Son yıllarda en çok ücretli öğretmene ihtiyaç duyulan branş "Okul Öncesi Öğretmenliği"dir.
En yüksek ücretli öğretmen sayısına sahip iller sıralamasında İstanbul'un yine başı çektiği görülmektedir. İstanbul'da görevlendirilen ücretli öğretmen sayısı 16 bin 128'dir. İstanbul'u 3.806 ile Ankara takip etmektedir.
Fen Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Mesleki Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Dil ve Tarih ve Coğrafya Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerinden mezun olan kişilerin başvuruları kabul edilmektedir.
Görevlendirmelerde Eğitim Fakültesi mezunları her zaman önceliklidir. Yeterli sayıda Eğitim Fakültesi mezunu başvurusu olmaması durumunda ise Pedagojik Formasyon ve Tezsiz Yüksek Lisansı olanlar önceliklidir.
Türk Eğitim-Sen ücretli öğretmenler sayıları ile ilgili araştırma yayımladı. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında ücretli öğretmen sayılarını araştıran Türk Eğitim-Sen, 81 il valiliğinden illerindeki ücretli öğretmen sayılarını talep etti. Tespit edilen verilere göre, 78 ilde ücretli öğretmen sayısı 76 bin 485 oldu.
İlgili 31 soru bulundu
'Ücretli öğretmenlere kadro verilecek' iddiasını MEB'den üst düzey bir isme sordum. Kesin dille reddedildi. Ortalıkta dolaşan iddiaların asılsız olduğunu, bakanlıkta böyle bir çalışmanın bulunmadığını ifade etti. " dedi.
14- Ders ücreti karşılığı görevlendirilen bir öğretmen (ücretli öğretmen) azami kaç saat ücret alabilir? ders okutmak üzere görevlendirilenlere, bu kapsamda haftada en fazla 30 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.
Bir öğretmen ücretli olarak çalışmak istiyorsa e-Devlet hesapları üzerinden doğrulama yapmasının ardından mezuniyet bilgilerinin olduğu sayfaya girmelidir. Buradan ilgili kısımları işaretledikten sonra il, ilçe ve branşını seçerek bir tercihte bulunabilir.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR? Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları yapılan değerlendirmelerin ardından adaylara SMS olarak bildirilecek. Adayların il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nin internet sitesi üzerinden yapılacak duyuruları takip etmesi gerekecek.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN BAŞVURULARI BAŞLADI
21.08.2023 tarihi itibariyle çalışmalara başlayacak Komisyon tarafından yapılan görevlendirmeler sonucunda ilgili evraklar görevlendirilen Okul Müdürlüğüne elden teslim edilecektir.
Atanan öğretmenler en az 3 yıl boyunca sözleşmeli çalışmalıdırlar. 3 yıl sonunda kadroya geçiş yaparak 1 yıl da kadrolu olarak atandığı kurumda çalışmalıdır. Ancak 3 yılın dolmasıyla öğretmen evli olduğu halde aile birliği mazeretini kullanarak son 1 yılını eşinin yanında çalışarak doldurabilir.
Öncelikle ücretli öğretmenlikte kadroya atama durumu söz konusu değildir.
Ücretli öğretmen olmak için Milli Eğitim Müdürlükleri'ne başvuru yapılıyor. Aynı zamanda e-devlet üzerinden de başvuru yapmak mümkün. Ücretli öğretmenlik yapmak isteyenler farklı ilçeler için birden fazla başvuru yapabiliyor. Ücretli öğretmenlik için Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girme zorunluluğu bulunmuyor.
Resmi verilere göre Türkiye'de 460 bin atanamayan öğretmen varken, STK'ların verilerine göre ise bu sayı 700 bin civarında. MEB'in her yıl yaptığı öğretmen atamaları açığı kapatmaktan uzak kalırken, her yıl atananlar hariç en az 25 bin öğretmen ise işsiz kalarak atanmayı bekliyor.
Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.
Ücreti Ne Kadar? Öğretmenevlerinde konaklama ücretlidir. Öğretmenler, eğitim çalışanları ve kamu çalışanları ile emekli eğitim çalışanları indirimli tarife üzerinden ödeme yaparlar.
Ücretli olarak görev yapan bir öğretmen aldığı görevleri ve sorumlulukları yerine getirilmezse okul idaresi tarafından işine son verilebilir.
Yapılan başvurular anında il, ilçe milli eğitim müdürlüklerine açılan ekranlara düşecek ve inha ya da onay işlemleri ile ücretli öğretmen adayları kurumlara görevlendirilecektir. Kişiler kurumlara görevlendirildikleri anda sonuçlar yine e-devlet üzerinden görüntülenecektir.
· Yıllık izin hakları bulunmuyor. · Eski adıyla SSK'lı, yeni adıyla 4/a'lı olarak sigortaları bildiriliyor. Aylık 30 günden az da olsa yapılan bildirimleri emeklilikte dikkate alınıyor. · 30 günlük prim sayısını doldurduktan sonra genel sağlık sigortası kapsamında sağlık yardımlarından yararlanabiliyorlar.
Başvuru formu onaylandıktan sonra, adayların [MEB Personel Genel Müdürlüğü]nün resmi internet sitesinde yayınlanan [Ücretli Öğretmenlik Başvuru Kılavuzu]na göre istenen belgeleri hazırlayarak ilgili okul müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor.
Her bir tercih için aynı işlem uygulanacaktır. Tercihlerinin başında KPSS puanı bulunanların bu işlemleri yapmasına gerek yoktur. KPSS puanı eklenmesi zorunlu değildir.
Nöbet görevi de bir ders görevi olmadığından ücretli öğretmenlere nöbete bağlı ek ders ücreti ödenemez. Bu nedenle de ücretli öğretmenlere nöbet görevi verilemez. Bu bağlamda okullarda kurulması gereken kurul satın alma, teslim alma, muayene kabul vb. çeşitli komisyonlarda da görev verilemez.
Ücretli Öğretmenler, HEM bünyesinde kurs açabilir mi? Ücretli Öğretmenlere haftalık 30 saatin üstünde “her ne adla olursa olsun” ders verilmeyeceği için kurs da açılamamaktadır.
İşte merak edilenler... 💼ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞI NE ZAMAN YATAR? Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ve memur olarak öğretmenlik görevi yapan kişiler maaşlarını her ayın 15'ine gelecek şekilde alırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri