U-ETDS YÜK BİLDİRİMİNİ YAPMAMANIN CEZASI VAR MI? U-ETDS Yük Bildirimini yapmamanın yaptırımı uyarma şeklinde olacak. Yanlış verilen bilgiler için 5 uyarma veya eksik verilen her bir bilgi için yahut bildirimi hiç yapmamanın 10 uyarma cezasına kadar yaptırımı belge sahibine verilecek.
R1 ve R2 yetki belgesi sahipleri; U-ETDS Sistemine katılmazlarsa ve bu durum denetimler sırasında tespit edilirse idari para cezası 1.100,00 TL olacaktır.
C2, C3, L1, L2, N1, N2, T1 veya T2 yetki belgesi sahibi gerçek veya tüzel kişiler ile C1, K1, K2 veya K3 yetki belgesine sahip tüzel kişi olup, tehlikeli madde taşımacılığı yapanların verilerini 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren U-ETDS sistemine girmeleri gerekiyor.
Taşıma yetkisine sahip firmaların faaliyetleri U-ETDS ekranından anlık olarak denetlenebilir. U-EDTS'nin başlıca amacı, karayollarında trafiğe çıkan ticari taşıtların taşıdığı ürünlerin, eşyaların ve yolcuların kayıt altına alınarak SGK, GİB, MASAK gibi yetkili birimlere raporlanmasını sağlamaktır.
İlgili 26 soru bulundu
Araçlarınızı ve personellerinizi U-ETDS Sistemine bir kez kaydetmeniz yeterlidir. Araç veya personel eklemek için sol kısımda bulunan Seferler > Araçlar veya Seferler > Personeller bölümlerine girmelisiniz. Buraya girdikten sonra Yeni Kayıt diyerek gerekli araç veya personel bilgilerini doldurarak kaydedebilirsiniz.
Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS), ilk olarak 08.01.2018 tarih ve 30295 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği (KTY) ile tehlikeli yük, tehlikesiz yük ve yolcu taşımacılığında bildirim zorunluluğu getirmişti.
4- Uetds-Sistemi.com/giris üzerinden firma tanıtımınızı yapıp, Bakanlıktan aldığınız Kullanıcı Adı ve Şifre bilgilerini girin. 5- Bakanlığın U-ETDS sistemi için zorunlu olarak göndermenizi istediği Sefer tarihi, araç plaka, kaptan, güzergah, yolcu bilgileri vb. verilerinizi girip ücretsiz olarak Bakanlığa gönderin.
U-ETDS bildirimi nasıl yapılıyor, sorusunun yanıtı önemli! Bildirim, e-Devlet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Bu bildirimi yapmak için lojistik faaliyeti yaptığınızın resmi bir şekilde kayıt altında olması gerekmektedir. Bu bildirimi E-Devlet internet sitesine girerek hızlıca yapabilirsiniz.
UETDS Nedir
Yolcu, kargo ve yük taşıyan araçların kayıt altına alınarak elektronik olarak takip ve denetlenmesini sağlayan bir sistemdir.
U-ETDS Bi̇lgi̇ Gönderme Zorunluluğu Ne Zaman Başlıyor? U-ETDS sistemine bilgi gönderme zorunluluğu, yolcu taşımacılığı faaliyetleri (A1, A2, B1, B2, D1 ve D2 belge sahipleri) için 30.06.2019 tarihinde başladı ve veri gönderimi devam ediyor.
U-ETDS Sistemi çalışmaya 2019'da başladı ve kullanılabilir durumda. Fakat Ulaştıma Bakanlığı denetim yaparak uygunsuzluklara teftişe başlamak hususunda; 1 Ocak 2024 tarihinde denetimlere başlayacak.
Elektronik izleme; şüpheli, sanık veya hükümlülerin elektronik yöntem ve araçlar ile toplum içinde izlenmesini, gözetim ve denetim altında tutulmasını sağlayan, mağdurun ve toplumun korunmasını destekleyen kararların infaz edilmesinde kullanılan bir yöntemdir.
Buna göre; 2023 yılı için SRC belgesi olmadan araç kullanma cezası belirlenen cezai miktar sürücülere 1.420 TL., işletmeye ise 3.585 TL. olmak üzere toplam 5.005 TL.
Yük Taşımacılığı yapan C2, C3, K1, K3, L1, L2, N1, N2, R1 ve R2 yetki belgesi sahibi firmaları sefere çıkan araç bilgilerini, taşınan yükün bilgilerini, yükün gönderici bilgilerini ve yükün alıcı bilgilerini, yükü taşıyan şoför bilgilerini eksiksiz göndermemesi halinde 10 uyarma cezası verilir.
Yolcu taşımaları biletsiz veya taşıma sözleşmesiz yapılamaz. ' Hükmüne amir olup, aykırı hareket edenlere Kanunun 26 ncı maddesinin (c) bendi gereğince idari para cezası uygulanmaktadır” dedi.
U-ETDS sistemi, Karayolları Taşıma Kanunu ve Karayolları Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde, taşımacılık alanında faaliyet gösteren tüm firmaların taşıyacakları yük ve eşyalar ya da yolcuların elektronik ortamda anlık olarak takip edilmesi için oluşturulan bir sistemdir.
E-devlet ten giriş yaptıktan sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hizmetlerinden Taşıma İşlemleri kısmından Yük Taşıma Kaydı Bildirimi hizmetine tıklanarak ilgili hizmete giriş yapılır. Bildirim için taşımayı yapacak aracın plakası ve 1. Şoför ün TC Kimlik Numarasının doldurulması gerekmektedir.
Bu belgeleri almak için bağlı bulunulan şehrin Ulaştırma Bakanlığı Bölge Müdürlüğü'ne başvurulması gerekir.
Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS), ilk olarak 08.01.2018 tarih ve 30295 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği (KTY) ve 24.04.2019 tarih sayılı resmi gazetede yayımlanan Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliği ile tanımlanmıştır.
Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, sahte, taklit ve tağşiş edilmiş ürünlerin üretimini, satışını engelleyerek, güvenli gıdaya ulaşılmasını amaçlayan yepyeni bir denetleme ve takip sistemidir.
D2 yetki belgesi belirli bir zaman tarifesine uymaksızın yolcu durumuna göre arızi sefer düzenleyerek taşıma yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere, önceden gruplandırılmış yolcuları bir hareket noktasından alıp aynı hareket noktasına götürmek veya getirmek suretiyle mekik sefer düzenleyerek taşıma yapacaklara verilir.
Gerekli belgelere sahip olmadıkları için hususi araçların trafikte yük taşıması yasaktır ve cezaya tabidir. K Yetki Belgesi olmadan yük taşıyan araçlar, para cezasının yanı sıra 15 gün de trafikten men edilir.
Sadece kamyonet/kamyonetlerle taşımacılık faaliyetinde bulunacak olan gerçek veya tüzel vergi mükellefi taşımacılar için K1 yetki belgesi bedeli 2.500,-TL, Kamyon, tır, kırkayak vs gibi azami yüklü ağırlığı 3,5 ton' dan fazla araç/araçlarla taşımacılık faaliyetinde bulunacak olanlar için 10.000,-TL' dır.
Yük taşıma araçları, yük olarak tanımlanmış tüm ürünlerin sevkiyatında kullanılan araçlardır. Bu araçların en sık kullanılanları ise şu şekilde sıralanmaktadır: Transpaletler: Üç farklı çeşide ayrılan transpaletler, özellikle yatay yüklerin taşınmasında kullanışlı ve popüler bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri