Yapılan düzenlemeye göre 60,12 TL olan ücretli öğretmen ek ders ücreti, %25 artırılarak 75,15 TL olmuştur. Temmuz zammından sonra ücretli öğretmenlik maaş hesaplaması ise %17,55'lik enflasyon farkı ile bu şekilde yapılabilir. Rakamlar brüt tutarı ifade eder.
💼EK DERS ÜCRETİ NE KADAR 2023 OLDU? Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.
Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu. KADROLU ÖĞRETMEN EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU EYLÜL 2023? Kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Güncel rakam ise 70.15 TL oldu.
Ücretli Öğretmen maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 43 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Ücretli Öğretmen maaşları 11710 TL'dir. En düşük Ücretli Öğretmen maaşı 11400 TL iken, en yüksek Ücretli Öğretmen maaşı 15200 TL'dir.
Ücretli öğretmen için 5 saate 1 saat uygulaması
Buna göre; resmi görevi bulunmayan ücretli öğretmenlere, fiilen girdikleri HER 5 SAAT İÇİN 1 SAAT daha ek ders ücreti ödenir. Böylece örneğin ayda 100 saat derse giren bir ücretli öğretmen, bunun karşılığında 120 saat ek ders ücreti alacaktır.
İlgili 39 soru bulundu
Ücretli Öğretmenlerin ders saati sayısı artırıldı: Haftada 40 saat derse girebilecekler.
14- Ders ücreti karşılığı görevlendirilen bir öğretmen (ücretli öğretmen) azami kaç saat ücret alabilir? ders okutmak üzere görevlendirilenlere, bu kapsamda haftada en fazla 30 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.
Zorunlu durumlarda daha fazla derse girilse de sadece 20 saat ek ders ücreti ödenir. Haftalık hesaplanan ek ders sayısı 4 ile çarpılarak aylık olarak ödenir. 30 SAAT DERSE GİREN BRANŞ ÖĞRETMENİ KAÇ SAAT EK DERS ALIR? 30 saat derse giren branş öğretmeni sınıfı yoksa 18 saat sınıfı varsa 20 saat ek ders alır.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada öğretmen sayısının yetersiz olması durumunda ücretli öğretmenlerin haftada 40 saate kadar ders verebileceği belirtildi.
Öğretmenlerin Temmuz - Aralık 2023 dönemindeki ek ders ücretleri, verilen zamlar ve yüzde 15 vergi dilimine göre aşağıdaki gibi hesaplandı... Sonuç olarak, yüzde 15 vergi diliminde olan kadrolu öğretmenler Temmuz - Aralık 2023 döneminde net 60.12 TL, sözleşmeli öğretmenler ise net 51.47 TL ek ders ücreti alacaklar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen ek ders ücretlerinde yapılan değişiklik ile; Haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücret 3 bin 400 TL'den 5 bin 740 TL'ye yükselirken, Haftada 40 saat üzerinden alacakları ücret de 7 bin 400 TL'ye çıktı.
İlgili madde gereğinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmî görevi bulunmayan ücretli öğretmenlere haftada kırk saate kadar ek ders görevi hakkı tanınmıştır. Bir öğretmen ücretli olarak görev yaptığı yerde ona tanınan ek ders hakkı için saat sayısını aşarsa ek bir ücret alamaz.
Vekil öğretmen, asli olarak bir öğretmenin kanuni izin gibi nedenlerle işinden uzaklaşması durumunda açılan kadro boşluğunun kapatılması için geçici olarak atanan öğretmene verilen addır. Devlet okullarında çalışan vekil öğretmenler, devlet memurları ile ilgili yasal süreci belirleyen 657 sayılı kanuna göre atanır.
Ücretli öğretmenlere bir haftada en fazla 30 saate kadar ek ders görevi verilebilir.
Ücretli Öğretmenler, HEM bünyesinde kurs açabilir mi? Ücretli Öğretmenlere haftalık 30 saatin üstünde “her ne adla olursa olsun” ders verilmeyeceği için kurs da açılamamaktadır.
Nöbet görevi de bir ders görevi olmadığından ücretli öğretmenlere nöbete bağlı ek ders ücreti ödenemez. Bu nedenle de ücretli öğretmenlere nöbet görevi verilemez. Bu bağlamda okullarda kurulması gereken kurul satın alma, teslim alma, muayene kabul vb. çeşitli komisyonlarda da görev verilemez.
Milli Eğitim Bakanlığı, ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilen ücretli öğretmenlere Ek derslere dair Kararın 9'uncu maddesinde geçen "resmi görevliler" kapsamında ayrıca haftada 10 saate kadar daha ders görevi verilebilmesinin mümkün olmadığını belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 9. maddesi kapsamında, ücretli öğretmenlerin toplamda haftalık 30 saatten fazla ders görevi üstlenmesine imkan bulunmamaktadır.
Değişiklikle resmi eğitim kurumlarında, ek ders ücreti karşılığı görev yapan öğretmen ve usta öğreticilere her 5 ders saati için 1 ders saati ilave ücret ödenecek.
-Verilen ders sayısı 10'un katlarındaysa, her 10 ders için 1 saat ek ders hakkı tanınır. -Branş öğretmenleri için maksimum 20 saatlik ek ders ücreti sınırı bulunur. Bu sınır aşılsa bile yalnızca 20 saat ek ders ücreti ödenir. -Haftalık hesaplanan ek ders saatleri 4 ile çarpılarak aylık ek ders ücreti hesaplanır.
İdare Mahkemesi 2010/1040E ve 2010/2129K sayılı kararıyla; ek ders ücretinin % 25 fazla ödenmesiyle ilgili kanun maddesinde ücretli kadrolu ayrımı olmadığına, özel eğitime muhtaç çocuklarla çalışan ücretli öğretmenlerinde ek derslerini % 25 fazlasıyla almasına karar vermiştir.
Ek ders puantajı örneği veya ek ders puantaj cetveli okulda çalışan öğretmenler için oluşturulan ve gün veya saat bazında çalışma sürelerinin kayıt altına alındığı rapordur. Puantaj ile mesai saat üzerinden hesaplanır.
Ücretli öğretmenlerin sigortası, genellikle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında gerçekleştirilir. GSS, çalışanların sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için sigorta primlerinin düzenli olarak ödenmesini gerektirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri