Ultrason çekilirken ya da ultrason çekildikten 5-10 dakika sonra görüntüler doktorun bilgi sistemine düşer. Ultrason sonuçları doktor sistemine düştükten ve muayene bittikten yaklaşık 2-3 saat sonrasında ultrason sonuçları e-Nabız sistemine düşer.
Tahlil sonuçlarınızı öğrenmek için https://enabiz.gov.tr/ sayfasına tıklayarak T.C. kimlik numaranızı ve e-Nabız şifrenizi girmelisiniz. Giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan simgelerden tahlillerim seçeneğini tıklayınız. Böylelikle ultrason, röntgen, MR ve tüm tahlil sonuçlarınıza ulaşmanız mümkündür.
Ultrason sonuçları; işlemden hemen sonra çıkmaktadır. Ultrason sonuçlarının gerekli tedavi planlamasının yapılabilmesi için doktor değerlendirmesine sunulması gerekmektedir.
Sol menüde yer alan tahlil sorgulama seçeneği altındaki "Görüntülerim" kısmından da tüm radyolojik testlerinizin sonuçlarını görüntüleyebilirsiniz. Ultrason, röntgen, MR ve diğer tüm görüntüleme sistemlerindeki sonuçlarınızı da bu listeden görebilirsiniz.
Ultrason sonuçları genellikle aynı gün veya bir gün sonra hazır olmaktadır. Ultrason görüntülemesi ile elde edilen görüntülen uzman radyolog tarafından analiz edilip değerlendirildikten sonra bir rapor hazırlanır.
İlgili 37 soru bulundu
Ultrason sonuçları için beklemeye gerek yoktur. Ultrason çekilirken ya da ultrason çekildikten 5-10 dakika sonra görüntüler doktorun bilgi sistemine düşer.
Kişisel E-nabız hesabınıza giriş yaptıktan sonra Görüntülerim bölümünden tüm hastanelerde çektirdiğiniz radyoloji görüntülerine ulaşabilirsiniz.
E-Nabız'da tahlil sonucunuzu göremiyorsanız bu durumun iki sebebi olabilir: Sayfadaki tarih aralığı değerlerini boş bırakmış ya da yanlış girmiş olabilirsiniz. Tahlillerinizin bulunduğu sayfadaki tarih aralığını, tahlil yaptırdığınız günü kapsayacak şekilde güncelleyerek tekrar sorgulama yapmayı deneyin.
Ultrason görüntülemesi kısa bir sürede yapılır. İşlem sonrası günlük aktivitelere devam edilir. Ultrason sonucu genel olarak aynı gün veya ertesi gün çıkar.
İlgili bölümler tarafından bu raporlar değerlendirilir. Ortalama olarak on gün içerisinde hastalar sonuçlara ulaşabilir. Sonuçlar çıktıktan sonra hemen E-Nabız uygulamasına düşmeyebilir. Böyle durumlarda hastaların birkaç gün beklemesi gerekebilir.
Obstetrik ultrasonografi, günümüzde hamilelik döneminde sıkça kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. İnsan kulağının duyamayacağı yüksek frekanstaki ses dalgalarının duyulmasını ve dokulardan gelen dalgaların görüntülenmesini sağlayan bu cihazda bebeğin anne karnındaki görüntüsünü izlemek mümkündür.
Detaylı Ultrason Nerelerde Yapılır? Detaylı ultrason çekimi yapan devlet hastaneleri olduğu gibi bu işlemin gerçekleştirilebileceği özel hastaneler de mevcuttur. Örneğin, Ankara, İstanbul gibi kentlerdeki perinatoloji birimi olan Medipol, Medicana gibi hastaneler de detaylı ultrason muayenesi yaptırılabilir.
Peki, türlerine göre e-Nabız tahlil sonuçları ne zaman çıkıyor? - Anlık yapılan işlemlerden olması nedeniyle kardiyoloji tahlilleri, aynı gün içerisinde sonuçlanır. - İdrar tahlilleri genel olarak aynı gün ya da ertesi gün içerisinde sonuç verir.
Hastaya uygulanan muayeneler, teşhisler, tıbbi görüntülemeler, tahliller ve testlerin hepsinin kaydedildiği elektronik kayıt sistemi e-nabızdır. Tüm tahlil sonuçları özel veya devlet hastanesi fark etmeksizin e-nabız sistemine kaydedilir.
e- Nabız sistemine giriş yaptıktan sonra, yaptırmış olduğunuz tüm tahliller ve sonuçlarını tarih ve açıklama bazında referans değerleri ile birlikte bu ekranda listeleyebilirsiniz. Dilediğiniz tahlilin üzerine basarak detaylarına ulaşabilirsiniz. Tarih aralığına ve işlem adına göre filtreleme yapabilirsiniz.
Anne karnındaki bebeğin organlarının incelenmesine ayrıntılı ultrason denir. Bu incelemeye halk arasında renkli ultrason, detaylı ultrason da denilmektedir.
Renkli ultrason aynı zamanda renkli Doppler ultrason olarak da bilinir. Bu nedenle genellikle Doppler ultrasonla birlikte anılmaktadır. Bu görüntüleme yöntemi kan damarlarıyla ilişkili sorunların tespit edilmesi için kullanılır.
Bu nedenle hesaplamalarda, bebeğin ultrason ölçümleriyle hesaplanan ağırlığının, 400 gr fazlası ya da eksiği sınır değerler olarak kullanılır. Bir örnek verirsek, doktorunuz ultrason ölçümleri sonrasında, bebeğinizin ortalama 1300 gr olduğunu söylerse, bu 900 gr ile 1700 gr arasında anlamına gelir.
Gizleme işlemi yalnızca kendi profiliniz için geçerli olur; gizlenen veriler ilgili sağlık tesisinin veya Bakanlığın sunucularından silinmez. Gizlenen verilerin profilinizde yeniden görüntülenmesi için size en yakın İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe ile başvurmanız gerekir.
Kişilerin e-Nabız'daki sağlık bilgilerini sadece kişilerin onayını alan hekimler ve/veya kişiler görebilir.
"FİLMLERİ YANLARINDA TAŞIMALARI GEREKMEYECEK" Radyolojik görüntülerin, Teletıp sistemi altyapısı kullanılarak e-Nabız sistemi yoluyla, vatandaşların erişimine açıldığını ifade eden Birinci, bu sayede hastaların tanıda kullanılmak üzere istenilen çeşitli filmleri yanlarında taşımalarına gerek kalmadığına dikkati çekti.
Ultrason çekimleri esnasında sonuçlar direkt olarak ekrana yansır. Dolayısıyla karaciğer ultrason çekildikten sonra işlem tamamlanır tamamlanmaz doktor tarafından sonuçlar aktarılabilir. Böylece sonuç için günlerce beklemek gerekmez. İşlem yaklaşık 5-10 dakika sürer.
Kan verdiniz ve sistemde kan sonuçlarınızın karşısında değer dışı referans yazıyor ve bu kırmızı kutucuk içinde yer alıyorsa burada olması gereken değerin dışında bir değer olduğunu sizlere belirtmektedir.
Sıkça karşılaşın ultrason terimleri şunlardır:
AD: Fetüsün karın çapının ölçüm değeridir. AFI: Fetüsün içerisinde bulunduğu amniyotik sıvının miktarıdır. AO: Bebeğin kalbinden çıkan atardamar olan aort damarının ifadesidir. BPD: Biparietal çap (BPD), gebelik ultrasonu işlemleri sırasında alınan birçok ölçümden biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri