Bisiklet Geçebilir Levhası T-13: Bir bisiklet yolunun bu işaretin konulduğu yola bağlandığını ya da bisikletlilerin yol eksenine dik olarak karşıya geçebilecekleri kesimleri belirtmek için kullanılır. Bisiklet Geçebilir Levhası T-13 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir.
Tıpkı yaya giremez ve mecburi yaya yolu tabelalarında olduğu gibi bisiklet giremez ve mecburi bisiklet yolu tabelalarını da renklerinden kolayca ayırt etmek mümkün. Kırmızı çember ile çevrili bisiklet figürü (üzerinde herhangi bir çizgi bulunmaz) bisiklet giremez anlamına gelir.
Tehlike uyarı işaretleri çoğunlukla "üçgen" olarak gösterilir. Üçgen şeklinde trafik işaretlerini gördüğünüzde bunun bir tehlike işareti olduğunu anlamalısınız. Tehlike türü hakkında sürücü önceden bu levhalar vasıtasıyla uyarılır.
Yol Ver Levhası
İçi boş ters üçgen levha, trafikte son derece önemli bir yere sahip. Peki, boş üçgen levha ne anlama gelir? Diyelim ki trafiktesiniz ve yol üzerinde bu levhayı gördünüz. Bu durumda ana yol ile tali yolun kesiştiği bir noktasınız demektir.
Üçgen içinde bahçe çitine benzeyen simge. Bu trafik işaretinin anlamı İleride bariyerli hemzemin (demiryolu) geçidinin olduğunu gösterir.
İlgili 16 soru bulundu
Gevşek Şev: Yarma şevinden taşıt yolu üzerine taş ve kaya yuvarlanabileceğini ve/veya kaplama üzerinde taş ve kaya olabileceğini gösterir. Sürücülerin bu işaret ile belirtilen kesime yaklaşırken yavaşlamaları ancak bu kesimde durmamaları ve park etmemeleri gerektiğini bildirir.
Tehlike Uyarı İşaretleri
Trafik levhalarının anlamı sadece üzerindeki simgelerden değil aynı zamanda renginden ve şeklinden de gelmektedir. Tehlike uyarı işaretlerinin büyük çoğunluğu kırmızı çerçeveye sahip üçgen şeklindedir. Tehlike uyarı işaretleri T koduna sahip işaretlerdir.
Üçgenin manevi anlamı ise, reenkarnasyon, dönüşüm ve başka aleme yükselişi temsil etmektedir. Ruh, beden ve akıl, zihinsel, bedensel ve duygusal yükseliş ve doğum, yaşam ve ölümü sembolize etmektedir.
Tehlike Uyarı İşaretleri
Büyük bölümü üçgen levhalardan oluşan tehlike uyarı işaretlerinin sayısı ise 52. Bu uyarı işaretleri arasında en sık rastlananları ise sağa viraj, sola viraj, kasisli yol, yaya geçidi ve okul geçidi gibi levhalar oluşturuyor.
Tehlike Uyarı İşaretleri
Toplamda 52 adet olan ve çoğunlukla üçgen şeklinde ve kırmızı renkte olan bu işaretler arasında yaya geçidi, sağa viraj, kasisli yol, tehlikeli eğim, kaygan yol, iki yönlü trafik gibi levhalar yer alır.
Refüj (Ayırıcı) Başı Ek Levhaları: Yoldaki veya yol kenarındaki bir engelin önüne yerleştirilir. (ör: köprü ayakları) Engelin sağından- solundan geçilmesi gerektiğini bildirmek için kullanılır. Sağdan Gidiniz veya Soldan Gidiniz levhaları ile birlikte kullanılır.
Yasaklayıcı işaret ve levhaları yaya sürücüleri yasaklayan ve sınırlama getiren levhalardır. Yasaklayıcı levha ve işaretler genellik olarak daire şeklinde bulunur.
KIRMIZI OK
Kavşaktaki ana trafik ışığı yeşil yanmaktayken ışıklı ok kırmızı yanmakta ise, ok yönünde dönüş yapacak sürücüler beklemek zorundadır.
Özellikle ev hanımlarını bisiklete binmeye özendirmek amacıyla başlatılan semt pazarları uygulamasıyla da arzu edenlere alışveriş poşetlerini bisiklet sepetine koyarak evlerine ücretsiz üç tekerlekli sarı bisiklet ile gitme imkanı sağlanıyor.
Yol bisikletlerini; time trial (TT veya triatlon bisikleti) ve cyclecross türü bisikletleri dışarıda tutarak 4 ana sınıfta değerlendirebiliriz. Tırmanış veya klasik yol bisikletleri manevra kabiliyeti daha yüksek, ilk hızlanmada daha iyi performans gösteren, uzun sürüşlere elverişli bisikletlerdir.
Mecburi Bisiklet Yolu Levhası TT-38a: Bisikletlilerin bisiklet yolunu kullanmak zorunda olduklarını ve diğer araçların aynı yolu kullanma haklarının olmadığını bildirir.
Üçgen ve eşkenar dörtgen olarak görebileceğiniz trafik levhaları uyarı anlamı taşıyanlar.
Trafik işaretleri karayollarında yasak, tehlike, bilgi işaretleri olmak üzere üç çeşittir. Demiryollarında elle verilen işaretler yanında levhalar bulunur. Denizyollarında şamandıra ve ışık işaretleri vardır. Havayollarında ise sinyal levhaları ve ışıklandırma vardır.
Azami Hız Sınırlaması Levhası 70 km TT-29: Azami hız sınırlaması demek kullandığınız aracın trafikte yapabileceği en fazla hızı göstermekte ve mümkün olduğu kadar belirlenen hızın üstüne çıkmamanızı gösteren levhalardır.
Düzlem geometrisinin esas şekillerinden bir tanesi üçgen olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir üçgenin üç adet köşesi ve bu köşeleri birleştiren doğru parçalarından oluşan üç kenarı bulunmaktadır. Bir üçgenin iç açılarının toplamı 180° olup dış açılarının toplamı ise 360° dir.
Üçgenler; kenarlarına göre; eşkenar üçgen, çeşitkenar üçgen, ikizkenar üçgen gibi adlar alırken; açılarına göre de; eşit açılı (eşkenar) üçgen, dar açılı üçgen, geniş açılı üçgen, dik açılı üçgen ... gibi adlar alırlar. Üçgenlerin iç açılarının toplamı 180°, dış açılarının toplamı 360° dır.
Kenarlarına Göre Üçgenler
Üçgenleri kenar uzunluklarına göre üçe ayırabiliriz. • Eşkenar Üçgen: Üç kenar uzunluğu da birbirine eşit olan üçgenlere denir. İkizkenar Üçgen: İki kenar uzunluğu birbirine eşit olan üçgenlere denir. Çeşitkenar Üçgen:Üç kenar uzunluğu da birbirinden farklı olan üçgenlere denir.
Sola Tehlikeli Viraj Levhası T-1b: İleride sola dönemeçli bir yol kesimine yaklaşıldığını bildirir. Hız azaltılır, diğer işaretlerle konulmuş olan geçme yasağı, hız kısıtlaması, duraklama ve park etme yasağına uyulur. Sola Tehlikeli Viraj Levhası T-1b bir tehlike uyarı işaretidir.
bir yazar şöyle açıklamış; "bu işaret sisli havalarda görme zorluğu yaşandığından, şerit takibi ve yoldan çıkılmaması için yapılmış bir işarettir."
Sağa Tehlikeli Devamlı Virajlar Levhası T-2a: Görüldüğünde; ileride ilki sağa birbirini izleyen tehlikeli virajlar olduğunu bildirir. Hız azaltılır. Diğer levhalarla belirtilen yasaklamalara uyulur. Sağa Tehlikeli Devamlı Virajlar Levhası T-2a bir tehlike uyarı işaretidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri