E-Devlet abonelik iptal işleminin nasıl yapılacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Su elektrik, doğalgaz ve internet gibi aboneliklerinin iptalini yapmak isteyen vatandaşlar artık bu işlemi evden de yapabilecek. Bu kapsamda 12 firmanın abonelik fesih işlemleri e-Devlet'e taşındı.
Bir aboneliği iptal ettikten sonra, gelecekteki abonelik ücretleri için sizden ödeme alınmaz. Geçmiş abonelik ücretleri geri ödenmez.
İlgili 17 soru bulundu
2020'de hizmete açılan e-Devlet abonelik iptali hizmeti ile ister telefondan ister bilgisayardan internet aboneliği, Digiturk - Dsmart aboneliği, hat kapatma işlemi ve hatta su, elektrik, doğalgaz abonelik iptali kolay bir şekide yapılabiliyor.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, insanların daha rahat abonelik işlemlerini yapabilmesi için birçok hizmeti E-Devlet Kapısı'na taşımıştır. Kişiler, E-Devlet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde su, doğalgaz, internet, elektrik gibi pek çok hizmetin abonelik iptalini yapabilmektedir.
1- BTK'nın e-Devlet platformunda bulunan 'Abonelik Fesih Başvurusu' sayfasını açın. 3- e-Devlet'te oturum açtıktan sonra açılan listeden aboneliğinizi iptal etmek istediğiniz şirketi seçin. 4- Söz konusu şirket için 'abonelik sorgula' bağlantısına tıklayın.
Abone talebiyle kapatma işlemi 24 saat içinde abonenin suyunun kesilmesi, kurum tarafından abone sözleşmesinin fesih edilerek abone teminatının ilgili abone banka IBAN hesabına yatırılarak tamamlanmaktadır.
Google Play'de aboneliklerinizi yönetme. Önemli: Uygulamayı kaldırdığınızda aboneliğiniz iptal edilmez. Android cihazınızda Google Play'deki aboneliklerinize gidin.
müşteri hizmetleri ya da online işlemlerden paket üyeliğiniz varsa görebilirsiniz. müşteri hizmetleri ya da online işlemlerden paket üyeliğiniz varsa görebilirsiniz. E-devlet en doğru yer olacaktır. Orada, hangi operatörde olursa olsun adınıza açılmış olan tüm hatlar gösterilir.
Abonelik İşlemleri
Turkcell'de kayıtlı e-posta adresinizden [email protected] adresine kimlik görselinizi ekleyerek ve iptal edilmesini istediği hat bilgisini yazarak iptal talebinde bulunabilirsiniz. Hat iptal başvurunuzu dilerseniz Abonelik Fesih Başvurusu - e-Devlet sayfasını ziyaret ederek de yapabilirsiniz.
İnternet hızının düşük olması gibi sebeplerle internetten beklenen verimin alınmaması durumlarında, taahhütlü aboneliklerinizi, Tüketici Koruma Kanununa göre cayma bedeli olmadan fesih edebilirsiniz.
Güvence bedeli iade taleplerinizi size en yakın hizmet noktalarımıza gelerek veya 444 4 372 nolu Çağrı Merkezimizi arayarak yapabilirsiniz.
Milyonlarca vatandaşın işlemlerini dijital ortamdan yapmasını sağlayan e-Devlet, turkiye.gov.tr adresinden yeni bir hizmeti daha devreye alıyor. Yeni uygulama ile vatandaşlar artık elektrik, doğalgaz, su ve telekom aboneliklerini e-Devlet üzerinden de yapabilecek.
Hesap kesme işlemi yaptırmadan ve Abonelik Sözleşmesini iptal ettirmeden evini veya işyerini tahliye eden abonelerimiz, aynı abonelikte bir başkası tarafından kullanılacak su tüketimine ait tahakkuk edecek bedellerden sorumludur. Bu nedenle tahliye ettiğiniz aboneliğin suyunu kapattırıp ilişiğini kesmeyi unutmayınız !
Bazı durumlarda kişilere taahhütlü abonelik sözleşmeleri sunulur. Bu sözleşmelerde belirtilen sürenin sonunda kişiler abonelik hizmetinden ayrılabilir. Bunların yanı sıra sözleşmenin süresi sona erdiğinde firmalar tarafından taahhütün otomatik olarak yenilenmemesi için kişiler anlaşmayı bozma haklarını kullanabilir.
Abonelik İptal
Tahliye başvurusu alınır. 2 gün içinde enerji kesilir ve son tüketimler fatura edilip güvence bedelinden mahsup edilerek sözleşme sonlandırılır. Sözleşme sona erdikten sonra 5 iş günü içinde güvence bedeli iadesi gerçekleştirilir.
Yaptığınız başvurunun ardından ilgili hizmetin 24 saat içinde fesih edilmesi gerekiyor. İptal başvurunuzun sonucunu aynı hizmet sayfası üzerinden kontrol edebilirsiniz.
Abonelik iptali, abonenin kendi başvurusu ile gerçekleştirilebilir. Abone adına vekil ya da yetkili işlem yapacaksa, içinde elektrik işlemleri yapabileceğine dair ifade bulunması şartıyla noter onaylı vekaletnamenin aslı/ıslak imzalı yetki belgesi ile başvuru yapılabilir.
İlgili su idaresi veya belediyeye başvurarak su aboneliğinin kapatılmasını talep edin. Talep için gerekli olan formu doldurun ve gerekli belgeleri ekleyin. Su aboneliğinin kapatılmasına ilişkin olarak su idaresi veya belediye tarafından belirlenen süreci takip edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri