkün olur ve incelmiş saçların kalınlaşması da sağlanabilir.
Her saçın 2 ila 7 yıllık ömre sahip olduğunu söyleyen Dermatolog Doç. Dr. Tuğba Rezzan Ekmekçi, “Bir insanda saçın içinde büyüdüğü ortalama 100 bin adet saç folikülü var. Bu sayı doğumda sabittir ve daha sonra artırılması mümkün değildir.
Hekiminiz saç tipinize, kök yapısına ve genel sağlık durumunuza göre gerekli tedaviyi planlayacaktır. Saç kökleriniz sağlıklı kaldığı müddetçe saçlarınız yeniden çıkacaktır. Sonuç olarak, saç kökleri ölür mü? Sorusuna net cevap: Evet ölür.
Regl döneminde kıl ve tüy almanın bir zararı bulunmamaktadır. Sağlık açısından da bilinen bir tehlikesinin olmadığını söylemek mümkündür. Regl döneminde salgılanan hormanlara bağlı olarak ağda yapıldığı zaman hissedilen acı daha yüksek olacaktır.
Cünüp olup da henüz gusletmeden önce âdet görmeye başlayan bir kadının hemen gusletmesi şart değildir, guslü âdetinin bitimine kadar geciktirebilir (Haddad, el-Cevhera, 1/31-32; İbn Nüceym, el-Bahr, 1/63). Ancak bu durumdaki kadınların gusül abdesti alması uygun olur.
🌼Eğer kadın adet döneminde cinsel ilişkiye girmeyi istiyorsa, herhangi bir ağrısı ve sancısı yoksa, kendini rahat hissediyorsa cinsel ilişki olabilir. Fakat bu durumda mutlaka prezervatif kullanılmalıdır. Çünkü adet döneminde Rahim içindeki kanın dışarıya atılması için rahim ağzı açıktır.
Vücuttaki kılların hangi yolla olursa olsun alınması orucu bozmaz. Çünkü oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Kıl almak veya aldırmak bunların kapsamında olmadığından orucu bozmaz.
"Kasık kıllarını tıraş etmek, fıtratın sünnetlerindendir. Bunun, -bu konuda sâbit olan hadis gereği- kırk günden fazla terk edilmemesi (kırk günden fazla olmaması) gerekir. Kırk günden sonraya ertelenmesinin, namazın sıhhatine bir etkisi yoktur (namaza zarar vermez).
8- Kadın veya erkek, etek [kasık] tıraşı olsa gusül gerekmez. 9 - Kadınların süründüğü kokuyu erkekler koklarsa, koku sürünene de, koklayana da gusül gerekmez.
378- Guslederken, bedenin bir parçası sayılan kısa kıllar yıkanmalıdır; uzun kılların yıkanması vacip değildir. Onlara değmeden suyu bedene ulaştırırsa guslü sahihtir. Ama onları yıkamadan bedene suyun ulaşması mümkün değilse onları yıkamalıdır.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri