Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen eksikliği olan kurumlarda ücretli öğretmen adıyla öğretmenler görevlendirir. Bu öğretmenlerin görevleri ve sorumlulukları, alıştıkları kurumlara ve branşlarına göre değişir. Ayrıca, kadrolu öğretmenler KPSS puan üstünlüğüne göre atanırken, ücretli öğretmenlerde böyle bir şart aranmaz.
Ücretli öğretmenler, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurarak ders saati üzerinden sözleşme imzalıyorlar. Buna göre girdikleri saat başına ücret ödeniyor ve ayda asgari ücretin biraz üzerinde para alıyorlar. Çoğunun aldığı para asgari ücreti de bulmuyor.
Görevlendirmelerde Eğitim Fakültesi mezunları her zaman önceliklidir. Yeterli sayıda Eğitim Fakültesi mezunu başvurusu olmaması durumunda ise Pedagojik Formasyon ve Tezsiz Yüksek Lisansı olanlar önceliklidir.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanan ücretli öğretmenler, hastalık ya da doğum iznine ayrılmış öğretmenlerin yerine derse giriyor. Sözleşmeli öğretmen olarak da bilinen ücretli öğretmenler, idarecilik yapamıyor sadece bir eğitim dönemi boyunca okullarda eğitim verebiliyor.
Ücretli öğretmenlik görevi için başvuru yapma gerekliliği vardır. Bu başvurunun artık e-Devlet üzerinden yapabilmesi mümkündür. Dört yıllık lisans mezunları ya da iki yıllık önlisanstan mezun olup ve formasyon sahibi olan herkes başvuru yapabilir. Bunun dışında bazı şartları da yerine getirmekle yükümlüdürler.
İlgili 44 soru bulundu
Bir öğretmen ücretli olarak çalışmak istiyorsa e-Devlet hesapları üzerinden doğrulama yapmasının ardından mezuniyet bilgilerinin olduğu sayfaya girmelidir. Buradan ilgili kısımları işaretledikten sonra il, ilçe ve branşını seçerek bir tercihte bulunabilir.
Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.
Ücretli ya da sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerin kadroya geçiş süreçleri ve koşulları hakkında yakın zamanda bir açıklama yoktur. Ancak beş yılı dolduran ve formasyon almış olan ücretli öğretmenlerin kadroya geçebilme hakkı olabilir.
Ücretli öğretmenler, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler gibi ders anlatma ve sınav yapma gibi görevleri üstlenirler.
Ücretli Öğretmen maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 51 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Ücretli Öğretmen maaşları 11620 TL'dir. En düşük Ücretli Öğretmen maaşı 11400 TL iken, en yüksek Ücretli Öğretmen maaşı 13850 TL'dir.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR? Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları yapılan değerlendirmelerin ardından adaylara SMS olarak bildirilecek. Adayların il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nin internet sitesi üzerinden yapılacak duyuruları takip etmesi gerekecek.
Gün boyunca derslere giren, kadrolu öğretmenlerle aynı işleri yapan ancak maaşları meslektaşlarına asla ulaşamayan ücretli öğretmenler yarıyıl tatilinde 2 haftalık maaşlarını alamayacak.
Devlet okullarında geçen ücretli öğretmenliklerin hizmet cetveline gerek yoktur. [Ücretli öğretmenlikte ödenen prim gün sayısı kadar emeklilik süresinde ve öğretmenlik puanında değerlendirilir(30 güne yaklaşık 1 puan)].
2022-2023 eğitim-öğretim yılında ücretli öğretmen sayılarını araştıran Türk Eğitim-Sen, 81 İl Valiliğinden illerindeki ücretli öğretmen sayılarını talep etti. Ağrı, Karaman ve Zonguldak illeri ücretli öğretmen sayılarını göndermedi. Tespit ettiğimiz verilere göre; 78 ilde ücretli öğretmen sayısı 76 bin 485 oldu.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü istediği takdirde görevlendirilen ücretli öğretmenin yerini değiştirebilir veya başka bir okula ders saatini tamamlamak için görevlendirebilir. Görevlendirme süresinin sonuna kadar çalışmak zorundadır.
Öncelikle ücretli öğretmenlikte kadroya atama durumu söz konusu değildir. Bu öğretmenler ihtiyaca göre görevlendirilir ve ihtiyaç yerine getirildiğinde okuldaki görevine de son verilir.
Ücretli Öğretmen Ne Demek? Ücretli öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen kadrosunda açık bulunması halinde ders ücreti karşılığı sözleşme imzalayarak işe alınır. Ücretli öğretmenlik başvurusu İlçe Milli Müdürlüğü'ne yapılır ve sözleşme yalnızca bir öğretim yılını kapsar.
Ücretli öğretmenler sayısal, sözel, güzel sanatlar ve yabancı dil derslerine girebilir.
Verilere göre, 2023 yılında ücretli öğretmen saat ücreti 73,50 TL olarak belirlenmiştir. Haftalık Çalışma Saati: Ücretli öğretmenlikte haftalık çalışma saatiniz önemlidir. Örneğin, 30 saat veya 40 saat gibi bir çalışma süresi olabilir.
14- Ders ücreti karşılığı görevlendirilen bir öğretmen (ücretli öğretmen) azami kaç saat ücret alabilir? ders okutmak üzere görevlendirilenlere, bu kapsamda haftada en fazla 30 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.
Ücretli öğretmenlik, ihtiyaca dayalı ve süreli bir sözleşme boyunca yapılmaktadır. Kadrolu öğretmenliğe geçiş fırsatı bulunmamaktadır. Sözleşme bitişinden (1 yıl) sonra görev bitmiş olur. Sözleşmeli öğretmen ise kadro karşılığı belirli bir süre çalışan bir meslek grubudur.
Ücretli öğretmen ve Stajyer öğrencilere promosyon ödemesi yapılmayacak olup, harcamada bütünlüğü sağlamak amacıyla ödemesi anlaşmaya varılan banka üzerinden yapılacaktır. Stajyer öğrenci, ve ücretli öğretmen hesaplarında da diğer personel de olduğu gibi her hangi bir masraf ve hesap işletim ücreti alınmayacaktır.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞI NE ZAMAN YATAR? Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmenlik görevi yapan kişiler maaşlarını her ayın 15'ine gelecek şekilde ödenir.
KPSS puanı eklenmesi zorunlu değildir.
İşçi statüsünde değerlendirilmektedir. Kadrolu öğretmen ek dersi ile karıştırılmamalıdır. (Örnek: 1 Kasım-30 Kasım). Ücretli öğretmenlerimize ait ek ders çizelgelerinin onaylı olarak en geç ay çıktıktan sonra sonraki ayın ilk iş günü mesai bitimine kadar elden teslim edilmesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri