Üçgen Gönye ,teknik çizimlerinizde kullanabileceğiniz hata oranını sıfırlayacak bir cetveldir. Özellikle mandala teknik çizimi yaparken kullanacağınız ,üzerinde ki bir çok yönerge ile çizimlerinizi maksimum ölçüde kusursuz ve hatasız çıkarmanızı sağlayacak bu gönye ile mükemmel mandalalar yaratmanız mümkün.
Pergel cetvel takımı ise inşaat, mimarlıkta ya da okullarda sıklıkla yer alan bir ölçü aletidir. Bu set, daire ya da yay çizimleri yapmak için tercih edilir.
Sabit ve ayarlanabilir T cetveli nasıl taşınır sorusuna ise markalar tarafından oluşturulan kılıflar yanıt verir. Küçük ölçüler bir sunum dosyası içerisinde de taşınabilir. Fakat büyük boyutlar çantalar içerisine sığmayacağı için kendine ait bir kılıfa ihtiyaç duyar.
İlgili 33 soru bulundu
- Üçgen Cetvel , Gemici , Cetveli , Tekstil Cetveli ve Modelist Cetveli olarak da bilinmektedir. - Darbelere karşı dayanıklı pleksi malzemeden üretilmiştir. - Üzerindeki numara ve açı baskıları silinmeye ve aşınmaya karşı dayanıklıdır.
İletki gönye ile bazen karıştırılır. Gönye ile 30, 60 ve 90 derece gibi açıların çizimi yapılabilir. Ancak, en yüksek açı olan 360 dereceyi ölçebilmek için iletkiye ihtiyaç duyulur. Eğer, sürekli değişken dereceli işlemlerle uğraşıyorsanız bu özel tasarımlı aracı kullanmalısınız.
Gönyeli, Kıbrıs'ta Lefkoşa'yla birleşik olan bir kasaba. de jure olarak Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Lefkoşa Bölgesi'nde ve de facto olarak ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Lefkoşa İlçesi'nde yer alır. 2022 yılına kadar yönetimi Gönyeli Belediyesi'ne aitti.
Gönye; dik üçgen şeklinde, özellikle mühendislik ve teknik çizimde yaygın olarak kullanılan bir araç. İki çizgi veya yüzeyin birbirine göre dik açı (90°) yapmasını sağlamakta veya dik açıları ölçmekte kullanılır.
Gönye Seçenekleri Nelerdir? Gönyeler, kullanım amaçlarına ve alanlarına bağlı olarak farklı tip seçeneklere ayrılır. Kıl gönyeler, şapkalı gönyeler, sabit açılı gönyeler, üniversal açı gönyeler, saatli açı gönyeler, ayarlı açı gönyeler gibi farklı tasarımlara sahip modeller bulunmaktadır.
90 derecelik açılı alanlarda birleştirme işlemlerinde kullanılır. Şekli gereği köşebent veya mobilyaların alt kısımlarının ölçümünde de yine gönye şapkalı kullanılır. 90 derecelik açının kontrol edilme işleminde de mobilyacı ustalarının tercih ettiği bir alettir.
İletki açıları ölçmek ve herhangi bir şekil çizmek için cetvel yerine de kullanılmaktadır. Şekli yarım daire şeklinde olduğu için alt tarafı ile düz çizgiler çizilebilirken yarım daire olan yer ile de geometrik şekillerin açısı ölçülmektedir.
Açı ölçer gönye, birçok farklı uygulama için kullanılan bir ölçüm aracıdır. Genellikle marangozlar, inşaat işçileri ve DIY meraklıları tarafından kullanılır. Bu araç, bir açının ölçülmesi veya bir açıyı kesmek için doğru açıyı belirlemek için kullanılır.
Ermo Düz Gönye, dolap, raf ve mobilya üreticilerinin köşe kısımları birleştirilmesinde, sunta, tahta yada mdf yüzeyine çakılarak sabitleme işlemi amacı ile kullanılan mobilya bağlantı parçasıdır.
Aristo Alüminyum Cetvel 100 CM, yüksek kaliteli alüminyum malzemeden yapılmış özel bir cetveldir. Bu cetvel, suluboya işlemelerinde kullanılan farklı teknikler için özel olarak tasarlanmıştır. Aristo Alüminyum Cetvel, resim sanatında çizgi çekmek ve ölçü almak gibi işlemler için idealdir.
Açıölçer (İletki) Nedir, Nasıl Kullanılır?
Cetvel, metin ve slayt nesnelerini yere dönüştürmeye yardımcı olacak görsel ipuçları sağlar.
Açılı Gönye
Bir cetvel üzerinde bulunan açıölçeri sayesinde, istediğimiz bir ölçü noktasından itibaren açı ölçmemizi sağlayan bu ürün sayesinde, aynı anda hem de cetvel kullanmaya gerek duymayız. Ayrıca diğer ürünler gibi 90 derece açıya değil 180 derece açıya sahip bir gönyeye sahiptirler.
İletki olarak da bilinen açı ölçer herhangi bir nesnenin ya da zeminin açısını ölçmenizi sağlar.
İletki ya da açıölçer, açıları ölçmeye yarayan alet. Tipik bir iletki genellikle 1°lik aralıklarla ölçeklendirilir ve her 5 veya 10°lik aralık uzun bir çizgi ile belirtilir. Bununla birlikte, daha karmaşık işlerde kullanılan iletkiler daha hassas şekilde ölçeklendirilmiş olabilir.
bağıntısı kullanılarak orantıyla gerekli dönüşüm yapılabilir. Açıların birçok çeşidi vardır: Geniş açı, dar açı, dik açı, tam açı, doğru açı, tümler açı, bütünler açı, pozitif açı, negatif açı, merkez açı, çevre açı gibi.
Doğru açı: Ölçüsü tam olarak 180 derece olan açılara doğru açı denmektedir.
Hassas Üniversal açı gönyesinde verniye bölüntüsü bulunur, verniyeli açı gönyesi de denir. Bu gönye markalama, açı iletim ve hassas kontrol işlerinde kullanılır.
Parçaların düzlemselliğinin yanı sıra komşu yüzeyler arasındaki açının kendi sabit açısına eşit olup olmadığını kontrol eder. 30° - 45° - 60° - 90° ve 120° açılı sabit açı gönyeleri vardır. Somun ve benzeri parçaların yüzeylerini de kontrol ettiği için somun gönyesi de denir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri