Nüfus Genel Müdürlüğü DASK Adres kodunu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sayfasından öğrenmek için “NVİ Adres Bilgilerim” seçeneğine tıklayarak UAVT adres kodu sorgulama işlemini tamamlayabilir ve adres bilgilerini en altta yer alan UAVT adres kodunu görebilirsin.
3. Adres kodumu nasıl öğrenebilirim? Muhtarlık, belediye veya nüfus müdürlüklerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca www.dask.gov.tr adresinden ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden de adres kodunuzu sorgulayabilirsiniz.
Adres Kodu (UAVT Kodu) Nedir? Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri tarafından 1 Mart 2013 tarihinde hayata geçirilen bir proje olan adres kodu; nüfusa dayalı adres sistemine kayıtlı ve Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm konutlara verilen 10 haneli özel bir koddur.
Yapı İşlemleri penceresinde “Yapı Numarataj Bilgileri” sekmesini seçtiğimizde, binanın iç kapı numaraları bilgilerine de ulaşılabilir. Bina çizimi yapılırken dikkat edilmesi gerekenler; Bina, başka bir binayı sınır haricinde kesemez. Bina, bir mahalle sınırları içerisinde bulunmalıdır.
DASK poliçelerinin yapılması sırasında işlemlerin daha hızlı bir şekilde takibinin yapılmasını sağlayan UAVT kodu, 2013 yılından beri kullanılır. Oturduğunuz evde yer alan kapı numarasının yanında verilen ve on haneden oluşan kod, bir nevi numaralandırma bilgisidir.
İlgili 18 soru bulundu
E-Devlet Uygulaması
E-devlet üzerinden adres kodunu öğrenmek için T.C. kimlik numaranı ve e-devlet şifreni ilgili alanlara girerek UAVT kodu sorgulama işlemini tamamlayabilirsin.
TC numaranızla ve e-devlet şifrenizle www.turkiye.gov.tr sitesine giriyorsunuz. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sayfasından NVİ Adres Bilgilerim seçeneğini seçiyorsunuz. Adres bilgilerinizle birlikte en altta adres kodunuzu görebilirsiniz.
Büyükşehir olmayan şehirlerde ilçe belediye yetkisindedir. Büyükşehirlerde ise bünyesinde bulunan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bağlı Numarataj Şefliğinden alınır. Numarataj Şefliği evrak servisinden temin edilebilecek matbu dilekçe ile Numarataj servisine başvurulur.
Türkiye sınırları içerisinde taşınmazlara verilen 10 haneli numaralandırma bilgisidir.
Bina numara levhalari, sokak ve meydan levhalari ile ayni renkte olur. MADDE 42 – (1) Belediye teskilati bulunmayan yerlerde binalara asagidaki esaslara göre numara verilir.
E-devlet üzerinden sorgulama: DASK poliçe sorgulamasını e-devlet üzerinden yapabilmek için www.turkiye.gov.tr sitesinden öncelikle e-devlet şifresini girmek gerekiyor. Bunun yanında DASK poliçe sorgulama sekmesinden gerekli bilgiler girilerek sorgulama işlemi yapılabilir.
E-devlet üzerinden DASK poliçe sorgulaması yapabilmek için ilk olarak www.turkiye.gov.tr sitesini ziyaret etmelisiniz. Ardından giriş yapabilmek için gerekli olan T.C. kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girmelisiniz. Siteye giriş yaptıktan sonra arama kısmına “Poliçe Sorgulama” yazmalısınız.
DASK Adres Kodu Doğrulama
DASK web sayfasından (adreskodu.dask.gov.tr) “Adres Kodunu Doğrula” sekmesini seçerek adres kodunu girerek adresinizin detaylarını görebilir ve kodunuzun doğruluğunu teyit edebilirsiniz.
b) Binanın bulunduğu sokak üzerinde, bu binadan sonra gelen numara almış binalar bulunduğu takdirde, arsalara tahsis edilmiş olan numaralardan en küçüğü ile en büyüğü arasına "-" işareti konularak oluşan bileşik numara, bina numarası olarak verilir.
Mesela dükkan, iş yeri ve ofis gibi bağımsız bölüm olarak tapı kütüğüne kayıt edilmesi mümkündür. Edinme Sebebi; tapunun bu kısmında tapu sahibinin ad ve soyadı bilgileri yer almaktadır. Bağımsız Bölüm No; kat mülkiyeti ya da kat irtifakı olan alanlarda daire numarasını göstermektedir.
Ulusal Adres Veritabanı (UAVT) olarak da bilinen DASK Adres Kodu, ülke sınırları içerisinde yer alan bütün kayıtlı konutların sahip olduğu bir tür kimlik numarasıdır.
Ev sahibi değişince UAVT kodu değişir mi? Hayır. Kişiye özel bir olmadığı için daireye ait adres kodu değişmez.
a) Apartmanlarda, bodrum kattan itibaren 1'den başlamak üzere bütün dairelere sıra ile bağımsız numaralar verilir. Bir dairenin giriş kapısından başka servis kapısı olarak kullanılan bir kapısı bulunsa bile, bu kapıya ayrı bir numara verilmez.
''19 Eylül 2012'de yayınlanan 1721 numaralı genelgeye göre hatalı blok ya da daire numaralarında bulunan yanlışlıklar tüm daire sahiplerinin Tapu Müdürlükleri'ne başvurmasına gerek kalmadan, Kadastro Müdürlükleri tarafından veya Lisanslı Harita Kadastro Büroları tarafından hazırlanan raporla düzeltilmektedir.
Numarataj; belediyelerden alınan, oturulacak evin numaralandırılması hakkında oluşturulan bir belgedir. Bu belge ev sahiplerine verilmektedir. Bu belge temini işleminde belediyeler genellikle ücret talep etmemektedir.
Numarataj Nasıl Alınır? Adres yönetim şefliği evrak servisine başvurmak suretiyle numarataj alınmaktadır. Bu doğrultuda matbu dilekçe kullanmak suretiyle, numarataj servisine başvuru gerçekleşir. Dilekçe içerisinde ise binanın bulunduğu il, ilçe ve mahalle belirtilir.
✏Dış kapı no apartmanımızın kapısının dışında yazan numaraya denir. ✏İç kapı no apartmanımızın içindeki evimizin kapısını dışında yazan numaraya denir. ✏Bu numaralar Mesela bir kişi Eve geldiğinde numarayı söylediğimiz de evi kolayca bulunmasını sağlar.
e-Devlet ikametgah sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek için T.C kimlik numaranız ve PTT şubelerinden alacağınız e-Devlet şifresiylewww.turkiye.gov.tr adresine giriş yapın. Sistemde bulunan arama çubuğuna "ikametgah sorgulama" yazdıktan sonra işleminizi gerçekleştireceğiz sayfaya yönlendirileceksiniz.
Adres kodunu öğrenmenin bir diğer yolu ise, Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün (DASK) adres.nvi.gov.tr/VatandasIslemleri/AdresSorgu internet adresini ziyaret etmek. Açılan sayfada il, ilçe, mahalle ya da köy bilgilerini seçerek adres kodunuzu öğrenebilirsiniz.
Adres kodu doğrulama işlemi, e-Devlet ya da DASK poliçe sorgulama işlemi ile yapılabilir. Sistemde yer alan kodu inceleyerek sizin elinizdeki kodla uyumlu olup olmadığına bakabilirsiniz. Adres kodu doğrulama işlemi neticesinde hatalı bir kod girmek gibi sorunlar yaşamazsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri