Uçhisar, Nevşehir ilinin merkez ilçesine bağlı bir belde.
Merkez ilçenin yüzölçümü 535km²'dir. Nevşehir merkeze bağlı; Çat, Göre, Göreme, Kavak, Kaymaklı, Uçhisar, Sulusaray ve Nar olmak üzere 8 belde bulunmaktadır.
Uçhisar Kalesi, Nevşehir ili Uçhisar ilçesi sınırlarında bulunmaktadır.Merkez ilçeye 6 km mesafede bulunan yüksek tepelikte sarp kayalıkların doğal oluşumlarla meydana getirdiği bir kaledir.
Kale ve manzarasıyla meşhur olan Uçhisar, Karamanoğulları'nın doğu sınırı, Kadı Burhanettin Beyliği'nin ise batı sınırı olduğu için bu isme sahiptir. Kapadokya'da konaklama için MDC Hoteli tercih edebilirken Peki Uçhisar'da gezilecek yerler açısından size hazırladığımız listedeki yerleri tercih edebilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Kapadokya gezilecek yerler listenizi hazırlamaya Devrent Vadisi ile başlayabilirsiniz. Avanos bölgesinde yer alan Devrent, “Hayal Vadisi” olarak da bilinir. Bu adı gerçekliğin sınırlarını zorlayan güzelliğinden alır. Vadi, yaklaşık 50 milyon yıl önce bir iç deniz olan Kapadokya'nın sırtlarında bulunur.
4. yüzyılda yapılan ancak Bizans ve Roma döneminde de aktif olarak kullanılmakta Olan Uçhisar Kalesi'nin yüksekliği 70 metre civarındadır. Kalenin en üstüne çıkabilmek için yaklaşık 200 merdiven çıkmanız gerekecektir.
Uçhisar İsmi
Yerel halk tarafından Kapadokya bölgesinin üç farklı kale ile gözlendiği, en uçtaki kalenin Uçhisar, orta bölgeyi kontrol eden kalenin Ortahisar ve yönetim merkezinin Başhisar yani Ürgüp (Temenni Tepesi) olduğuna inanılmaktadır.
Osmanlı Beyliği'nin II. Beyazıt ile birlikte 1398 yılında bölgeye hakim olmasından sonra Uçhisar Kalesi'nin II. Beyazıt'a teslim olduğu bilinmektedir.
Vadi başlangıcında çay molasından sonra vadide doğa harikası oluşumları seyrederek tüneller ve meyve bahçeler arasından Göreme kasabasında yürüyüşümüz sonlanacaktır. Toplam gezimiz 5 saat sürer.
Karacahisar Kalesi, Eskişehir'in güneybatısında, Porsuk Çayı'nın yanındaki platonun üzerinde kurulmuş bir Bizans kalesidir. Deniz seviyesinden 1010 metre yüksekteki bir plato üzerinde kurulu olan kale surlarla çevrili olup, 200x300 metre ölçülerinde bir alanı kaplamaktadır.
TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğü tarafından 2018 Aralık sonu itibarıyla ilçe nüfusları açıklanırken Nevşehir'in merkez ilçeden sonra en büyük ilçesi 35 bin 352 nüfusu ile Ürgüp olurken en küçük ilçesi ise 11 bin 487 nüfusuyla Hacıbektaş ilçesi oldu.
nevşehirin en güzel ilçesi: Avanos Ören Yeri, Avanos, Türkiye - Tripadvisor.
06 Şubat 2023 TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 8 İlçe, 23 belediye, bu belediyelerde 118 mahalle ve ayrıca 153 köy vardır.
Uçhisar Kalesi, Nevşehir merkeze beş kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Kapadokya içerisinde bulunan bu yer, gezilebilecek en iyi yerlerden biridir.
Göreme, Nevşehir ili Merkez ilçesine bağlı bir beldedir.
Uçhisar Kalesi'nin Oluşumu ve Tarihi
Uçhisar Kalesi, Nevşehir'in Uçhisar ilçesi içinde yer almaktadır. Kapadokya bölgesinin en yüksek noktasında bulunan kale, Peribacaları şeklinde oluşmuş yumuşak volkanik kayaların aşındırılması sonucu ortaya çıkmıştır.
Güvercinlik Vadisi nazar boncuklu ağaç nerede? Nazar boncuklu ağaç Uçhisar beldesinde yer almaktadır. Güvercinlik vadisine inmeden önce Vadi üzerinde bulunan otobüslerin duraklama alanı olarak geniş bir alanın kenarında vadi girişine iniş yerinin üzerinde bulunan bir yerdedir.
Romalılardan Karamanoğullarına kadar çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan, 23 bin 500 metrekarelik alanıyla Türkiye'nin en büyük kaleleri arasında yer alan Mersin'deki Mamure Kalesi, görkemli yapısıyla ilgi odağı oluyor.
Danimarka'da inşa edilen kumdan kale yeni Guiness Rekoru'nun sahibi oldu. Danimarka'da inşa edilen kumdan kale yeni Guiness Rekoru'nun sahibi oldu. 21 metre 16 santimetre yüksekliğindeki kumdan kale 3 buçuk metrelik farkla Guiness Rekoru'nu kırdı.
Tarih boyunca birçok önemli medeniyete kucak açmış Kütahya'da geçmişin, bugünün ve geleceğin en heybetli şahidi Kütahya Kalesi… Halk arasında Hisar olarak bilinen Kütahya Kalesi M.S. 8. yüzyılda inşa edilmiş bir Bizans eseri.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri