Polyamid, tipik olarak pamuk ya da polyester gibi kumaşlarla kıyaslandığında daha güçlü ve dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bununla beraber yumuşak olması, malzemeyi üreticiler tarafından tercih sebebi haline getirir. Polyamid, kadife gibi malzemelerle karıştırıldığında tüylenmeyi ortadan kaldırır.
Lekeden korkuyorsan senin için en güzel çözüm mikro fiber kumaş olacaktır. Temizliği kolay olduğu gibi, nemi de kolayca emerek lekelerin önüne geçmesi seni de rahatlatacaktır. Aynı zamanda tüy toplamadığı için, temizliğe ayıracağın zamanı minik dostunla zaman geçirmek için ayırabilirsin.
Doğal lif kaynağı olan kayın ağacından üretilen ipliklerle hazırlanan viskoz kumaş, son derece sağlıklı bir kumaş türüdür. Kumaşın yapısı hem rahat hem de sert olduğu için tüylenme ve kabarma yapmaz.
Pes kumaş ham pamuk kadar nem çekme özelliğine sahip değildir. Bu nedenle terleme yapabilmektedir. Pes kumaş herhangi bir sürtünmeye karşı dirençlidir ve tüylenme sorunu yaşanmaz.
SATEN KUMAŞ ÖZELLİKLERİ
Renkleri parlak ve canlıdır. Oldukça dökümlü bir yapısı vardır, tüylenme yapmaz. En dikkat çekici özelliği tek tarafı parlak, kaygan yüzeyli olmasıdır.
İlgili 34 soru bulundu
Pamuk Saten Kumaş
İnce ipliklerden sık bir dokuma gerçekleştirilerek yapılan bu kumaş, satenin yumuşaklığına ve parlaklığına sahip olduğu için pamuk saten adını almış. Terletmeyen yapısı, ütü istemeyen kumaş özelliğiyle birleşince pamuk satenlerin nevresim takımlarında oldukça kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz.
Giysilerin üretiminde kullanılan doğal, suni ya da sentetik bütün lifler pamuklanma ve tüylenme eğilimi gösterirler. Kalın ve uzun liflerde bu eğilim daha azdır.
Tay tüyü, atların kıllarından elde edilen bir tür dolgu malzemesidir. Tay tüyü koltuk kumaşı, genellikle pamuk, keten veya polyester ile karıştırılarak üretilir.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Pamuk Kumaş Tüylenir mi? Pamuk kumaşta tüylenme yaşanabilir. Hatta tüylenme eşiği yüksek bir kumaş türüdür. Yıkandıkça ve zaman geçtikçe tüylenme potansiyeli artış gösterir.
Viskon pamuktan çok daha yüksek olan bu nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir. Ayrıca renklerin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Kuru halde iken dayanıklılığı pamuktan düşüktür. Yaş halde iken dayanıklılığı ise çok düşük bir orandadır.
Özellikle yün, kaşmir ve angora gibi doğal kumaşlar tüylenmeye daha yatkındır. Tüylerin kıyafetlerde birikmesi, kötü bir görüntü oluşturmanın yanı sıra kıyafetlerin ömrünü de kısaltabilir.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Tay Tüyü Kumaş Özellikleri
Kolay temizlenebilen tay tüyü kumaşlar leke de tutmaz. Tay tüyü kumaşlar sık dokunduğu için çevresel kir ve tozları içine hapsetmez.
Doğal bir elyaftır. Dört mevsim kullanıma uygun olan keten kumaş, irili gözeneklere sahip olduğu için hava alımını kolaylaştırır. Bu yüzden daha sık yaz aylarında tercih edilmektedir. Keten kumaşının tüy toplamayan, pürüzsüz ve yumuşak yapısı vardır.
Moda ve giyim sektöründe yaygın olarak tercih edilen ve doğal kumaşlar arasında bulunan viskon kaliteli ürün sınıfı içerisinde bulunur. Yapıları itibariyle viskon kumaşlar oldukça konforlu bir kullanım sunar. Bu da pijama, yazlık ürünler, iç çamaşırı ve diğer tekstil alanlarında sıklıkla tercih edilmelerini sağlar.
Hayır, viskon, kayın ağacından elde edilen ve içinde selüloz barındıran bir tekstil hammaddesidir. Hiçbir şekilde naylon değildir ve tamamen doğal bir üründür.
Viskon kumaş pamuğa oranla daha fazla nem emme özelliğine sahiptir. Rahattır, vücuda yapışmadığından hareket kabiliyetini kısıtlamaz. Esnektir ve şişme payı yüksek olduğundan %120'ye varabilecek bir su emiciliğine sahiptir. Renkleri canlıdır.
- Keten kumaş, pamuktan daha dayanıklıdır. - Tüysüz ve pürüzsüz bir yapıya sahip olan keten kumaşı, çok çabuk kirlenmediğinden ötürü çokça tercih edilmektedir. - Diğer kumaş çeşitlerinden çok daha kaliteli bir kumaştır. - Keten kumaşın esnekliği oldukça azdır.
Keten kumaşın terletmeyen doğal iplikten olması, yaz aylarında oldukça kullanışlı olmasını sağlar. Özellikle yaz aylarının çok sıcak ve bunaltıcı geçtiği bölgelerde bu kumaşlara sahip mobilyaların kullanımı son derece avantajlı olacaktır.
Nubuk, koltuk takımlarında kullanılan en kaliteli ve sağlam kumaş türlerinden biri. Estetik görünümü ve kullanışlı yapısıyla mobilyalara değer katan bu kumaş, oturma gruplarına da çok yakışıyor. Özellikle; köşe, chester ve spor koltuk modellerinde daha fazla tercih ediliyor.
Üç İplik Kumaş Çeşitleri
Son derece pofidik yapıda olmasının yanı sıra mat bir görünüme sahiptir. Isı yalıtım özelliği artan şardonlu kumaşlar bu özelliği ile daha sıcak tutarlar. Şardonsuz üç iplik kumaşlar ise, şardonlu kumaşların aksine tüylendirme işlemi yapılmayan üç iplik kumaş türüdür.
Tüylenmeyi yok etmek için temiz bir tıraş bıçağı kullan.
Bir tıraş bıçağı alıp bunu giysinin en üstüne doğru yerleştir. Jileti yavaşça kumaştan birkaç santimetre aşağıya doğru çek. Kaldır ve fazla tüyleri silk. Jiletle kumaşta aşağıya doğru ilerlemeye her birkaç santimetrede bir tüyleri silkmek için durarak devam et.
Normalde kadında ve erkekte vücudun hemen hemen tamamında ince ya da kalın tüyler vardır. Avuç içi, ayak tabanı, penis başı, iç dudaklar, vajende ve ağız içinde kıl yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri