Tüm seferlerimiz için uçağın kalkış saatinden en geç 20 dakika, özel güvenlik kontrolü gerektiren (ABD, İsrail, İngiltere, Kanada vb.) seferlerimiz için ise uçağın kalkış saatinden en geç 25 dakika önce uçuş kapısında bulunmanız gerekir.
Biniş kapısı tarifeli uçuş saatinden 15 dakika önce kapanır. *Antalya, Dubai, Delhi, İstanbul, Pekin, Tel Aviv Uluslararası Havalimanları: Check-in işlemleri tarifeli uçuş saatinden 60 dakika önce kapanır.
Dış hat 1 saat, iç hatta 45 dakika kalaya kadar işlem yapabilirsiniz. İşleminizi tamamladıktan sonra dış hatta 45, iç hatta 30 dakika önce yolcu salonunda uçağa biniş için hazır olmanızda fayda var.
Check-in işlemi için ne kadar süre önce havalimanında olmalıyım? Havalimanlarında alınan ek önlemler sebebiyle oluşabilecek zaman kayıplarına karşı, yolcularımızın uçuşlarından en az 3 saat önce terminale gelmeleri önerilmektedir.
Havalimanlarında alınan ek önlemler sebebiyle oluşabilecek zaman kayıplarına karşı, yolcularımızın uçuşlarından en az 3 saat önce terminale gelmeleri önerilmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Uçağın kalkış saatinden dış hat seferleri için 60 dakika, iç hat seferleri için 45 dakika öncesine kadar bu işlemleri tamamlamış olmanız gerektiğini belirtelim. Ayrıca bu süre bazı istasyonlarda (Ör: Karakas, Lagos, Abuja'da 120 dakika önce) değişiklik gösterebilir.
Havalimanındaki check-in işlemleri iç hat seferlerinde uçuştan 45 dakika önce, dış hat seferlerinde uçuştan 60 dakika önce sona erer. Bu kural bazı istasyonlarda yerel otoritelerin uygulamalarına göre değişebilmektedir.
Genel olarak uçuş saatinizden yurt içi uçuşlarınız için 1 saat, yurt dışı uçuşlarınız için ise minimum 2 saat öncesinde havalimanında bulunmanız gerekmektedir.
Havalimanında check-in ve bagaj teslim işlem süreleri havalimanı yoğunluğuna bağlı olarak değişebilmektedir. Ancak Dış hat uçuşlar için tarifeli uçuştan iki (2) saat, İç hat uçuşlarda bir buçuk (1,5) saat önce Sabiha Gökçen Havalimanı'nda olmanız tavsiye edilmektedir.
Hayır, e-biletinizin çıktısını yanınızda taşımak zorunda değilsiniz. Bilet numarası, rezervasyon kodu (PNR) ve kimliğinizle kontuarda işlem yapabilirsiniz.
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Uçakta kaptan pilotun sol tarafta bulunmasının nedeni de en başta uçağı park ederken daha iyi görüş açısına sahip olması gerekçesine dayanıyor . Kaptan pilot daha iyi bir görüş açısına sahip olmak için sol tarafta bulunuyor.
Boarding uçak kalkışından 1 saat öncesinden başlar.Eğer saat 6'da kalkışınız varsa,saat 5'te kapıda olmanız gerekir.
İç hat seferlerinde uçuşun tarifeli saatinden 45 dakika önce, dış hat seferlerinde uçuşun tarifeli saatinden 60 dakika önce check-in işlemleri sona erer. Bu süre bazı istasyonlarda (Ör: Karakas, Lagos, Abuja'da 120 dakika önce) değişiklik gösterebilir.
Online check-in işlemi, kalkıştan 24 saat önce başlar ve kalkışa 90 dakika kala sona erer. Online check-in yaptığınızda havalimanındaki bagaj ve güvenlik süreçleri nedeniyle kalkıştan iç hatlarda 2 saat, dış hatlarda 3 saat önce terminale gelmeniz önerilir.
Aktarmalı Tarifeli Uçuşlarda Havalimanına Kaç Saat Önce Gelinmeli? Aktarmalı tarifeli bir bilete sahipseniz, iç hatlar uçuşunuz için 45 dakika önce uçuş kapısında olmanız gerekir. Bu nedenle iç hatlar uçuşu yapacak olan yolcuların check-in işlemlerini en az 45 dakika önce bitirmelidir.
Normal yiyecek ve içeceklerin valizde taşınmasında herhangi bir sorun yok. Ancak bu durum, her istediğimizi yanımızda götürebileceğimiz anlamına da gelmiyor. Özellikle yasaklanmadığı süre, katı, sıvı ve yarı sıvı besinler uçakta taşınabilir.
Online check-in yapmak için internetten biletinizi aldığınız havayolunun web sitesine giriyor ve “online check-in” sekmesini tıklıyorsunuz. Açılan kutuya PNR kodunuzu(rezervasyon numarası) ve ad-soyad bilgilerinizi giriyorsunuz. Şirket koltuk seçimine izin veriyorsa koltuğunuzu seçip işleminizi tamamlıyorsunuz.
En az 30 dakika öncesinde biniş kapısında bulunmak gerekmektedir. - Havalimanı personeli taşıma talimatlarına uygun olunduğuna emin olmak için bagaj kontrolü yapmaktadır. - Uçağa binerken biniş kartı ve kimlik hazır bulundurulmalıdır. - Personel kimlik ve biniş kartı kontrol ettikten sonra uçağa binilebilir.
Uçuşun gecikmesinin 15. Dakikasından itibaren alternatif ulaşım yolları da dâhil olmak üzere bilgilendirme amaçlı anons hizmeti verilmelidir. Uçağın 1-2 saat veya üzerinde rötar yapmasının öngörülmesi halinde yolcunun ücretsiz olarak rezervasyon/parkur değişikliği talep etme hakkı bulunmaktadır.
Uçağı kaçırınca ne yapmalı? Doğruca, uçak biletini aldığınız havayolu firmasının havalimanlarında satış ofisine gidin ve durumunuzu sakince anlatın. Sizden önce bekleyenler varsa sabırlı ve sakin olun, uçak zaten kaçtı.
Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda geçerli olan fazla bagaj ücretlerini ise fazla bagaj sayfasında bulabilirsiniz. Kabin Bagajı (El Bagajı) Yolcunun kendi denetim ve sorumlulukları altında olan, yolcu kabininde ücretsiz taşınan, 55x40x23 cm ebatlarında ve 8 kg ağırlığında olan bagajlardır.
Online check-in, uçakta yer belirleme işleminin internet üzerinden yapılmasına denir. Bu esnada koltuğunuzu seçebilir ve dilerseniz ek hizmet satın alabilirsiniz. İnternetten check-in işlem yaptırdığınız zaman, size özel ayrılmış kontuardan bagaj teslimi yapabilirsiniz.
Uçak seyahati yapacak kişilerin mutlaka check-in işlemlerini yapması veya yaptırmaları gerekir. Bu işlemleri yaptırmayan kişilerin uçağa binmeleri ve dolayısıyla uçuşu gerçekleştirmeleri mümkün olmaz.
Türk Hava Yolları iç ve dış hat uçuşlarında Economy Class kabinde, ExtraFly ve PremiumFly paket seçimlerinde standart koltuklar uçuştan 355 gün öncesinden itibaren ve uçuşa 1 buçuk saat kalana dek ücretsiz olarak; EcoFly paket seçimlerinde ise standart koltuklar uçuşa 6 saat kalana kadar ücretli olarak sunulmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri