öğretmenlerin sınıfta çay, kahve içmeleri lüks veya etik dışı değildir.
Öğretmenler odasına misafir ve ziyaretçi kabul edilmemeli- dir. 5. Öğretmenler odasında el antiseptiği ve genel hijyen kuralları- nı sağlayan koruyucu malzemeler bulundurulur. 6. Öğretmenler odasında tek kullanımlık bardak, pet şişe su kul- lanılmalıdır. Çay/kahve makinası kullanılmamalıdır.
Aksoy (1999) tarafından yapılan bir araştırma ise, en sık görülen olumsuz davranış türlerini; izin almadan konuşma, verilen görevi yerine getirmeme, kavga, aşırı şekilde bozucu konuşma ve öğretmenin isteklerine uymayı reddetme şeklinde ortaya koymuştur.
Örneğin; sınıfa geç gelmek, sınıfa gürültüyle girmek, başkalarına bağırmak, üzerine yürümek, tartaklamak, tehdit etmek, saldırmak; haşin davranmak; arkadaşlarına hükmetmek; zorbalık yapmak; makul eleştirilere düşmanca tepki göstermek; kırıcı ve küfürlü konuşmak, sözle taciz etme, arkadaşlarına sahte ithamlar yöneltmek, ...
Okulda ve sınıfta, eğitsel çabalara engel olan davranışlara istenmeyen davranış adı verilir. Dersin akışını bozan, hedef davranışlara ulaşmayı zorlaştıran veya engelleyen her davranış istenmeyen davranıştır.
İlgili 36 soru bulundu
Sınıfta çay içilmez, sınıf yemekhane değildir diyenler, her gün sınıfta beslenme saati yapıldığını unutmasınlar. Yıllarca öğretmenlik, idarecilik ve müfettişlik yapan tecrübeli öğretim görevlileri, öğretmeni olumsuz etkilemeyecek, zarar vermeyecek içeceklerin sınıfta içilebileceğini belirtmiştir.
Girebilir . Müdür odasında çay içiyorsa o da sınıfta içebilir.
Yukarıdaki mevzuat hükümlerine göre; öğretmenlerin aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders saatlerini görev yaptıkları okulda/kurumda doldurmaları halinde başka okulda/kurumda geçici olarak görevlendirilmesi yasal ve hukuki değildir. Ayrıca Anayasa'mızın 18. maddesinde yer alan "Hiç kimse zorla çalıştırılamaz.
MADDE 48 – (1) Öğretmenler, aynı eğitim kurumunda adaylık dâhil toplamda en fazla (Değişik ibare:RG-4/7/2015-29406) 12 yıl görev yapabilir.
Mevzuata göre bu şekilde dağıtımı yaparken dengeli yapmak zorunda olduğu gibi öğretmenin girebileceği ders varken 21 saatten daha fazlasını öğretmene vermek zorunluluğunu kılmıştır ki kadrolu öğretmene 30 saat dersi doldurmadan hiçbir şekilde ücretli öğretmene de dersleri veremeyeceğini hüküm altına almıştır.
Peki norm fazlası öğretmenler nasıl hesaplanıyor. Norm kadro hesabı yapılırken ders saat sayısı kaç olarak hesaplanır. MEB'in ilgili yönetmeliğine göre a)6-31 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir.
öğretmenler her ne kadar yönetmelik sebebiyle. arama yapma haklarının olduğunu düşün. buseler de. bu husus kanunen düzenlenmediği için kanuna aykırıdır.
Yani kanun da hocaların arama veya el koyma işlemi yapacakları noktasın da bir düzenleme yoktur. Öğretmenler her ne kadar yönetmenlik sebebi ile arama yapma haklarının olduğunu düşünse de bu husus kanunen düzenlenmediği için kanuna aykırıdır.
Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuatında Öğretmenlerin Hakları
Milli Eğitim Temel Kanunu'nda öğretmene tanınan haklar eğitim alma hakkı, kariyer hakkı, öğretmenlerin hizmet içi yetiştirilmesi hakkı, yurt içi ve yurt dışı yetişme imkânları ve konut hakkıdır. Aşağıda bu haklar ile ilgili kısa bilgiler verilecektir.
Çay tamamen doğal bir ürün olduğu için, demlendikten sonra 20-25 dakika içinde mutlaka tüketilmelidir. 20-25 dakika sonra çay bayatlar, tadı acılaşır ve rengi koyulaşır.
Papatya, yaban mersini, rooibos, kuşburnu gibi bitki çayları stresi azaltırken konsantrasyonunuzu daha uzun süre toplamaya yardımcı olabilir.
Günlük ders çalışmak ya da işlerine odaklanmak isteyen kişilerden, şeker hastalarına kadar pek çok kişiye olumlu etki yapan yeşil çayı, günlük olarak doğru dozda tüketebilirsiniz.
Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir. Üst arama ve eşyalara el koyma kanunlar tarafından kolluk kuvvetlerine, hâkim kararına bağlı olarak verilen bir yetkidir.
öğretmen öğrencinin telefonunu karıştırabilir mi. öğretmen bunu yaptığında. haberleşmenin gizliliğini ihlal edip. büyük bir suç işlemiş olur. bu suçun cezası bir yıldan 3 yıla kadar hapisti.
polis, asker ve bekçi!( bekçilere bu yetkinin verilmesi çok tartışmalı bir olaydı) haricinde hiç kimsenin çanta ve üst arama yetkisi yoktur. ayrıca polis ve askerin, makul bir şüphe durumunda arama iznine gerek duymadan üst ve araç arama yetkisi vardır.
Derse giren öğretmen (okul aile birliği kararıyla telefonlar ders saatlerinde yasaklanmışsa) bir öğrencide telefon olduğundan şüphelenmişse ve öğrenci durumu inkar ediyorsa öğretmen çoğunlukla durumu bildirir ve sınıfta arama yapılır.
Kızınız ve erkek arkadaşı arasındaki mesaj yolu ile haberleşmeyi, bu haberleşmenin tarafı olmayan öğretmeni tarafından, mesajların okunması sureti ile öğrenilmesi ve diğer öğretmenlere ifşa edilmesi bu suçun unsurlarının oluştuğu anlamına gelir. Altı aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası gerektirir.
Dersin yoksa nöbet dışında okulda olmak zorunda değilsiniz. İdari görevlendirmede olmaz.
Anaokullarında, anasınıflarında, yetiştirme yurtlarında, okuma yazma kurslarında, gezici köy kurslarında görevli öğretmenler ile ilköğretim kurumlarında görevli sınıf öğretmenleri aylıkları karşılığında haftada 18 saat, branş öğretmenleri 15 saat ders okutmakla yükümlüdürler.
a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat, c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri