Umre yapmak isteyenler, gerekli hazırlıkları yaptıktan ve iki rek'at ihram namazı kıldıktan sonra, “Allah'ım! Senin rızan için umre yapmak istiyorum. Bunu bana kolaylaştır ve kabul eyle” diye niyet edip “telbiye” söyleyerek ihrama girerler. Bu şekilde ihrama girdikten sonra Kâbe'yi usulüne göre tavaf ederler.
Niyetini, "Allah'ım! Senin için umre tavafını yedi şavt olarak yapmak istiyorum. Onu benim için kolaylaştır ve kabul eyle" diyerek yapması müstehaptır.
Umre yapmak isteyen kimse hava yolu ile Türkiye'den Cidde'ye gidip oradan Mekke'ye geçecekse uçağa binmeden önce havaalanında ihramını giyer. İhramın Sünneti niyeti ile iki rekât namaz kılmaktır.
“Allah'ım! senin rızan için, umre yapmak istiyorum. Onu bana kolay kıl ve onu benden kabul eyle.” diyerek niyet eder ve telbiyeye başlar.
İlgili 34 soru bulundu
Hac veya umre için ihrama giren kadınların, elbiselerini değiştirmelerinde herhangi bir sakınca yoktur. Bu nedenle, Umre sırasında muhtemelen hava sıcak olacağı için rahat bir şekilde ibadetinizi gerçekleştirmek için yedek elbise ve iç çamaşırları bulundurmanız iyi olacaktır.
Kadının özel hali ihrama girmesine mani değildir. Özel halinde de olsa bir kadının hac ve umre yapmak için mikat mahallini geçmeden ihrama girmesi gerekir. Âdeti bitinceye kadar ihram yasaklarına dikkat eder, bitiminde gusül abdesti alır, tavafını sayını yapar, saçından bir parmak boğumu kadar keser ve ihramdan çıkar.
Umre, hac harici dönemde kutsal toprakların ziyaret edilmesi faaliyetidir. Umre için de hac gibi belli görevlerin yerine getirilmesi gerekir. Umre yapan kişiler ise mu'temir olarak adlandırılır.
Hac zamanı dışında bu mekânların ziyaret etmek ise umre olarak sayılmaktadır. Umreye gitmek hac sayılır mı sorusunun cevabı bu noktada verilebilir. Hac ibadetinin belli şartları bulunduğu için umre ziyaretinde bulunmak hac ibadeti yerine geçerli olmaz.
Ülke dışına çıktığınızda WhatsApp hesabınızı mobil veri veya Wi-Fi bağlantısı üzerinden kullanmaya devam edebilirsiniz. Seyahat ederken bulunduğunuz ülkeye ait bir SIM kart kullanırsanız WhatsApp'ı kendi ülkenizde sahip olduğunuz numarayla kullanmayı sürdürebilirsiniz.
İhram (Erkekler için), ihramlar gitmeden önce yıkanmalı. Kıyafet (Erkekler için) Gömlek, Şalvar türü bol pantolon. Kıyafet (Bayanlar için) Pardösü, Afgan kıyafeti, açık tonlar seçilmeli.
1. Kadınlar için erkeklerde olduğu gibi özel bir ihram kıyafeti söz konusu değildir. Kadınlar umre esnasında da elbise, başörtüsü, çorap, ayakkabı gibi her zaman giydikleri kıyafetlerini giyerler. Yalnızca yüzlerini örtmezler.
Bu sorunun cevabını hulasa etmek gerekirse Umrede yapılması gerekenler Mevakıt dışından başlayarak; Niyet, İhram, Beytullah'a varmak, Tavaf eda etmek, Tavaf Namazı kılmak, Sa'y etmek ve tıraş olarak ihramdan çıkmak diyebiliriz.
Dinî bir terim olarak umre, 'Belirli bir zamana bağlı olmaksızın ihrama girerek Kâbe'yi tavaf etmek, Safâ ile Merve arasında sa'y yapmak ve tıraş olup ihramdan çıkmak suretiyle yerine getirilen ibadet' demektir. Umrenin iki farzı vardır: İhram ve tavaf. Bunlardan ihram şart, tavaf rükündür.
Hac ve umre sa'yinden sonra kılınması gereken vacip bir namaz yoktur.
Umre farz olmadığı için yanında mahremi olsa bile kocasının izni olmadan bir kadın umreye gidemez.
Umre yapan kişinin tüm günahları affolunabilir. Ancak hacca veya umreye gider herkesin kul hakkı dışında bütün günahları affolunur gibi kesin bir kayıt yoktur.
Değerli kardeşimiz, Hacca gitmek için namaz kılmak şart değildir. Namaz kılmayan kimse de hacca gidebilir.
İhram (Erkekler için), ihramlar gitmeden önce yıkanmalı. Kıyafet (Erkekler için) Gömlek, Şalvar türü bol pantolon. Kıyafet (Bayanlar için) Pardösü, Afgan kıyafeti, açık tonlar seçilmeli.
Kişinin umre yapmakla yükümlü olması için gerekli şartlar şöyle: Aklı yerinde olmak, Müslüman olmak, ergenlik çağına girmiş olmak, hürriyet, maddî imkâna sahip bulunmak, sağlık ve yol güvenliğine sahip olmak. Kadınlar için eşin veya mahrem akrabanın refakat etmesi şarttır.
Hac veya umreye giden kişilerden dua almak ve dualarına kendisini de ortak etmesi için ricada bulunmak sünnettir.
Özellikle tatil, evlilik, sınav, hac ve umre ya da diğer önemli günlerin adet kanaması ile geçmemesi için kadınlar adet geciktirici ilaçlara başvurmaktadır. Adet döneminin gecikmesi için yaygın olarak progesteron içeren ilaçlar tercih edilmektedir.
Âdetli olduğu için umre tavafını yapamadan ülkesine dönen kadın ne yapmalıdır? Âdetli olduğu için umre tavafını yapamayan kadın, hac organizasyonu tarafından âdeti bitinceye kadar Mekke'de iskan ettirilir. Ancak âdetli kadın bu imkândan yararlanmayarak umresini yaparsa umresi geçerli olur.
Âdetli veya lohusa olmak, ihrama girmeye engel değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri