Suudi Arabistan Umre vizesi için Umuma Mahsus (Bordo), Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) pasaport sahibi T.C. Türk Vatandaşlarının vize alması gerekmektedir. Umre ziyareti yapabilmek için Suudi Arabistan vize uygulamaları yerine getirilmelidir.
Suudi Arabistan'a umre almam için gerekli olan vizede ihtiyaç duyacağım evraklar nelerdir? Suudi Arabistan umre vizesi için gerekli evraklar şunlardır: Pasaport: Suudi Arabistan'a umre ziyareti yapılırken her şeyden önce geçerliliği devam eden bir pasaporta sahip olmanız gerekmektedir.
Bordo Pasaport çıkartmak için, tüm belgeleriniz hazır olduğunda epasaport.gov.tr adresinden, size uygun konumdaki il nüfus ve ilçe emniyet müdürlüklerinin birinden, sistemdeki boş gün ve saatlerden birini seçerek online randevu almanız gerekiyor. İlla ikamet ettiğiniz bölgeden almanız gerekmiyor.
Pasaport Ücretleri Ne Kadar? 1.509 TL'dir. Bu miktarın içerisinde 501 Tl defter bedeli ve bir yıllık 1008 TL harç bedeli yer almaktadır. Umre vazifesi için pasaportunuzun geçerlilik süresi 1 yıl olmalıdır.
İlgili 45 soru bulundu
Belirli bir çıkma süresi vardır. Pasaport çıkarmak için yolculuktan 1 ay öncesinde başvuru yapmak önemlidir. Pasaport çıkma süresi ise 5 ila 7 gün arasında değişiklik gösterir. Yurt dışında pasaport çıkarmak ise 7 ila 10 gün arası sürmektedir.
Sağlıklarına zarar vermeyecekse kadınların, adet geciktirici ilaç kullanmalarında sakınca yoktur. Ancak adet geciktirici olarak kullanılan ilaçlar, çoğu zaman adet düzensizliklerini de beraberinde getirebilir. Bununla birlikte âdetin ilaçla geciktirilmesi durumunda yapılan ibadetler geçerlidir.
Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekir.
Kişinin umre yapmakla yükümlü olması için gerekli şartlar şöyle: Aklı yerinde olmak, Müslüman olmak, ergenlik çağına girmiş olmak, hürriyet, maddî imkâna sahip bulunmak, sağlık ve yol güvenliğine sahip olmak. Kadınlar için eşin veya mahrem akrabanın refakat etmesi şarttır.
Ancak pasaportun halen eline ulaşmadıysa pasaportunu daha hızlı almanın bir çözümü var. Bunun için ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi'ni arayıp acilen yurt dışına çıkman gerektiğini belirtmen gerekiyor. Bu durumda pasaportun hemen basılıp kargoya veriliyor.
Kullanım özgürlüğü en geniş olan pasaport siyah pasaporttur.sonra yeşil , gri , bordo... Devletin en yetkin makamlarında görev alanlara verilen pasaporttur. Görevde oldukları sürece bu pasaportu alabilirler.Siyah pasaporta sahip olanların ailesi yeşil pasaport alabilir.
Yurt dışına seyahat etmek isteyenlerin başvurabileceği çeşitli pasaport türleri vardır: Umuma mahsus pasaport (bordo), hususi pasaport (yeşil), diplomatik pasaport (siyah) ve hizmet pasaportu (gri). Şartları yerine getiren her Türk vatandaşı umuma mahsus pasaport, yani bordo pasaport başvuru yapabilir.
Bordo pasaport almak için öncelikle Türk vatandaşı olmanız gerekiyor. 1,2 ve 3. dereceden devlet memurlarının yeşil pasaport alma hakkı bulunuyor. Ayrıca diplomatlar ve milletvekilleri siyah pasaport kullanabiliyor. Devlet hizmetinde çalışmayan her Türk vatandaşının Umuma mahsus olan bordo pasaport alması gerekiyor.
Merhaba, Yabancı Pasaportu olup (T.C. vatandaşı olan) umreye gitmek isteyenlerin aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu kanıtlayan evraklar ile (Nufüs Cüzdani, Vukuatlı Nufüs Kayıt Örneği gibi) Umre Vizesine başvuru yapabilirsiniz.
Açıklanan listeye göre 2022 yılı umre fiyatları %150 artış gösterdi. En yüksek umre fiyatı 19.540,00 TL olurken en düşük umre fiyatı 18.650,00 TL'ye kadar yükseldi. En düşük umre ücreti kaç TL? En düşük umre ücreti, 2023 yılında 23.920,00 TL (4 bin 750 SAR) oldu.
Hususi pasaport, devlet adına çalışan memurlara ve belirli şartları taşıdıkları sürece bu memurların ailelerine, 5 yıllık süre ile verilen pasaport türüne denir. Yeşil renkli olduğu için yeşil pasaport olarak da adlandırılır. Hususi pasaportun birçok ayrıcalığı bulunur.
7 Günlük Umre, Türk lirası cinsinden en ucuz 34.000 TL civarındadır.
Bununla birlikte, umre ibadetini tamamlamak için en az 3 gün kalınması gerektiği söylenir.
Haccın gerekli şartlarını taşıyıp yanında bir mahremi olan kadının farz olan hacca gitmesine eşi engel olamaz. Buna hakkı yoktur (İbn Kudâme, el-Muğnî, 3/231). Umre farz olmadığı için yanında mahremi olsa bile kocasının izni olmadan bir kadın umreye gidemez.
Suudi Arabistan Vize İstiyor Mu? Suudi Arabistan Krallığına seyahat etmeyi planlayan Bordo (Umumi), Hususi (Yeşil), Hizmet(Gri), Diplomatik (Siyah) pasaporta sahip tüm Türk vatandaşlarının krallığa giriş yapabilmeleri için vize almaları mecburidir.
Suudi Arabistan'a seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport, Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah veya Kırmızı) Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları seyahatlerini gerçekleştirebilmek için Suudi Arabistan vizesi için başvuruda bulunmak zorundadır.
Son Henley Pasaport Endeksi 2023 sıralamasında birinci sırayı Singapur aldı.
Hac veya umre için ihrama giren kadınların, elbiselerini değiştirmelerinde herhangi bir sakınca yoktur. Bu nedenle, Umre sırasında muhtemelen hava sıcak olacağı için rahat bir şekilde ibadetinizi gerçekleştirmek için yedek elbise ve iç çamaşırları bulundurmanız iyi olacaktır.
Umre 'nin herhangi bir şartı yoktur ve dil, din ve ırk fark etmeksizin herkes, Umre ibadeti yapabilmektedir. Bu ibadetin genel bir süresi yoktur. Arefe ve kurban bayramı haricinde, yılın her günü bu ziyaret yapılabilir. Bu ibadetin süresi ise en az 7 gün en fazla ise 20 gündür.
Umre yapan kişinin tüm günahları affolunabilir. Ancak hacca veya umreye gider herkesin kul hakkı dışında bütün günahları affolunur gibi kesin bir kayıt yoktur. İlave bilgi için tıklayınız: Hacca gidenlerin tüm günahlarının affedileceği sözü nasıl anlaşılmalıdır?..
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri