Ücretli öğretmen olma şartları Fen- Edebiyat Fakülteleri'nin 4 yıllık lisans programından mezun olan herkes devlet okullarında öğretmenlik yapabilir. 2 yıllık ön lisans programlarından mezun olanlar ve pedagojik formasyon eğitimi alanlar da ücretli öğretmenlik yapmak için başvuru yapabiliyor.
Üniversite mezunu olmak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Dört yıllık eğitim veren eğitim fakültelerinden mezun olmak. Öğretmenlik mesleği için formasyon alınabilen bölümlerden mezun olmak ya da emekli öğretmen olmak.
İki yıllık ön lisans programlarını bitirmiş olan ücretli öğretmen adayları da pedagojik formasyon eğitimi almışlarsa ücretli öğretmenlik başvurusu yapma hakkına sahip olur.
Matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi fen dersleri ücretli öğretmenlik yapan öğretmenler arasında yoğun olarak tercih edilir. Bu derslerde öğrencilerin başarı göstermeleri, üniversite sınavlarına hazırlanmaları için ekstra derslere ihtiyaç duyulması nedeniyle bu branşlarda öğretmenlerin talebi yüksektir.
İlgili 32 soru bulundu
Görevlendirmelerde Eğitim Fakültesi mezunları her zaman önceliklidir. Yeterli sayıda Eğitim Fakültesi mezunu başvurusu olmaması durumunda ise Pedagojik Formasyon ve Tezsiz Yüksek Lisansı olanlar önceliklidir.
Okullardaki kadro boşluğunun göz önünde bulundurularak, E-Devlet üzerinden alınan başvurular sonucu görevlendirilen ücretli öğretmenlik için gerekli olan şartlar neler? Sizler için araştırdık. Ücretli Öğretmenliğe başvuru yapanlar arasından pedagojik formasyonu olan adaylar öncelikli olmaktadır.
4-Formasyon Belgesi, Tezsiz Yüksek Lisans Belgesi, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Sertifikası olanlar ile daha önceki yıllarda vekil ya da ücretli öğretmen olarak görev yaptığına dair belgesi bulunan diğer lisans ( fakülte) ve ön lisans (yüksekokul) mezunları başvuruda bulunabileceklerdir.
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Ücretli Öğretmen maaşı aylık ortalama 18.700 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Ücretli Öğretmen maaşı 17.000 TL iken, en yüksek ise 26.000 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Bu şartları yerine getiren ücretli öğretmen kadroya geçme hakkı kazanır. Ancak Eylül 2022'de yapılan son açıklamalara göre 5 yıllık ücretli öğretmen görevi süresini tamamlamış olan ve formasyon sertifikasını almış olan ücretli öğretmenlerin kadroya alınabileceği belirtilmiştir.
Madde 6 - Öğretmenler, ek çizelgede belirtilen alanlar itibarıyla bu alanların karşısında gösterilen yükseköğretim programlarından en az lisans mezunu olanlar arasından seçilir. Madde 7 - Öğretmen olarak atanacakların gerekli ve yeterli düzeyde genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon almaları esastır.
Sözleşmeli öğretmenler, atandıkları yerde en az 4 yıl kalıyor. Sözleşmeli olarak ataması yapılan bir öğretmen 3 yıl sözleşmeli çalıştıktan sonra 1 yıl da kadrolu çalışıp yer değiştirme hakkına sahip olabiliyor.
KPSS puanı eklenmesi zorunlu değildir.
2024 yılında, Ücretli Öğretmenlerin maaşlarına dair son veriler ışığında, aylık ortalama gelirin 11 bin 047 TL olduğunu görüyoruz. Bu rakam, en düşük maaşın 5 bin 523 TL olduğu ve en yüksek maaşın ise 22.092 TL'ye çıktığı bir aralığı temsil ediyor.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Yönergesi'nin 4. ve 7. maddesi gereği;Pedagojik Formasyon Sertifika Programı sadece "Lisans Programı Mezunları" nın başvurabileceği bir program olup, kesin kayıt listesinde ASIL görünen fakat önlisans mezunu olan adayların sertifika programına ...
Ücretli öğretmen/usta öğretici önemli mazeretleri dışında izin kullanamaz. İzin kullandığı günlerde ders ücreti kesilir.
Erdoğan'ın açıklamasına göre, kadrolu öğretmenlerin ek ders ücreti 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükseltildi. Bu da yüzde 17,14'lük bir artışa tekabül ediyor.
EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU 2024? Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı.
Ücretli öğretmen maaşı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ders başı hesaba göre yatırılmaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından okullardaki ihtiyaca göre görevlendirilen ücretli öğretmenler, belirli branşlara göre görev alıyor.
Aslında gerçekte olan ne idüğü belirsiz insanların sadece lisans ve önlisans mezunu oldukları için sınıf öğretmeni olarak görev yapabiliyor olması. Kümes hayvancılığı, kanatlı hayvan yetiştiriciliği, at bakımı gibi önlisans mezunları ücretli öğretmen olarak görev yapabiliyor.
3.Okul Öncesi için Çocuk Gelişimi Lisans veya Önlisans Muzunu olanlar, 4.Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu mezunu olanlar müracaatta bulunabilecektir. 5.Çocuk Gelişi Bölümü dışındaki diğer Önlisans mezunu başvuruları alınmayacaktır.
Buna göre, sözleşmeli öğretmenliğe atanma istediğinde bulunanların daha önce en fazla 20 olan tercih hakkı, 40'a çıkarıldı. Öğretmen adayları, 40 okul tercihi yaptıktan sonra da 41'inci tercihi açarak herhangi bir kuruma yerleşmek istediklerini de kabul etmiş olacak.
Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğine göre, asıl görevi aylık ücretli öğretmenlerin “haftada en fazla aylık karşılığı 20 saat, ders saati ücretli 20 saat olmak üzere toplam 40 saate kadar ders” okutabileceği belirtilmiştir (m.26/4).
Ücretli öğretmenlik, ülkemizde ataması yapılmamış öğretmenlerin başvurabileceği, öğretmen açıklarının giderilmeye çalışıldığı ve devlet okullarında ya da özel okullarda görev alınabilen bir sistemdir. Ücretli öğretmenlere ders saati ücreti karşılığında ders anlatma ve sınav yapma gibi görevler verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri