Parça ve kg konseptine dahil olan uçuşlarınızda serbest bagaj hakları her bir parça için 158 cm'yi geçmeyecek şekilde Economy Class'ta 23 kg, Business Class'ta 32 kg'dir. Seyahat ettiğiniz ülkeye girişte sorun yaşamamak için taşınması kısıtlı ya da yasak olan gıda maddelerini bulundurmadığınızdan emin olmalısınız.
Kabin bagajı ise maksimum 1 adet 8 kg ağırlığında ve 55x40x23 cm ölçülerinde olmalıdır. Kabinde bagaja ek olarak; el çantası/ fotoğraf makinesi/ kamera/ dizüstü bilgisayar/ bebek arabası/puset/ sivri uçlu olmayan şemsiye gibi kişisel eşyalardan herhangi biri taşınabilir.
Anadolu Jet'te direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 16 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 24 TL. Kuzey Kıbrıs'a direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 20 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 30 TL. Yurt dışı uçuşlar için ödenecek ücretler ise 3 Euro ile 11 Euro aralığında değişiklik gösteriyor.
Uçak yolculuklarında tamamen yolcunun kendi sorumluluğunda olan el bagajlarından herhangi bir ücret alınmamaktadır. Fakat bu el bagajlarına da çeşitli limitler getirilmiştir. Bu nedenle el bagajlarınızın 55x40x23 cm ebatlarında ve maksimum 8 kg olması gerekiyor.
STANDART BAGAJ HAKKI
Yurt içinde 15 kg, Kıbrıs ve yurt dışında 20 kg bagaj hakkın var.
İlgili 27 soru bulundu
Pegasus Ek Bagaj Hakkı Ücretleri
İç hat ek bagaj ücretleri, Flypgs internet sitesi, mobil uygulama ve seyahat acentelerinden alındığında 5 TL/KG- 10TL/KG aralığında iken, çağrı merkezinden alımlarda 7 TL/KG - 12 TL/KG aralığında değişmektedir.
Kabin bagajı olarak taşınmasını istediğiniz bagajınızın, başüstü dolabına ya da koltuk altına sığabilecek ölçülerde ve ağırlıkta olması gerekir. Bu ölçüler, 23x40x55 cm ve 8 kg olarak belirlenmiştir. Kendi güvenliğiniz için bagajlarınızı kendiniz hazırlamanız ya da hazırlanmasına nezaret etmelisiniz.
Economy Class uçuşlarınızda kabin içine boyutu en fazla 23x40x55 cm, ağırlığı en fazla 8 kg olan tek parça bagaj alabilirsiniz. Business Class'ta yolculuk yapıyorsanız her biri en fazla 23x40x55 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında iki parça bagajı, kabin bagajı olarak taşıyabilirsiniz.
Valiz ağırlığı, bir terazi yardımıyla ölçülür. Basitçe, valizi terazinin platformuna koymanız ve okuyucuya başvurmanız gerekir. Terazinin gösterdiği değer, valizin tam ağırlığıdır.
Economy Class uçuşlarında sadece 12 kg. bagaj taşıyabilirsiniz. Business Class'ta ise rakam biraz daha yükseliyor ve 18 kg'a kadar ücretsiz bagaja izin veriliyor.
Ağırlık değil ebat sınırı vardır. Eğer yolcu bagajınız 15-20 kg'yi geçiyorsa kalanları ilave ücret ödememek için kabin bagajınız ile taşıyabilirsiniz. Ya da yanınıza alacağınız eşyalar fazla değilse sadece kabin bagajı ile seyahat edebilirsiniz.
Şöyle ki; Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin 38.maddesinde “Yolcunun 30 kilograma kadar olan bagajı ücretsiz taşınır.” hükmü yer almaktadır. Bu hükme paralel olarak karayolu yolcu taşımacılığı sektöründeki kural da bilet alan her yolcunun 30 kg'a kadar olan bagajının ücretsiz taşınmasıdır.
özetleyecek olursak çoğunlukla hava yolu şirketleri en fazla 8 kg ağırlığındaki el bagajlarını uçak içerisine kabul ediyor. Yani, 8 kilodan daha ağır bagajlarını kontuarda uçak alt bagajına teslim etmek zorunda kalabilirsin.
Genellikle birer adet bagaj alabilirsiniz (Bir el bagajı, bir de normal bagaj). Bazı havayolları iki parçaya da izin veriyor, ama bu iki parçanın toplam ağırlığının izin verilen maksimum ağırlığı geçmemesi gerekmektedir. Havaalanında problem yaşamamak için kullandığınz havayolunu arayıp bilgi alabilirsiniz.
Ağırlık veya parça konsepti fark etmeksizin taşıyacağınız bagajlarınızın bir parçasının maksimum 32 kg olması gerekir. 32 kg'yi aşan bagajınızı iki veya daha fazla parça halinde taşımalısınız. AnadoluJet seferlerinde ekstra bagaj ücretlerinde öğrenci indirimi uygulanmaz.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
Sıvılar her biri en fazla 100 ml olan kaplarda, toplamda 1 litreyi geçmeyecek şekilde, şeffaf ve kilitli poşetlerin içinde taşınabilir.
Uçak içerisine kesinlikle yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve herhangi bir şekilde birine zarar verebilecek ürünler alınmaz. Matkap ve benzeri eşyalarınızı kayıtlı bagaj yönetimi ile taşımanız gerekiyor. Ayrıca reçetesiz ve raporsuz ilaçlar ve sıvı yakıtlar da uçak içerisine alınamaz.
1- Terlikle uçağa binmeyin
Uçakta rahat etmek önemlidir Ama bunu yaparken ayağınıza giydiğiniz şeyin terlik yerine ayakkabı olmasına dikkat edin. Bu sayede herhangi bir acil durumda daha rahat hareket edebilirsiniz.
Yanıcı, kesici eşyalar uçak içine alınamaz: Delici, ezici, yanıcı, kesici, sivri uçlu eşyaların ve tehlikeli maddelerin el bagajınızda yani uçakta yolcuların yanında taşınması yasaktır. Çünkü tüm bunlar, uçuş güvenliğini tehlikeye atabilir.
Kabin Bagajı Taşıma Hakkı
Kabin bagajı olarak taşınmasını istediğiniz bagajınızın, baş üstü dolabına ya da koltuk altına sığabilecek ölçülerde ve ağırlıkta olması gerekir. Bu ölçüler, 55x40x23 cm ve 8 kg olarak belirlenmiştir.
Üretimi yapılan orta ebatlı valizlere baktığımızda neredeyse 70 lt hacme sahip olduklarını görürüz. 70 litrelik bir hacim ise 15 kiloya kadar eşya taşıyabilir. 15 kg civarındaki bir yük orta boyuttaki seyahatler için oldukça idealdir.
100 ml ile sınırladığınız şampuan, deodorant ya da herhangi bir kozmetik ürünü kilitli torba içerisinde kabin bagajına koyabilirsiniz. Sıvı miktarı 100 mililitreyi aşan ürünler de uçak kabinine alınmayan eşyalar arasına girer. Uçakta el çantasında yasak olanlar arasında spor malzemeleri de yer alır.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri