Uluslararası İlişkiler Uzmanı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Uluslararası İlişkiler Uzmanı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 20.300 TL civarındadır.
Daha açık bir şekilde anlatmak gerekirse: Bu bölümün mezunu olarak başta Dışişleri ve İçişleri bakanlığı olmak üzere, bakanlıklar, müsteşarlıklar, Kamu iktisadi teşebbüsleri, Kalkınma ajansları gibi devlet kurumlarında Uzmanlık-müfettişlik, Kaymakamlık, Meslek memurluğu gibi görevlerde çalışma imkânına sahipsiniz.
Elçiliklerde ya da bakanlığın farklı birimlerinde görev yapan ve bunun yanı sıra farklı devletlerle ticaret yapan şirketler, uluslararası bankalar, reklam ajansları, danışmanlık şirketleri gibi kurumlar da uluslararası ilişkiler uzmanlarının çalışma alanları arasında yer alır.
Uluslararası ilişkiler mezunlarının geniş iş imkanları vardır. Özellikle yurt dışı bağlantılı tüm kurum ve şirketlerde kendilerine iş bulabilirler. Aynı zamanda, medya ile yabancı hükümetler ve işletmeler arasında irtibat görevi gördükleri medya kuruluşlarında da çalışırlar.
Uluslararası İlişkiler, siyasete, tarihe ve dış politikaya ilgi duyanlara göre bir bölümdür. Ayrıca yabancı dil bilen ya da öğrenmeye açık olan kişilere göre bir bölümdür. Siyasi konuları sevmeyenlerin okumasını tavsiye etmem. Ama eğer ilginiz varsa, Uluslararası İlişkiler okumak sizin için bir zevk olacaktır.
İlgili 21 soru bulundu
Uluslararası ilişkiler uzmanı dünya devletleri arasındaki bağlantıyı sağlayan kişidir. Ülkesini dış ülkelere karşı temsil eden meslek sahipleri, genellikle Dış İşleri Bakanlığı'na bağlı elçiliklerde ya da bakanlığın farklı birimlerinde görev yaparlar.
Uluslararası ilişkiler bölümü için ise yabancı dil bilmek oldukça önemlidir.. İngilizce dışında ikinci hatta üçüncü bir dil bilmek bu bölüm için gitgide önem kazanmaktadır. Ülkemizdeki üniversitelerin tamamı yabancı dilde eğitim vermemektedir.
Uluslararası İlişkiler bölümü mezun adaylar, her yıl yapılan KPSS ALAN Sınavı puanıyla Gelir Uzman Yard, Defterdarlık Uzman, Müfettiş, Denetçi ve Denetmen Yardımcılığı vb. mesleklerini icra edebilmektedirler. Sınava hazırlanan herkese başarılar dileriz.
Bölümümüzde staj yapma zorunluluğu yoktur. Fakat öğrencilerin bir kısmı kendi seçtikleri alanlarda ve kurumlarda staj yapmaktadırlar. Gazetecilik ve özel sektör alanında gelecek planı yapan öğrencilerimiz genelde mezun olmadan staj yapmaktadır.
Mezunlar, başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere İçişleri Bakanlığı, Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı gibi bakanlıklarda, çeşitli kitle haberleşme kuruluşlarında ve uluslararası bankalarda çalışılabilir, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlıkları gibi devlet bürokrasisinin üst kademelerinde ...
Uluslararası İlişkiler mezunları için en başta gelen kariyer alanı diplomasi mesleğidir. Bu alanda çalışmaya başlayan mezunlar “diplomat” olarak adlandırılır. Diplomasi mesleğine girdikten sonra ateşe (attaché), konsolos (consul), başkonsolos (consul general) ve büyükelçi (ambassador) görevlerinde bulunabilirler.
Uluslararası İlişkiler Mezunu Hakim, Savcı, Avukat Olabilir Mi? Bölüm öğrencileri, mezun olduktan sonra sadece İdari Hakim olabilirler. İdari Hâkimliğin sınavları KPSS'den ayrı olarak yapılmaktadır. Mezunlar Savcı ve Avukat olamazlar.
Uluslararası İlişkiler, eşit ağırlık kategorisinden tercih edilebilen 4 yıllık lisans bölümüdür. Uluslararası ilişkiler ismini Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi, Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler gibi birbirinden farklı birçok bölüm adında görmeniz mümkündür.
ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü, Türkiye'nin en önde gelen Uluslararası İlişkiler bölümlerinden biridir.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER | Hangi Dersler Var? Dünya Siyasetine Giriş, Siyaset Bilimine Giriş, Uygarlıklar Tarihi, Bilgisayar Bilimi, İktisat, İstatistik, Sosyoloji, Psikoloji, Felsefe ve Uluslararası İlişkilerde Araştırma Teknikleri gibi temel dersleri almaktadırlar.
Zorunlu stajlarda 3308 sayılı Kanunun kapsamına dahil olmayan ve mesleki olarak eğitim görmeyen öğrenciye ücret verilme zorunluluğu bulunmamaktadır. Gönüllü stajda ise normal bir çalışan olarak görülen stajyerlere en az asgari ücret tutarında ödeme yapılması gerekmektedir.
Mesleki eğitim gören çırak ve stajyerlerden 3208 Sayılı Kanun kapsamındaki çırak ve stajyerler için ücret ödeme zorunluluğu bulunuyor. Ücret tutarı, personel sayısı 20 ve üzerinde olan işletmelerde net asgari ücretin yüzde 30'undan, 20'den az personeli olan işletmelerde ise yüzde 15'inden az olamaz.
Kendinizi BM için çalışırken, dünyayı dolaşırken, ya da başka bir ülkede kar amacı gütmeyen bir kuruluşta çalışırken hayal edebiliyorsanız, Uluslararası İlişkiler bölümü tam size göre olacaktır. Bu alanda dünya çapında çalışabileceğiniz çok kazandıran işler şu şekildedir: Diplomat. Göçmenlik Uzmanı
KPSS lisans kaç net kaç puan getirir? KPSS lisans sınavına giren adaylar KPSS puan hesaplamalarını merak ediyor. KPSS lisans sınavında 55 net 70 puan getirirken, 62 net 75 puan getirmekte. KPSS lisans 72 net 80 puan ederken, 84 net ise 85 puan getirecektir.
2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı'nın Alan Bilgisi 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri çoktan seçmeli 120 soru için adaylara 150 dakika verilecek. 2. oturum hukuk, iktisat, maliye alanlarından yapılacak ve 120 soru için 150 dakika süre verilecek.
Bu bölümlere ek olarak; İktisat, İşletme, Ekonomi, Maliye ve Kamu Yönetimi gibi idari bilimler fakülteleri de bankacılık sektörü için mezun veriyor. Bu ana bölümlere ek olarak sektöre adım atılabilecek bazı bölümler şunlardır: Uluslararası İlişkiler.
AUZEF'e bağlı olan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Programı, dört yıllık açıköğretim lisans programıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri