Tuz ölü cildin uzaklaştırılmasına ve cildin yumuşamasına yardımcı olur. Çeyrek fincan tuz, yarım fincan zeytinyağı ve kokusunu sevdiğiniz herhangi bir yağdan on damla, bu karışıma karıştırın. Bir bez, sünger veya avuç içi ile duşta nazikçe dairesel hareketlerle cildinizi ovmanız yeterli olacaktır.
Tuzlu suyu yüzünüze, boynunuza ve dekolte bölgenize maske şeklinde uygulayın, kurumaya bırakın. Duru suyla yıkadıktan sonra bir süre cildinize krem sürmeyin. Ölü hücrelerden arınmış, daha pürüzsüz bir cilt için öncelikle ılık bir duş alın.
İki çay kaşığı deniztuzunu dört çay kaşığı balla karıştırıp macun kıvamına getirin ve temizlediğiniz cildinize göz çevrenize değdirmeden sürün. 10-15 dakika kadar bekledikten sonra ılık suyla ıslattığınız bir bez yardımıyla yüzünüzden nazikçe çıkarın.
Tuzlu su ile yüz yıkamanın faydaları
Cildinizi parlatır ve pürüzsüzleştirir. Sivilceleri kurutur ve iltihap giderir. Gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar.
Günlük olarak yüzünüze tuzlu su kullanabilirsiniz. Ancak aşındırıcı etkisi olabilir, bu nedenle sonrasında cildi iyice durulamaya özen gösterin.
İlgili 32 soru bulundu
Tuz, cilt beyazlatma etkisi gösterir. Deniz tuzu, cilt lekelerinin oluşumunu önemli ölçüde engeller. Cildi dengeler. Pullanmaya ve kuruluğa karşı maske olarak kullanılabilir.
Haftada 1 kere banyodan sonra 1 litre suya 2 çorba kaşığı tuzu döküp, bu suyu sağ tarafınızdan komple tüm vücuda dökün ve 1 gece böyle kalın. Tuzlu su, tuzun içerisindeki kristaller ve atomlar sayesinde vücuttaki negatif elektriği vücuttan uzaklaştırmaya ve vücudu dinlenmeye yaramaktadır.
Deniz tuzunu gözenekleri derinlemesine temizlemek, siyah nokta oluşumuna engel olmak, akne ve bakterileri önlemek için de kullanabilirsiniz. Küçük bir sprey şişesine ılık su ve dört tatlı kaşığı deniz tuzu koyun. Tuz eriyinceye kadar karıştırın ve temiz cildinize, gözlerinizi koruyarak günde iki kez uygulayın.
Eğer cildiniz kuruysa, deniz suyu cildin nemini yeniden kazanmasını teşvik eder. Bunun yanında ölü hücrelerden arınmasını da sağlar. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak hayalinizse, deniz suyu yüzünüzü güldürecektir. Deniz tuzunda bulunan magnezyum hidrat daha pürüzsüz ve parlak bir cilt için anahtar niteliğinde.
Cildin Daha Genç ve Sıkı Görünmesini Sağlar
Magnezyum hidrat, cildin çok daha genç görünmesini sağlayan önemli bir mineral. Özellikle deniz suyunun içerisinde bol miktarda magnezyum hidrat bulunduğu için tuzlu su, cildin daha genç görünmesini destekler.
Ağız hijyeni rutininize tuzlu su ilavesi ağız sağlığını artırabilir, diş eti iltihabına karşı savaşabilir ve nefesi temizleyebilir. Bu uygulamayı düzenli bir şekilde, haftada bir veya iki defa uygulayabilirsiniz. Ancak bir tuzlu su çözeltisini bundan daha sık kullanmayın.
'Sağ tarafınızdan başlayarak tüm vücudunuza tuzlu su dökün'
O yüzden haftada bir banyodan sonra 1 litre suya 2 kaşık tuzu ekleyip, karışımı banyodan sonra sağ tarafınızdan başlayarak tüm vücudunuza dökün. 1 gece öyle kalın. Ertesi gün kendinizi çok iyi hissediyor olacaksınız.
Limon ve tuzdan kür hazırlamak isterseniz, 1 adet limonun suyunu bir sıkacak yardımı ile sıkmalısınız. Bu suyu bir kasenin içerisine aktarmalısınız. Hemen ardından içine tuz ilave etmelisiniz. Böylece limonlu tuz kürünüz hazır.
Yüzünüz çok yağlı ya da aşırı kuruysa Çankırı tuzu kullanarak cildinizin nem ve yağ dengesini koruyabilirsiniz. Kaya tuzunu bir miktar suya karıştırıp, pamukla temiz cildinize yedirerek etkili cilt bakımı yapabilirsiniz. Tuz maskesinin ardından cildinizi bol suyla yıkamalı ve hiçbir şey sürmemelisiniz.
Cildi sakinleştirme, yatıştırma, renk tonunu eşitleme özelliklerine sahiptir. Kırışıklığı engelleyerek yaşlanma karşıtı etkisi oldukça fazladır. Nemlendirme etkisi ile besleyici mineraller içermesi sayesinde cildin uzun süre nemli kalmasını sağlar.
Deniz tuzu, içeriğinde bulunan sülfür minerali sayesinde ciltte oluşan akne ve sivilceleri iyileştirir. Deniz tuzu, aynı zamanda sivilce ve aknelerin sebep olduğu yara izlerini de gidermeye yardımcı olmaktadır. Deniz tuzu yüzdeki siyah noktaları da temizleyici bir etkiye sahiptir. Cildi temizler ve yağ dengesini korur.
Yüze Her Gün Tuzlu Su Sürülür mü? Günlük olarak yüzünüze tuzlu su kullanabilirsiniz. Ancak aşındırıcı etkisi olabilir, bu nedenle sonrasında cildi iyice durulamaya özen gösterin.
Sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmak isteyenler genellikle kimyasal madde içerikli kremleri veya losyonları kullanıyor. Ancak bu yan etkileri olan ürünlerden daha sağlıklı bir yöntem var: Tuzlu su... Genellikle yemeklerde kullandığımız tuz suyla karıştırılıp yüzünüzü yıkadığımızda cildimize birçok fayda sağlıyor.
Ölü derilerin cildinizden uzaklaşmasına yardımcı olan deniz tuzunun cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olduğu ve doğal bir peeling görevi gördüğü biliniyor. Ayrıca ciltteki sebum dengesini sağlamanız için de doğal bir ajan.
Tuzlu su yöntemini dişil enerjiyi yükseltmek için kullanılıyormuş. Bu yöntem oldukça basit. 1 litre suya 2 yemek kaşığı tuz döküp karıştırıyor ve duştan sonra istersek sadece sağ omzunuza ya da sağdan başlayıp tüm vücudunuza döküyorsunuz.
Nem dengesini sağlar. Kas ağrılarını azaltır. Solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Uyku kalitesini artırır.
Yüzünü nasıl temizlemelisin? Yüzünü sadece suyla temizlemek yeterli olmaz. Cildindeki kirleri ve gözeneklerinde biriken yağları arındıracak bir yüz temizleme ürünü kullanmanı öneririz.
· Sivilceleri kurutur ve iltihap giderir. · Gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. · Cildinizi yumuşatır ve kan dolaşımını hızlandırır. · Cildinizi siyah ve beyaz noktalardan arındırır.
Bedenimizin %70'i sudan meydana gelmektedir. Su ve tuz bizim yapı taşımızın doğal maddeleridir. Onlardan faydalanarak auramızı temizleyebiliriz. Nazardan arınma yöntemi olarak tuzlu sudan faydalanılır.
Bunlardan biri kaya tuzunun banyo tuzu olarak duşta kullanılmasıdır. Küvete 1 su bardağı kadar (ihtiyaca göre artırılıp azaltılabilir) eklenerek kullanılabilir. Bunun yanında durulanma suyuna belli bir miktar eritilerek enerjiyi dengelemek ve rahatlamak için duştan çıkmadan önce kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri