1 yılda 2 dönem bulunur, güz ve bahar yarıyılları olarak adlandırılır. 1 dönem içerisinde 14 hafta ders, 1 adet ara sınav, 1 adet final sınavı ve final sınavında geçilemeyen dersler için 1 adet bütünleme sınavı bulunmaktadır.
Madde 3 - (Değişik:RG-18/4/2022-31813)(4) Bir öğretim yılı (akademik yıl) her biri en az on dört hafta (70 iş günü) olan güz ve bahar yarıyıllarından oluşur. Ara sınavlar ve yarıyıl sonu sınavları bu sürelere dâhil değildir. Üniversite Senatosu gerekli gördüğü hallerde yarıyıl sürelerini uzatabilir veya kısaltabilir.
Güz dönemi ne kadar sürer? Diye merak edenlere ortalama dört ay diyebiliriz.
Güz döneminde vize ve final sınavları olmak üzere iki ayrı sınav yapılmaktadır. Eskiden sadece bir dönem olarak bütün yılda bir vize ve bir final olarak eğitim yılı tamamlanıyordu. Ancak yeni düzenlemelere göre artık bu sınavlar dönemlerde ayrı ayrı yapılmak üzere toplamda dört sınav yapılmaktadır.
MADDE 12 – (1) Bir eğitim-öğretim yılı dönem sonu sınavları hariç her biri on dört haftalık iki dönemden oluşur.
İlgili 31 soru bulundu
(2) Yabancı dil hazırlık sınıfı hariç azami öğrenim süreleri; 2 yıllık ön lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl, 4 yıllık lisans programları için 14 yarıyıl/7 yıl, 5 yıllık lisans programları için ise 16 yarıyıl/8 yıldır.
Her akademik yıl, güz ve bahar olmak üzere iki yarıyıldan ve her yarıyıl da, yarıyıl sonu sınavları hariç en az on dört haftadan oluşur.
Bölümümüzde her biri 14 haftadan oluşan 4 dönem ders verilmektedir. 1 yılda 2 dönem bulunur, güz ve bahar yarıyılları olarak adlandırılır.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
"Madde 19 — Sınavlar; ara, yarıyıl/yıl sonu, yeterlik, bütünleme ve ek sınav olmak üzere beş türlüdür.
Birinci dönem, 11 Eylül 2023 Pazartesi başlayıp 19 Ocak 2024 Cuma sona erecek.
Üniversitelerde yeni eğitim yılının Eylül ayının son haftalarına doğru başlaması bekleniyor. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı 12 Eylül tarihinde başlayacak ve 16 Haziran 2023 tarihinde sona erecek. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında yarıyıl tatilini ise 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında planlanıyor.
Yaz okuluna katılım, öğrencinin isteğine bağlıdır. MADDE 5 – (1) Öğrencilere, öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi; 2 yıllık önlisans programları için 4 yarıyıl, 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıldır.
1. Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Tam Yıl Eğitim takvimleri, ders yılını, arasında daha kısa fakat daha sık ara tatillerin olduğu daha kısa dönemlerden oluşturmayı amaçlar. Genel bir Tam Yıl Eğitim takvimi 45/15 olarak bilinir, 45 günlük (dokuz hafta) dönemi 15 günlük (üç hafta) ara tatil izler.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir. Tekrarlanan dersler normal ders yüküne sayılır. Öğrenci, çift anadal dersleri ile birlikte bir yarıyılda en fazla 50 AKTS kredi ders alabilir (bknz: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği - Madde 22-(2)).
Bir öğrencinin alttan en fazla 3 dersi olmalıdır. 3 dersten fazla alttan ders alan öğrencilerimiz aştığı her ders için 1 dönem dersini alamaz. Sayı fark etmeksizin öğrenci alttan aldığı derslerden devamsızlıktan kalmışsa ve programda dönem dersiyle çakışma varsa, dönem dersini alamaz.
Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
Bir eğitim-öğretim yılı en az ondört hafta süreli güz ve bahar yarıyılı olmak üzere iki yarıyıldan oluşur. Dönem sonu sınavları bu süreye dahil değildir. Bu süre, ilgili birimin teklifi ve Senatonun kararıyla arttırılabilir.
Akademik yıl nedir? - Kayıt ve Öğrenci İşleri Direktörlüğü Bir akademik yıl sonbahar, bahar ve yaz yarıyıllarından oluşur. Sonbahar ve bahar yarıyılları yaklaşık 15 hafta, isteğe bağlı olan yaz yarıyılı ise yoğunlaştırılmış ders saatleriyle 5-7 hafta sürer ve sınav haftası ile son bulur.
eğer 1.sınıf 1.dönem bir dersten kalırsan. kalan kredilerlede o dönemin derslerini seçersin.yani 15 kredilik (bu sayı üniversiteye göre değişir) alttan ders alma iznin var. eğer 15 değilde 20 kredilik kaldığın dersin varsa,2.sınıf 1.dönemden 5kredilik bir ders alamazsın.
Öğrencilerin lisans eğitim hayatında bir süre bulunuyor. Bu sürenin geçilmesi durumunda tüm öğrencilik hakları elinden alınabiliyor. Hazırlık okumayan kişilerin normal şartlarda başarılı bir şekilde 4 yılda okulunu bitirebiliyor. Fakat başarısız olması durumunda en fazla 7 yıl hakkı bulunuyor.
öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar.
Herhangi bir dönemin sonunda Genel Not Ortalaması (Cum GPA) en az 2.00 olan ve dönemde en az 25 AKTS kredilik ders alan öğrenciler başarılı sayılırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri