TÜVTÜRK'ün internet sitesine girerek araç plaka no, ruhsat seri/no girin ve işleme muayene yaptıracağınız şehri seçerek devam edin. Açılan ekranda “Genel Muayene & Muayene Tekrarı” ve “Tespit Muayenesi” olmak üzere iki seçenek çıkacaktır. “Genel Muayene & Muayene Tekrarı”nı seçin.
Muayene tekrarı, muayenenin yapıldığı aynı gün veya muayenenin yapıldığı tarihten itibaren bir aylık süre içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere muayenenin yapıldığı araç muayene istasyonunda veya başka bir araç muayene istasyonunda yapılır.”
Tamir ve onarımların yapılıp yeniden muayene için bir ay süre tanınır. Muayene tekrarı için randevu alınır fakat yeniden ücret ödenmez.
Araç muayene tekrarı nasıl yapılır? Randevu ile çalışan muayene istasyonlarında muayene tekrarları randevu ile yapılır. Muayene tekrarlarının randevuları öncelikli olarak verilir. Araç sahibinin talep etmesi halinde aynı gün için muayene tekrarı randevusu verilir.
Muayenesi yapılan araçlar muayeneden geçemedikleri takdirde kendilerine 1 aylık süre tanınmaktadır. Aracın 1 aylık süre içerisinde eksikliklerini tamamlayıp gelmesi gerekmektedir.
İlgili 18 soru bulundu
Trafikten Men Edilme Durumu: Muayene tekrarından kalan ve belirlenen süre içerisinde muayeneyi tamamlamayan araçlar trafikten men edilebilir. Bu durumda araç, trafiğe çıkartılmadan önce gerekli tüm eksikliklerin giderilmesi ve muayenenin olumlu sonuçlanması gerekmektedir.
Yapmanız gereken işlem ise aracınızın plakasını emniyete giderek yeniden çıkarmanız. Emniyetten alacağınız belgelerle şoförler odasına gidiyorsunuz ve tekrar bir plaka bastırıyorsunuz sonrasında ise tekrar muayeneye götürüyorsunuz. Muayenede yapılacak işlem ise aracınızın plakasının kontrol edilmesidir.
Alıntı: "Muayeneden kalan araç ile trafiğe çıkılıp çıkılmayacağını özetleyecek olursak; Tüvtürk'ün vermiş olduğu ” MUAYENE TEKRARI ” raporu ile trafiğe çıkma; trafik cezasını gerektirir.
Bulunduğunuz takvim ayı içinde istasyona getireceğiniz ilk iki aracı ek bir belge olmaksızın muayene yaptırabilirsiniz. İlk muayenesine götürmediğiniz bir aracı muayene tekrarına götürmeniz halinde, o takvim ayındaki vekâletnamesiz araç getirme hakkınızdan birini kullanmış olursunuz. Tek hakkı bitmiş olur.
Araç Muayene Günü Geçerse Ne Olur? Araç muayene günü geçmesi durumunda aracınıza muayene randevusu aldığınız esnada gecikilen her ay için muayene ücretine yüzde 5 ceza uygulanır. Peki, araç muayenesi 1 gün gecikirse ne olur? Bu durumda da yine bir aylık gecikme cezası uygulanır.
Saygılar. Tekrar egzoz muayenesine gerek yoktur. Benim aracımda da ikisi farklı tarihte.
Kanun çıktıktan sonra muayene süresi dolan araçlar, geciktikleri takdirde, her ay için yüzde 5 ceza ödemeye devam edecektir. Motorlu taşıt vergisi ve trafik cezası yapılandırmaları için 30.06.2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ilgili idareye başvuruda bulunulmalıdır.
TÜVTÜRK muayene randevusunu iptal etmeden randevuya gidilmemesi tehlikelidir. Eğer bir kişi 3 kez randevu alıp iptal etmeden muayene istasyonuna gitmezse bir daha o sene içerisinde araç muayene randevusu alamaz ve aracını muayene ettiremez.
Satış işlemi gerçekleşmediği için, muayenesiz olarak aracın satışı gerçekleşmemektedir. Aracın muayenesi bittikten sonra da hemen satışı yapılamıyor. Bunun için araç çekme belgesini almanız gerekiyor.
Her bir ücretli muayene için bir muayene tekrarı hakkı vardır. Ancak; süresi içinde muayene tekrarı yapılmayan araçlar, muayene tekrarı hakkını kullanan araçlar ile 2918 sayılı kanunun 34'üncü maddesi kapsamında üzerinde değişiklik (tadilat) yapılan araçlar, yeniden muayene edilir ve muayene ücreti tam olarak alınır.
Muayenesi olmayan araba satışı yapılamaz.
Satış işleminin gerçekleşmesi için öncelikle aracın muayenesinin yapılması gerekir. Bu işlem için ülkemizde ki tek yetkili kurum TUVTÜRK'tür. Buradan telefonla veya internet üzerinden randevu alarak araç muayenesini yaptırmanız mümkün olmaktadır.
Esasında aracın muayeneden geçebilmesi için stepne şarttır; üstelik stepne olmayışı “ağır kusur” kapsamındadır ve yeniden vize işlemi gerekir.
Araç muayenesi için randevu alan sürücüler kısıtlamadan muaf.
Muayene tekrarında kusuru giderilmediği tespit edilen ya da bir ay içinde muayene tekrarına gelmeyen araçlardan muayene ücreti tam olarak alınır. Bir sonraki muayeneye bu raporla gelinmesi zorunludur. Eksikler giderilmediği sürece muayene tamamlanmış sayılmaz.
Örneğin: 2023 yılında muayenesiz araç kullanma cezası 951 TL'dir. Yani sürücünün ödemesi gereken indirimli ceza tutarı 713,25 TL'dir.
Otoparka gitmeden kullanıcıların kimlik belgeleri ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Ceza İşlemleri Büro Amirliği'ne gitmeleri gerekiyor. Oradan alınan çıkış belgesi ile otoparktan araçlar teslim alınabiliyor.
Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nesip Kemaloğlu, araç muayenesindeki kusurların derecelendirilmesi ile ilgili tekrar bir çalışma yaptıklarını ve uzun farlardaki kusurların ağır kusur olmaktan çıkartılarak hafif kusur kapsamına alındığını söyledi.
3Ayna ve cam tertibat muayenesi testlerinde Ağır Kusur Olanlar: Ön camların onaysız ve uygun olmaması Dikiz aynalarının olmaması Ön cam sileceklerinin olmaması ve çalışmaması
Aydınlatma aksamı muayenesi testleri sonucunda ağır kusurlar aşağıdaki gibidir: far camlarının ya da reflektörlerin matlaşması, cam içlerinde buğu ve nem olması
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri