3 Adet vesikalık fotoğraf (4.5x6 ebadında, son 6 ay içinde önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır. Renkli fotokopi veya polaroid fotoğraf geçerli değildir.) Lütfen fotoğraflarınızın arkasına isim ve soyisimlerinizi okunaklı bir şekilde yazarak hazır bulundurunuz!
Not: e-Devletten alınan mezuniyet belgesi ve not dökümü geçerlidir. Sisteme yüklenen fotoğraf biyometrik veya vesikalık olmalıdır. Nüfus cüzdanının ön ve arka yüzü “kimlik belgesi” kısmına yüklenmelidir.
3 Adet Fotoğraf (4,5x6cm boyutunda olmalıdır.) Sabıka Kaydı (Barkodlu e-Devlet çıktısı kabul edilmektedir.)
Kayıt İçin Gerekli Belgeler:
Öğrencinin yatay geçiş yapmasına engel bulunmadığına ilişkin resmi yazı, TC Kimlik kartı Son altı ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf.
4 adet biyometrik fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş, arkası beyaz fonlu, 5×6 boyutunda) (4 Tane fotoğrafınız ICAO Standartlarına uygun ve Biyometrik olması zorunludur.
İlgili 23 soru bulundu
3 Adet vesikalık fotoğraf (4.5x6 ebadında, son 6 ay içinde önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır. Renkli fotokopi veya polaroid fotoğraf geçerli değildir.)
2- İki adet vesikalık fotoğraf. 3- Adli Sicil Belgesi (e-Devlet sisteminden alınabilir) 4- Askerlik Durum Belgesi (terhis belgesi fotokopisi veya son üç ay içerisinde alınmış tecil belgesi, e-Devlet sisteminden alınabilir) 5- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 6- Güvenlik soruşturması belgesi.
ÖSYS sonuç belgesinin internet çıktısı Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi. 4 adet vesikalık fotoğraf.
Vesikalık fotoğraflarda kişi gülümseyebilir, dişleri görünebilir. Biyometrik fotoğraflarda kişi gülümsememeli, dişler görünmemelidir. Biyometrik fotoğraflarda saç yüzü kapatmamalı, kulak ve alın net bir şekilde görünmelidir. Vesikalık fotoğraflarda böyle bir şart yoktur.
Başvuru sahipleri son 6 ay içerisinde çekilmiş bir biyometrik fotoğrafları ile kart başvuru merkezlerine giderek kartlarını teslim alır. ÖNEMLİ: BİYOMETRİK FOTOĞRAF DIŞINDAKİ FOTOĞRAFLAR KESİNLİKLE KABUL EDİLMEZ.
Üniversite kayıt hakkı kazanan öğrenciler yüz yüze kayıt yaptırmaya gerek kalmadan internet üzerinden E-Kayıt yaptırarak üniversiteye kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.
Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır.
Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, Tasdikname/tasdikname kayıp belgesinin ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı, T.C kimlik numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, istenir.
Kimlik Kartı Müracaatı: 1-Son altı ay içinde çekilmiş 1 adet Biyometrik fotoğraf ( 5 x 6 cm ebatında) istenir. Biyometrik doğrulaması yapılır.
1-Biyometrik vesikalık fotoğraflar, standartları ICAO tarafından belirlenen ve makinede okunabilen kimlik kartlarında kullanılan yüksek kaliteli, belli ölçüleri ve özellikleri olan yüz biyometrisinin tespit edilebildiği fotoğraflardır. 2-Ebatı 50 mm X 60 mm, beyaz fonda ve desensiz olmalıdır.
Ancak, bu fotoğrafların belirli kriterleri karşılaması gerekiyor. Cep telefonu ekranına bakıyor. Vesikalık fotoğraf boyutları 3,5 cm x 4,5 cm'dir ve herhangi bir fotoğrafın bunu karşılaması gerekiyor. Bu nedenle, akıllı telefonunuzun kamera ayarlarını bu boyuta ayarlayarak vesikalık fotoğraf çekebilirsiniz.
Vesikalık fotoğraflar, genellikle yüzün net ve doğru bir şekilde görüldüğü, belli bir boyuta ve ölçütlere uygun, kişinin kimliğini doğrulamak için kullanılan basit fotoğraflardır. Biyometrik Fotoğraf : Biyometrik fotoğraf ise, kişinin biyometrik verilerini içeren ve kimlik doğrulaması için kullanılan fotoğraftır.
Adım 1: Lisansüstü programlara kabul edilen öğrencinin kesin kayıt işlemleri akademik takvimde belirtildiği tarihlerde yapılır. Adım 2: Kesin kayıt için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen başvuru yapması gerekir. Adım 3: Adli sicil kaydına ilişkin olarak ise adayın beyanına dayanılarak işlem yapılır.
Bu amaçla, her adayın yanında kendini açık bir şekilde tanıtan Kayıt Kartına yapıştırılması gereken özellikleri taşıyan bir fotoğraf bulundurması gereklidir. Her aday bu fotoğrafın arkasına mutlaka T.C. Kimlik Numarasını, adını ve soyadını yazmalıdır.
ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR? Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.
Elektronik kayıt işlemi tamamlandıktan sonra kayıt olunan üniversitenin internet (web) sayfasındaki duyurular takip edilmelidir. Elektronik kayıt işlemini tamamlayan adayların ayrıca üniversitelerine giderek kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuru merkezine giderken adayların yanında bulundurması gereken belgeler; eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş 2019-Yükseköğretim Kurumları Sınavı Aday Başvuru Formu, nüfus cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri