Hazırlık sınıflarında haftada kaç saat ders verilmektedir? Tekrar grupları haricinde, A2, B1, B1+, B2, B2+ ve C1 seviyeleri için haftada 23 saat yüz yüze ders verilir.
a) Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı eğitimi (Almanca, İngilizce, Fransızca) haftalık 24 ders saati olup, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında derslerin %30'u online (çevrim içi) (2 gün) olarak yapılacaktır.
Hazırlık sınıfında haftada toplam 24 saat yabancı dil dersi yapılmaktadır.
Zorunlu Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Bu bir yılın sonunda başarılı olan öğrenciler takip eden akademik yılın başında Üniversite'deki programlarında derse başlarlar; başarılı olamayanlar ise bir yıl daha hazırlık eğitimi almalıdırlar.
Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.
İlgili 38 soru bulundu
Hazırlık sınıflarında haftada kaç saat ders verilmektedir? Tekrar grupları haricinde, A2, B1, B1+, B2, B2+ ve C1 seviyeleri için haftada 23 saat yüz yüze ders verilir.
hazırlık programlarında devamsızlık hakkı dönemlik 46 saattir. 47 saat ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerimiz hazırlık programında başarısız olmuş sayılırlar.
2021-2022 Akademik yılında Hazırlık Sınıfına tabi olan öğrencilerimizin Ders Kayıtları sistem üzerinden otomatik olarak yapılacaktır. Hazırlık sınıfı öğrencilerinin Ders Kaydı yapmasına gerek yoktur.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
Hazırlık Sınıfından başarı ile mezun olduğunuzda CEFR (Common European Framework)'e göre B1+ ve buna karşılık gelen GSE (Global Scale of English) ölçeğinde de 51-58 bandında İngilizce seviyesi ile mezun olursunuz. 5.
Zorunlu hazırlık programında bir öğrencinin eğitim süresi en fazla 2 (iki) yıldır. İsteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitimi ise 1 (bir) eğitim-öğretim yılı (Eylül-Haziran) sürer; tekrar edilemez, ek süre tanınmaz.
-Evet. İngilizce hazırlık programında öğrencilerin kayıt dondurma hakkı vardır. Güz yarıyılında kayıt donduran öğrenci, bahar yarıyılı eğitimine, öğretim yılı başında başlaması gereken seviye için ilan edilen koşullarda başlar. Devamsızlıktan kalan öğrenci kayıt dondurma hakkından yararlanamaz.
Öğrenciler sınavlardan başarılı olsalar dahi derslerin %85 ine katılmazlarsa hazırlık sınıfından başarısız sayılırlar.
İngilizce Hazırlık Programı'nın süresi nedir? İngilizce Hazırlık Programı'nda normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıl, azami eğitim süresi 2 (iki) akademik yıldır.
Hazırlık programı ücretsizdir. Eğer ikinci öğretim öğrencisi iseniz her iki dönemde de harcınızı yatırmanız gerekmektedir. Hazırlık Eğitimine başvurduğumuz zaman, KYK yurt ve burs imkanlarından mahrum kalır mıyız?
Hazırlık sınıfı, kişilerin 1 yıl boyunca alacağı ifade eden bir sistemdir. Farklı bölümde bulunan öğrenciler, bir araya getirilerek yabancı dil eğitimi alır. 1 yıl boyunca hazırlık eğitimi alacak olan kişiler, hazırlık sınıfına dahil edilir.
Yabancı Diller Yüksekokulu'nun ders devamlılığına ilişkin genel prensipleri aşağıdaki gibidir: a. Yabancı Dil Hazırlık Sınıfında derslere devam ve her türlü ders faaliyetlerine (ödev, proje, internet tabanlı sınıf kaydı, vb.) katılım zorunludur.
Yabancı dil için hazırlık olan üniversitelerde hazırlık okumak zorunludur ancak üniversitenin düzenlediği seviye belirleme sınavının sonucuna göre öğrenci hazırlığı okumadan direkt 1. sınıfa geçebileceği gibi, sadece yarı dönem ya tam bir yıl hazırlık okuyabilir.
Hazırlık sınıfı hem yabancı dilini geliştirir hem de okula adaptasyonunu sağlar. Eğer okulun öğrenci kulüpleri, kantinleri, kütüphanesi, eğlence alanları gibi tüm imkânlarından faydalanmayı düşünüyorsan hazırlık sınıfı, okul hakkında yapacağın araştırmalar için de kolaylık sağlar.
Hazırlık eğitim-öğretimi süresince dersler, düzeylerine göre haftada en az 15 (onbeş), en çok 30 (otuz) saat olarak düzenlenir. Madde 8 — Hazırlık sınıflarında; yeterlik sınavı, seviye tespit sınavı, ara sınav, kısa süreli sınav ve mazeret sınavı olmak üzere 5 (beş) tür sınav yapılır.
İngilizce yeterlik sınavında konuşma bölümü yoktur, ancak öğrencileri ileride kendilerini bekleyen öğretime hazırlamak üzere Hazırlık Okulu'nda dersler bütünüyle İngilizce yapılmakta ve öğrencilerin derse katılımlarında İngilizce kullanmaları beklenmektedir.
1. Sınıf öğrencileri (yeni kayıt olan ya da geçtiğimiz eğitim öğretim yılında hazırlık okuyan) ders seçme işlemi yapmayacaktır. 1. Sınıf öğrencilerine almakla yükümlü oldukları tüm dönem dersleri Öğrenci İşleri Birimi tarafından otomatik olarak atanacaktır.
Hazırlık sınıfındaki dönem sonu ortalamam diploma notumu etkileyecek mi? Hayır. Diploma notu 9., 10., 11. ve 12. Sınıfların dönem sonu puanı ile oluşur.
Hazırlık programında devam-devamsızlık süreçlerinde “Heyet Raporu” dışında herhangi bir rapor, evrak vb. kabul edilmemektedir. Öğrencilerin devam-devamsızlık işlemlerinde heyet raporu dışında sunulan evraklar geçerli sayılmamaktadır.
Devamsızlıktan kalan öğrenciler devamsızlıktan kaldığı düzeyi tekrar eder. Düzey sonu sınavına katılamazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri