Uçuş Modu özelliğinin en yaygın olarak kullanıldığı cihazlar, akıllı telefonlardır. Uçak simgesiyle gösterimi yapılan bu özellik, tek bir dokunuşla aktif hâle getirilebilir. Böylece Wi-Fi, mobil veri, radyo bağlantıları, Bluetooth, GPS ve NFC olarak olarak adlandırılan Yakın Alan İletişimi özellikleri devre dışı kalır.
Android telefonunuzun uçak modunu ilk kez açtığınızda kablosuz ağ bağlantısı ve Bluetooth kapatılır. Bu ayarı değiştirerek kablosuz bağlantılarınızı açık tutabilir, böylece akıllı saat veya Bluetooth kulaklık gibi cihazlarınıza bağlı kalabilirsiniz. İsterseniz kablosuz bağlantılarınızı tekrar kapatabilirsiniz.
Uçak modu, telefonunuzun mobil bağlantısı başta olmak üzere Wi-Fi, Bluetooth gibi bağlantıları devre dışı bırakıyor. Çoğu havayolu şirketi uçuş sırasında mobil bağlantıyı yasakladığı için bu modun adı, uçak modu olarak kaldı.
Uçakla yolculuk yaparken uçuş kurallarına uymak için Uçak modunu etkinleştirebilirsiniz. Uçak modundayken cihazınızla arama yapamaz, SMS mesajı gönderip alamaz veya mobil veri kullanamazsınız ancak diğer tüm işlevleri kullanabilirsiniz.
Telefonunuzdaki uçak modu, sadece uçaklarda işe yarıyor diyorsanız yanılıyorsunuz. Günümüzün vazgeçilmezi Whatsapp mesajlarımız için hayat kurtarıcı olabiliyor. Yani Whatsapp'ta mesajları okuduğunuzun anlaşılmaması için Uçak modunu kullanabilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Çevrimiçi olmadan gelen mesajı okumak için telefonunuzu uçak moduna alın. Ardından mesajı açtığınızda karşı taraf mesajı okuduğunuzda bunu göremeyecek. Eğer mesajı okuduktan sonra WhatsApp'ı kapatıp ardından uçak modunu kapatırsanız internetinizi açtığınızda da karşı tarafta mavi tik çıkmayacaktır.
Telefonu Uçak Modu'na alın
Bunun için mesaj geldikten sonra telefonunuzdaki Uçak Modu seçeneğini aktif hale getirin. Bu sayede gizli bir şekilde mesaja tıklayıp okuyabilir, hatta dilerseniz yanıt bile verebilirsiniz. Cihazınızda bağlantı olmadığı için mesaj hemen gönderilmez.
Hatta telefonunuz uçak modundayken bile Wi-Fi aracılığıyla Vodafone şebekesine bağlanarak arayıp aranabilirsiniz. Wi-Fi üzerinden başlattığınız arama, Wi-Fi bağlantınızın kesilmesi durumunda 4.5G'ye transfer edilir. Böylece kesintisiz bir ses iletişimi sağlanır.
İsminden de anlaşılacağı üzere temel olarak uçaklara verilen zararı engellemek adına kullanılmaktadır. Aktif edildiğinde cep telefonuna gelen ve giden tüm sinyalleri engelleyerek kullanıcıların arama, mesajlaşma ve internet gibi özellikleri kullanmasını engellemektedir.
Bu mod sesi kapatabilir, titreşimi durdurabilir ve görsel bildirimleri engelleyebilir. Nelerin engelleneceğini ve nelere izin verileceğini seçebilirsiniz. Önemli: Eski bir Android sürümü kullanıyorsunuz. Bu adımların bazıları yalnızca Android 9 ve sonraki sürümlerde çalışır.
Bu nedenle, Uçak Modu'ndayken bile Bluetooth bağlantısının etkinleştirilmesi genellikle mümkündür. GPS konusunda ise, birçok cihazın GPS alıcısı pasif bir alıcıdır, yani cihaz uydulardan sadece sinyal alır ve herhangi bir sinyal yaymaz. Bu, Uçak Modu'nun GPS işlevselliğini etkilemeyeceği anlamına gelir.
uçak modu ve wifi kapalı ise yer tespiti yapılamaz. telefonu elinden bırakıyorsun ve saymaya başlıyorsun. Ne zaman düşerse artık öyle tespit edersin.
Gerçekten de telefonu uçak modunda şarj ederek şarj olma süresini kısaltmak mümkün. Bunun nedeni, telefonunuz normal moddayken sürekli olarak baz istasyonlarına sinyal vermeye ve konumunuzu belirlemeye çalışmasıdır.
Sonuç olarak yolculuklarda telefonu uçak moduna almamak uçağın düşmesine sebep olmayabilir ancak kokpitte radyo kesintileri yaşanmasına, pilotun rahatsız edici sesler duymasına ve kule ile sağlıklı iletişim kuramamasına sebep oluyor.
Cihazlar uzaklaşmaya başlayınca akıllı baz istasyonları telefona daha güçlü sinyaller göndermeye çalışıyor ve çekim gücü artırıyor. Bu sırada oluşan sinyal artışı ise uçaktaki cihazları etkiliyor ve elektromanyetik uyumsuzluk yaşanmasına sebep oluyor.
Bilindiği üzere cep telefonları radyasyon yayıyor, radyasyonun vücudumuz üzerindeki olumsuz etkileri ise malum. Telefonları uçak moduna almak bile radyasyondan kaçmamızı sağlayamıyor, sadece aldığımız radyasyonu azaltıyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre radyasyon, kanserin en önemli nedenlerinden biri...
Uçuş modu, bilgisayarınızdaki tüm kablosuz iletişimleri kapatmanız için hızlı bir yol sunar. Kablosuz iletişimlere örnek olarak Wi-Fi, hücresel, Bluetooth ve Yakın Alan İletişimi (NFC) verilebilir.
Türk Hava Yolları uçakta kesintisiz internet projesi ile uçaktayken internet çekiyor. Bilgisayar, telefon ya da ipad için uçakta interneti özgürce kullanabiliyorsunuz.
Uçak modundayken cihazınızla arama yapamaz, SMS mesajı gönderip alamaz veya mobil veri kullanamazsınız ancak diğer tüm işlevleri kullanabilirsiniz.
Servis ücretsizdir. Aramalar abonenin mevcut paketinin ses faydası üzerinden ücretlendirilir. VoWifi hizmetinde ayrıca bağlanılmış olan Wifi ağının kotasından düşer.
Mobil şebeke erişiminin olmadığı veya kısıtlı olduğu yerlerde, Wi-fi ağı üzerinden görüşmelerin gerçekleştirilmesini sağlayan teknolojidir. Bireysel ve kurumsal tüm müşteriler yararlanabilir; data hatları yararlanamaz. Kullanıcının kendi tarifesi üzerinden, dakika paketlerinden düşülerek kullanılır.
Evet uçak modunu kapattığında SMS'ler gelmeye başlar.
Mavi tik çıkmaması için izlenecek yolların başında Uçak Modu'nu aktif hale getirerek internet olmadan mesaj okumak geliyor. Bu yöntem IOS ve Android telefonlar için değişiklik gösteriyor. IOS kullanıcıları için: 1- Mesajı okumadan önce cihazınızı Uçak Modu'na alın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri