Adaylara gönderilen e postadaki ilgili bölümde şu ifadeler yer aldı: 'İngilizce test uygulaması online olarak sadece webcam özelliği olan masaüstü ve laptop bilgisayar üzerinden Google Chrome tarayıcısı aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.
cep telefonlarından ve diğer tarayıcılardan sınava giriş yapmanız teknik olarak mümkün değildir. · sınav boyunca sistem kamera kaydı almaktadır. kamera görüntüsü alınamayan adayların sınavları olumsuz olarak değerlendirilecektir. kameranızın açık olduğundan ve hiçbir şekilde engellenmemiş olduğundan lütfen emin olun.
THY Genel Yetenek Sınavı İçeriği
Genel yetenek sınavı ortalama 45 ile 60 sorudan oluşan yazılı bir sınavdır. Sınav süresi 20 dakikadır ve online platformda gerçekleşir.
Söz konusu sınav; 20 dakika sürmekle beraber bilgisayar ortamında gerçekleştirilir. THY İngilizce mülakat sınavı; adayları en çok zorlayan kısımdır. Bu sınavı geçmek isteyenlerin İngilizce seviyesi en az B1 veya B2 olmalıdır. THY İngilizce mülakat sınavında adaylara 60 soru sorulur.
Bu sınav online olarak yapılıyor. Sınavda İngilizce gramer bilgisi, kelime bilgisi, boşluk doldurma ve cümle tamamlama, diyalog soruları, çeviri, paragraf soruları yer alıyor. İngilizce kabin memurluğu sınavında altmış soruya elli dakika veriliyor.
İlgili 29 soru bulundu
THY Kabin Memuru İşe Alım Süreçleri
Başarılı olan adaylar, Florya/İstanbul'daki İnsan Kaynakları Değerlendirme Merkezi'nde bilgisayar üzerinden gerçekleştirilecek İngilizce Sınav için davet edilmektedirler.
İngilizce sınavı, 60 soru için 50 dakika süre verilen bir değerlendirme sınavı.
Kabin memuru alımı için müracaat eden adayların fiziksel, eğitim, yabancı dil ve belirlenen diğer şartları sağlaması gerekiyor. Türk Hava Yolları kabin memuru başvuru işlemlerinin ardından online İngilizce testi uygulanıyor. İngilizce sınavında başarılı olan adaylar için mülakat süreci başlayacak.
Türk Hava Yolları (THY) kabin memuru adayları gerekli şartları sağlamaları halinde İngilizce konuşma seviyesi en az B1-B2 seviyesinde olan adaylar başvuru yapabilmektedir. İngilizce konuşma seviyenizin ileri seviyede (Advanced) olması, rakiplerinize fark yaratmak bakımından oldukça önemlidir.
Sınav Part 1 ve Part 2 olarak iki bölümden oluşuyor ve üst üste belli bir sayıda yanlış yaparsanız Part 2'ye geçemeden sonlanıyor.
Adaylara başvurdukları yabancı dile ait soru kitapçığı verilmektedir. YDT'de adayların karşısına seçmiş oldukları dilden paragraf, kelime bilgisi, dil bilgisi, çeviri, diyalog tamamlama ve boşluk doldurma gibi çeşitli soru şekillerinden oluşan bir test çıkmaktadır.
DynEd eğitim sistemine yeni giren kullanıcılara kendi bilgisayarları üzerinde bir Yerleştirme Sınavı(Placement Test) verilmektedir. Bu sınav başlangıç düzeyi sorularla başlayıp, verilen yanıtlara göre soruları zorlaştırmakta ve kullanıcının sorulara cevap veremeyeceği düzeye gelmesi ile sonucu belirlemektedir.
Özellikle de kabin memuru olmak istiyorsanız. Meslek hakkında eğitim alırken Türkçeyi kullanabilirsiniz ancak, sertifikaya hak kazanabilmeniz için B1 seviyesinde İngilizce bilginizin olduğunu kanıtlamak ve sertifikanızı alabilmek için yabancı dil sınavından geçmek zorundasınız.
THY kabin memuru alımı için en az lise mezunu adaylar başvuru yapabilirken iyi derecede İngilizce bilinmesi şartı aranıyor. Yaş şartı, eğitim şartı, fiziksel koşullar ve sağlık koşullarını sağlayan adaylar başvuru yapabilecek.
Hostesliğe başvurmak isteyen kişiler başvuru için gereken temel şartları bilmek istemektedir. Hostes olabilmek için bazı şartları sağlamak gerekmektedir. Bunlardan biri yabancı dil bilmektedir. Hostes olmak isteyenlerin yabancı dil bilmesi önemli gereklilik ve avantajdır.
SINAV DETAYI
- 80 sorudan oluşmaktadır ve bilgisayar üzerinden gerçekleşmektedir, - Kamera sistemi ile gözetilmekte olan yetkili THY A.O.
Başarılı olmak için pahalı bir üç parçalı takım elbise olması gerekmez. Takım elbisenizi iyi parlatılmış siyah ayakkabı ve desensiz çorapla kombinleyin.
Başvuruların yapılmasının ardından ilan koşullarına uyumluluk, online ingilizce testi ve mülakat süreçleri yapılacaktır. Mülakat Süreçleri İstanbul Florya'da bulunan Türk Hava Yolları İnsan Kaynakları Değerlendirme Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.
Online mülakat, uzaktan gerçekleştirirken ve iletişim teknolojisi aracılığı ile yapılan bir iş görüşmesidir. İletişim teknolojisi olarak video teknolojisi kullanılır. Video aracılığı ile mülakat soruları sorulur. Online iş görüşmesi sayesinde zamandan ve paradan kazanılmış olur.
THY pilot alımı ilanınına başvuracaksanız ve İngilizce bilginizi ispatlamak için IELTS sınavına girecekseniz öncelikle 6.0 üstünü hedeflemelisiniz.
Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi'nde ücretli pilot yetiştirme programında ücret netleşti. THY için yetiştirilen pilotlar dışında ücretli pilot adayı da almaya başlayacak olan THY Akademi'den pilot eğitimi almak isteyenler 85 bin euro'yu (yaklaşık 850 bin TL) gözden çıkaracak.
Sınav sonuçlarına ilişkin kılavuzda yer alan bu süre doğrultusunda, birçok öğrenci farklı yıllarda daha önce elde ettikleri puanı 5 yıl boyunca kullanabilmektedir. Yani 5 yıl boyunca 5 defa hakları olduğunu söylemek mümkün. Tabii ayrıca öğrenciler dilerlerse bu 5 yıl içerisinde sınava girebilirler.
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “(4) Yabancı dil sınavları için; a) Adayın sınava girdiği tarihten itibaren YÖKDİL ve YDS puanlarının geçerlilik süresi beş yıl, İYS puanının geçerlilik süresi iki yıldır.
Grup Mülakatları: Sınavdan başarılı olan adaylar, grup mülakatlarına girmeye hak kazanır. Mülakatlarda belirli sayıda adayın katıldığı gruplara sunulan vakalar üzerinden belirli süre içinde çalışma yapmaları beklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri