Umre vizesi için onaylı bir Umre seyahat acentesi aracılığıyla başvurmalıdırlar. Suudi Arabistan Umre vizesi için Umuma Mahsus (Bordo), Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) pasaport sahibi T.C. Türk Vatandaşlarının vize alması gerekmektedir.
Pasaport: Suudi Arabistan'a umre ziyareti yapılırken her şeyden önce geçerliliği devam eden bir pasaporta sahip olmanız gerekmektedir. Bu pasaportun geçerlilik süresi, Suudi Arabistan'a yapacağınız ziyaretin başlangıç tarihi itibarıyla en az 6 ay daha devam ediyor olmalıdır.
Bordo Pasaport çıkartmak için, tüm belgeleriniz hazır olduğunda epasaport.gov.tr adresinden, size uygun konumdaki il nüfus ve ilçe emniyet müdürlüklerinin birinden, sistemdeki boş gün ve saatlerden birini seçerek online randevu almanız gerekiyor. İlla ikamet ettiğiniz bölgeden almanız gerekmiyor.
Devlet memuru değilseniz (ya da ailenizden biri devlet memuru değilse) bordo (umumi) pasaport alıyorsunuz. 18 yaşındna büyükseniz annenizle ayrı ayrı gidebilirsiniz.
Pasaport Ücretleri Ne Kadar? 1.509 TL'dir. Bu miktarın içerisinde 501 Tl defter bedeli ve bir yıllık 1008 TL harç bedeli yer almaktadır. Umre vazifesi için pasaportunuzun geçerlilik süresi 1 yıl olmalıdır.
İlgili 31 soru bulundu
Umre Vizesi Kaç Günde Çıkar? Suudi Arabistan Umre vizesi başvuruları ortalama olarak 3 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.
Pasaport çıkarmak için yolculuktan 1 ay öncesinde başvuru yapmak önemlidir. Pasaport çıkma süresi ise 5 ila 7 gün arasında değişiklik gösterir. Yurt dışında pasaport çıkarmak ise 7 ila 10 gün arası sürmektedir.
Pasaport türleri içinde en avantajlı olanı siyah pasaport olarak da bilinen diplomatik pasaporttur. Dışişleri Bakanlığınca sadece üst düzey devlet yetkililerine ve diplomatlara verilen diplomatik pasaport, birçok ülkeye vizesiz giriş sağlar.
Diplomatik pasaport sahiplerinin, umuma mahsus pasaport ve diğer pasaport sahiplerine oranla ayrıcalıkları fazladır. Örneğin siyah pasaport sahibi kişiler, birçok ülkeye vizesiz bir şekilde girebilmektedir.
Her pasaport için öncesinde randevu alınması gerekir. Gri, yeşil ve bordo pasaportlar için başvuru yapılması gerekirken, siyah pasaport almak için başvuru gerekmez. Siyah yani diplomatik pasaport devlet tarafından verilir.
Yurt dışına seyahat etmek isteyenlerin başvurabileceği çeşitli pasaport türleri vardır: Umuma mahsus pasaport (bordo), hususi pasaport (yeşil), diplomatik pasaport (siyah) ve hizmet pasaportu (gri). Şartları yerine getiren her Türk vatandaşı umuma mahsus pasaport, yani bordo pasaport başvuru yapabilir.
Bordo pasaport almak için öncelikle Türk vatandaşı olmanız gerekiyor. 1,2 ve 3. dereceden devlet memurlarının yeşil pasaport alma hakkı bulunuyor. Ayrıca diplomatlar ve milletvekilleri siyah pasaport kullanabiliyor. Devlet hizmetinde çalışmayan her Türk vatandaşının Umuma mahsus olan bordo pasaport alması gerekiyor.
Kişinin umre yapmakla yükümlü olması için gerekli şartlar şöyle: Aklı yerinde olmak, Müslüman olmak, ergenlik çağına girmiş olmak, hürriyet, maddî imkâna sahip bulunmak, sağlık ve yol güvenliğine sahip olmak. Kadınlar için eşin veya mahrem akrabanın refakat etmesi şarttır.
Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekir.
Ancak pasaportun halen eline ulaşmadıysa pasaportunu daha hızlı almanın bir çözümü var. Bunun için ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi'ni arayıp acilen yurt dışına çıkman gerektiğini belirtmen gerekiyor. Bu durumda pasaportun hemen basılıp kargoya veriliyor.
Türkiye, Rusya ile birlikte 38. sırada bulunuyor. Araştırmaya göre neredeyse her ülkenin pasaportu bu yıl daha güçlü hale geldi.
Bordo pasaport ile yeşil pasaport arasındaki fark nedir? Yeşil pasaport devlet adına çalışan memurlara ve belirli şartları taşıdıkları sürece bu memurların ailelerine verilirken; bordo pasaport için devlet çalışanı olma şartı aranmaz.
Pasaportlar; bordo pasaport (umuma mahsus pasaport), siyah (diplomatik pasaport), yeşil pasaport (hususi pasaport), gri (hizmet pasaportu) şeklinde çeşitlere ayrılır. Yeşil, gri ve siyah pasaport için pasaport renkleri ve anlamları doğrultusunda karşılanması gereken özel kriterler vardır.
Türkiye pasaportu sahipleri her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Türkiye sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 115 vizesiz ülke bulunur.
Tüm pasaport türleri arasında en ayrıcalıklı pasaport çeşidi olan ve siyah pasaport olarak da adlandırılan diplomatik pasaport, diğer türlere kıyasla daha az sayıda insana verilir.. Diplomatik pasaport, diğer pasaport çeşitlerinden farklı olarak Dışişleri Bakanlığı Pasaport Bölümü tarafından oluşturulur.
Bordo pasaport hamilleri, yaklaşık olarak 64 ülkeye vizesiz giriş yapabilir. Yeşil pasaport vizesiz ülkeler ise daha geniştir. Hususi pasaportla Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, Meksika, Küba, Bolivya ve Çin gibi ülkelere kolayca giriş yapabilirsiniz.
Suudi Arabistan vize ücreti sürekli güncellenmektedir. 2020 Yılında vize şirketleri tarafından Umre ve Hac vizeleri için 420 Dolarlık ücret talep edilmektedir. Bu ücretin içerisine danışmanlık ve tüm konsolosluk harçları dahildir. Eğer Ticari vize almayı planlıyorsanız 250 dolar ödemeniz gerekecektir.
1250 Dolar'ın günümüzdeki karşılığı olan bu fiyat, dolar kurundaki değişiklik nedeniyle kimi zaman daha düşük kimi zaman daha yüksek olabilir. *Umre Fiyatları, 15 Günlük Umre Turlarının En Ucuz Umre Fiyatı 1350 dolardır. 1350 doların Türk lirasında karşılığı 37.000 TL civarındadır.
Diyanet, okulların ara tatilinde 0-24 ay bebekler dahil öğrenci, öğretmen ve velileri umreye götürmek için kredi kartına 3 taksitle tur düzenliyor. 0-2 yaş bebekler 8 bin 430 lira, 3-6 yaş umre ücreti 16 bin 368 liradan başlıyor. 25 öğrenci bulan öğretmene bedava...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri