İç hat uçuşlarında kargo bagaj hakları; standart paket bagaj limiti 20 kg, premium fleks paket 25 kg olacak şekildedir. Dış hat uçuşlarında kargo bagaj hakları ise; standart paket bagaj hakkı 25 kg, premium fleks paket bagaj hakkı 30 kg'dır. Bebek yolcuların bagaj hakkı 10 kilogramdır.
Ekonomi sınıfında uçan yolcular için 23 kg, üst sınıftaki yolcular için 32 kg bagaj hakkı bulunuyor. El bagajı için ekonomi sınıfında üst sınır 12 kg, Business class için ise 16 kg. 23 kg'a kadar ekstra bagaj almak için internet ve havalimanı kontuarında 75 €'dan başlayan ücret ödemek gerekiyor.
Parça konseptine dahil olan uçuşlarınızda serbest bagaj hakları her bir parça için Economy Class'ta 23 kg, Business Class'ta 32 kg'dir. Ekstra bagaj olarak 1 parça bagaj ise hem Economy Class hem Business Class için 23 kg'dir. 23 kg – 32 kg arası 1 parça Ekstra bagaj için 80 USD ek ücret tahsil edilir.
Parça ve kg konseptine dahil olan uçuşlarınızda serbest bagaj hakları her bir parça için 158 cm'yi geçmeyecek şekilde Economy Class'ta 23 kg, Business Class'ta 32 kg'dir.
Genellikle birer adet bagaj alabilirsiniz (Bir el bagajı, bir de normal bagaj). Bazı havayolları iki parçaya da izin veriyor, ama bu iki parçanın toplam ağırlığının izin verilen maksimum ağırlığı geçmemesi gerekmektedir. Havaalanında problem yaşamamak için kullandığınz havayolunu arayıp bilgi alabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Tek parça bagaj ağırlığı 32 kg'yi geçemez. 32 kg üzerinde satın alınan bagajların ayrı ayrı taşınması zorunludur.
Sırt çantaları genelde el bagajı olarak kabul edilir.
özetleyecek olursak çoğunlukla hava yolu şirketleri en fazla 8 kg ağırlığındaki el bagajlarını uçak içerisine kabul ediyor. Yani, 8 kilodan daha ağır bagajlarını kontuarda uçak alt bagajına teslim etmek zorunda kalabilirsin.
İç hat-iç hat bağlantılı uçuşlar için: Ek bagaj hakkı, Pegasus internet sitesi- mobil uygulaması veya seyahat acentelerinden talep edildiği takdirde, ek ücret 10TL/KG 30TL/KG aralığında iken, çağrı merkezinden talep edilen ek bagaj ücreti 12TL/KG-17TL/KG arası değişmektedir.
Kabin bagajı içine alabileceğiniz kozmetik ürünleri, 100 ml'yi geçemez. Sıvı haldeki bebek maması gibi temel ihtiyaç ürünleri, kilitli poşetle kabin bagajı olarak taşınabilir. Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz.
İç hat uçuşlarında kargo bagaj hakları; standart paket bagaj limiti 20 kg, premium fleks paket 25 kg olacak şekildedir. Dış hat uçuşlarında kargo bagaj hakları ise; standart paket bagaj hakkı 25 kg, premium fleks paket bagaj hakkı 30 kg'dır. Bebek yolcuların bagaj hakkı 10 kilogramdır.
Uçakta Bagaja Alınmayan Eşyalar
Özellikle yanıcı ve patlayıcı maddeler, radyoaktif maddeler ve zehirli maddeler içeren eşyalar uçağa alınmamaktadır. Bunun yanı sıra patlama ihtimali olan medikal oksijenler, civalı termometreler, lityum piller ve manyetiklik içeren eşyalar da bagaja alınamaz.
Patlayıcı özellik taşıyan hiçbir ekipman, yolcu uçağı kargo bölümüne kabul edilmez. Aynı zamanda sıvı yakıtlar da uçak altı bagaj bölümüne kabul edilmemektedir. Yangın söndürücüler, asitler, alkali ya da radyoaktif maddeler, kati surette uçağın içerisine alınmamaktadır.
Uçak içerisine hiçbir sebeple kesici, delici, yanıcı, yakıcı ve ezici eşyalar alınmaz. Ayrıca ilaç gibi kullanmanızın elzem olduğu bir eşyayı mutlaka reçeteli şekilde taşımalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz.
Evet. Kurallara, sıvı kısıtlamalarına ve bagaj hakkınıza uyduğunuz sürece el bagajında yiyecek taşıyabilirsiniz. Kek, bisküvi, kurabiye gibi tam katı yiyecekler ile toplamda 1 litreyi aşmayacak şekilde, 100 ml. ' lik kaplarda muhafaza ettiğiniz, yasaklı olmayan sıvı içecekleri el bagajında taşıyıp yiyebilirsiniz.
* Tüm havayolu firmalarında kargo bagajlarında 1 parçanın ağırlığı 32 kilogramı geçemez. 32 kg'dan fazla gelen bagajların en az 2 parça halinde bölünmesi gerekir. Anadolu Jet yurtiçi uçuşlarda ücretsiz kargo bagaj hakları; Standart uçuş sınıfında 15 kg, Ekstrajet uçuş sınıfında 20 kg, Konforjet uçuş 20 kg şeklindedir.
Kabin bagajı olarak taşınmasını istediğiniz bagajınızın, başüstü dolabına ya da koltuk altına sığabilecek ölçülerde ve ağırlıkta olması gerekir. Bu ölçüler, 23x40x55 cm ve 8 kg olarak belirlenmiştir. Kendi güvenliğiniz için bagajlarınızı kendiniz hazırlamanız ya da hazırlanmasına nezaret etmelisiniz.
Hemen hemen tüm havayollarında el bagajları konusunda aynı kurallar geçirlidir. Örneğin Business Class ile yolculuk yapan yolcuların adeti 8 kg geçmeyecek şekilde 2 adet el bagajı hakkı bulunurken, Comfort Class ve Economy Class tarifelerinde yolculuk yapan yolcuların 1 adet 8 kg'lık el bagajı taşıma hakları var.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
Uçak içerisine alınacak kabin bagajında bulunan sıvı içerikli eşyalar 100 mililitreyi geçemez. Bebek maması gibi sıvı haldeki temel ihtiyaçları valizinize koymak için kilitli poşete koymanız gerekiyor. Ayrıca yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar kabin valizlerinde kabul edilmiyor.
Üretimi yapılan her ürün, belli bir taşıma kapasitesiyle piyasaya sürülür, orta boy valiz taşıma kapasitesi için bu oran 15 kilo civarındadır. Orta boy valizlerde üretim olarak küçük boyut farklılıkları olsa da hemen hepsi en az 15 kilo eşya taşıyabilir. Hacim olarak da 70 litrelik bir alandan söz edebiliriz.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Yurtiçi direkt uçuşlarda Business Class, EcoFly, ExtraFly ve PrimeFly uçuş sınıflarının tümünde bagaj hakkı aşımlarında kilogram başına 12 Türk Lirası ödenmesi gerekmektedir. Yurtiçi aktarmalı uçuşlarda ise bagaj aşımı tutarı kilogram başına 18 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri