1, 3, 5, 7, 9, 11 ve 13 numaralı sıralarda soldan sağa koltuk düzeni A, koridor, D, G, koridor, K şeklindedir. 2, 4, 6, 8, 10 ve 12 numaralı sıralarda soldan sağa koltuk düzeni C, koridor, F, koridor, H şeklindedir. Tüm koltuklarda masa bulunur. Bu koltukların tümünün kolçakları sabittir.
5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 18 ve 20. sıralar için soldan sağa koltuk düzeni A, koridor, D, F, koridor, H şeklindedir. Bu koltukların sağda bir masası bulunur. 6, 8, 10, 12, 14, 16, 19 ve 21. sıralar için soldan sağa koltuk düzeni C, koridor, E, G, koridor, K şeklindedir.
Çünkü 1A, diğer koltuklara göre daha geniş ve pencere kenarı. Ayrıca host ve hostesler ilk ikramı burada oturan yolculara yapıyor.
Bu uçaklarda ki en iyi yerde 1A sınıfı koltuk oluyor. Bu koltuk diğer koltuklara bakarak daha geniş ve pencere kenarı olması ile rahat oluyor. Bu sayede hem uyurken, hem otururken rahat olacak, dışarıyı görme fırsatını elde edeceksiniz.
3'lü koltuk düzeninde uçağın en rahatsız koltukları ise orta bölümler. Bu yüzden koltuk seçiminde ABC sıralarında B, DEF sıralarında ise E koltuklarından uzak durmak şart.
İlgili 42 soru bulundu
Amerikan Federal Havacılık İdaresi'nin verilerini inceleyen Time Dergisi, son 35 yılın kaza raporlarına bakarak uçağın arkasındaki orta koltukların kaza sırasında daha iyi sonuç verdiğini belirtiyor.
35 yılı aşkın süredir uçak kazalarını inceleyen bir TIME araştırması, bir uçağın arka kısmındaki orta koltukların en düşük ölüm oranına sahip olduğunu ortaya çıkardı: %28, uçağın ortasındakiler için %44. Bu mantıklı. Çıkışa yakın oturmak acil bir durumda, yangın çıkmaması durumunda hızlı çıkış sağlayacaktır.
Online check-in yapmak için internetten biletinizi aldığınız havayolunun web sitesine giriyor ve “online check-in” sekmesini tıklıyorsunuz. Açılan kutuya PNR kodunuzu(rezervasyon numarası) ve ad-soyad bilgilerinizi giriyorsunuz. Şirket koltuk seçimine izin veriyorsa koltuğunuzu seçip işleminizi tamamlıyorsunuz.
Kanatlar. Uçağın kanatlarının hemen yanında veya yakınında bulunan koltuklar da birçok yolcu tarafından istenmeyen yerlerin başında geliyor. Çünkü buralar uçaktaki diğer yerlere kıyasla daha gürültülü olabiliyor ve bu durum nedeniyle özellikle uyumak isteyen yolcular kanatlardan uzak yerleri tercih ediyor.
Yolcuların uçaklara sol taraftan inip binmesi geleneğini kalıcı hale getiren şey ise, ilk kez 1959 yılında ABD'deki havalimanlarında kullanılmaya başlanan yolcu biniş köprüleri oldu. Yolcu biniş köprüleri tasarlanırken, yine geleneğe uyuldu ve yolcuların iniş-binişleri için uçakların sol yani iskele tarafı esas alındı.
Koltuk Haritası Detayları
Business Class koltuklar 1 ile 9 arasındaki sıralardadır. 1, 3, 5, 7 ve 9 numaralı sıralarda soldan sağa koltuk düzeni A, koridor, D, G, koridor, K şeklindedir.
- En çok uçağın arkası sarsılır. Uçaklar da tahteravalli gibidir, bu yüzden en sakin yer kanat yanıdır. - Eğer uçaktan korkuyorsanız, sabah uçuşlarını tercih edin. Çünkü hava ısındıkça basınç da artar ve daha sallantılı yolculuklar olur.
Online Bilet Alarak Cam Kenarı Koltuk Numarası Seçmek
Boşluk olması halinde uçakta cam kenarı koltuk vereceklerdir. Ancak cam kenarı koltuklar dolmuş ise başka koltuklar seçmeniz gerekebilir. Online check-in yapılamadığı durumlarda bazı firmalar koltuk numarasını değiştirme hakkı tanımaktadır.
Türk Hava Yolları'nda Economy, Comfort ve Business adında 3 farklı sınıf bulunuyor. Bu sınıflar da harflerle numaralandırılmış kategorilere ayrılıyor. Economy sınıfındaki biletler W, P, T, L, V, G, M, H, S, E, Q, Y, B harfleriyle, Business K,J,C,D, Comfort sınıfı ise A,U,O harfleriyle mil kazanılıyor.
Hareket kabiliyeti kısıtlı olan yolcularımız, acil çıkış kapısı sıraları dışında yalnızca pencere kenarı koltuklar için (A/F) rezervasyon yaptırabilirler. Bunun dışındaki koltuklar, misafirlerimizin fiziksel durumlarına bağlı olarak havalimanındaki check-in personelinin değerlendirmesi doğrultusunda tahsis edilecektir.
Uçağın içerisine girdikten sonra uçak koltuk numaraları ise hemen koltukların üzerindeki yerlerde yazar. Bu bilgilere dikkat ederek öncelikle hangi harf aralığında olduğunuzu ve kaçıncı koltukta olacağınızı bulmanız gerekecektir. Uçağın içerisinde A,B,C, D, E, F gibi koltukları sütunlar halinde ayıran yapılar vardır.
Bunun yanında sağlıklı bir uçuş için ise uçağın ağırlık merkezi her zaman taşıma merkezinin önünde olmalıdır. Bu durumda kanatların ön çevresindeki koltuklar en az sarsılan yerler olarak belirtilmektedir.
Uçak tutmanız yükseklik korkusuna ya da uçuş fobisine bağlı değilse bu durum işe yarayabilir. Uçakta sarsıntı en az orta bölümlerde ve sağ kısımlarda hissedilir. Koltuk seçerken bu yerleri tercih edebilirsiniz.
Uçağa binmeye ikna olmuşsanız ve yinede korkuyorsanız, en güvenli koltuklar tam size göre. Son 35 yılda yapılan tüm uçak kazaları incelendiğinde uçakların arkasında bulunan orta koltukların, en güvenli koltuklar olduğu söyleniyor.
Online check-in 7 gün önce başlar ve uçuşunuza 60 dakika (1 saat) öncesine kadar yapılabilir.
Online check-in yaptıysam ve teslim edeceğim bagajım varsa ne yapmalıyım? Online check-in işlemleri sırasında yolcularımıza bagaj bilgisi sorulmadığından, bagajınızı teslim etmek için havalimanlarındaki “Bagaj Teslim” ya da “Online Check-in” bankolarına başvurabilirsiniz.
Online check-in işleminizi önceden yaptığınızda, havalimanında biniş kartınızı almak ve bagajlarınızı teslim etmek için check-in bankolarına başvurabilirsiniz. Uçağın kalkış saatinden dış hat seferleri için 60 dakika, iç hat seferleri için 45 dakika öncesine kadar bu işlemleri tamamlamış olmanız gerektiğini belirtelim.
Uçağın arkasındaki orta koltukların daha güvenli olduğu tespit edildi, yani kokpite ne kadar uzaktaysanız kurtulma şansınız o kadar yüksek. Business class'taki ilk 11 koltukta oturanların ve kokpittekilerin kurtulma şansı bulunmuyor. Son 35 yılın kaza raporları da bu deneyin sonucunu destekliyor.
THY Genel Müdürü Abdurrahman Gündoğdu, bazı uçaklarda 13 numaralı koltuğun olmadığını doğruladı. Gündoğdu, uçakların yurtdışında alındığını hatırlatarak, "Batı ülkelerinde uğursuz olduğuna inanıldığı için 13 numaralı koltuk yok. Bizde uçakları onlardan alıyoruz o yüzden 13 numaralı koltuk yok" dedi.
Uçak içerisine hiçbir sebeple kesici, delici, yanıcı, yakıcı ve ezici eşyalar alınmaz. Ayrıca ilaç gibi kullanmanızın elzem olduğu bir eşyayı mutlaka reçeteli şekilde taşımalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz. Ancak reçetesiz ve doktor raporu olmayan ilaçlar da uçak kabinine alınmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri