Varsa izoporipil alkol, yoksa kolonya. Varsa WD-40 vb. Spreyler sıkıp pas ve oksit gibi kirlilikleri çözebilirsin. %99,9 saflıkta İzopropil alkol ve WD-40 kullanırsan kısa devreden çok endişelenmen gerekmez. Fön vb. cihazla kabaca kurutup açabilirsin.
USB ile ilgili sorunlar uyumsuz aygıt, eski, yanlış veya bozuk sürücüler, hasarlı USB bağlantı noktaları veya kablolar, hatalı USB bağlantı noktası vb. nedenleriyle oluşabilir.
Dış Görünüş Bağlantı noktasının görünümüne bakarak USB 2.0 ve USB 3.0 arasında kolayca ayrım yapabilirsiniz. Bilgisayarınızdaki USB bağlantı noktasını tamamen siyah veya gri renktedir. Bu bağlantı noktası bir USB 2.0 bağlantı noktasını olduğunun kanıtıdır.
Hız: Bu iki bağlantıyı ayıran en önemli fark hızlarıdır. USB 2.0'oın aktarım hızı 480 Mbps'dir ve USB 3.0'ın aktarım hızı 4.8 Gbps'dir. Yani USB 3.0, 10 kat daha hızlıdır. Güç Tüketimi: USB 3 bağlantısı 900 mA güç sağlarken, USB 2.0 500 mA güç sağlar.
Renk kodu haricinde bilgisayara taktığınızda Windows Aygıt Yöneticisi altında cihaz donanım kimliğini bulup internette aratabilirsiniz. Bu sayede o koda sahip cihazın gerçek adını ya da özelliklerini keşfedersiniz. USB 3.0 portunuz varsa veri transferi yapıp hıza bakarak da anlamanız mümkün.
İlgili 21 soru bulundu
USB belleğe gelen yüksek voltaj, belleğin özellikle transistörlerine zarar verir. Bunun sonucunda USB bellek arızaları oluşabilir. USB girişindeki enerji değişimleri nedeniyle oluşan arızalar ciddi arızalardır. Çoğu zaman verilerin ve belleğin kullanılamaz hale gelmesine neden olur.
Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Sorun Giderme seçeneklerini seçin. Soruna en yakın olan sorun gidericiyi seçin ve ardından Sorun gidericiyi çalıştır seçeneğini belirleyin. Ekrandaki talimatları izleyin ve bulunan hataları giderin.
[Otomatik USB bağlantısı] varsayılan olarak açık şekilde ayarlanmıştır. Ana ekranda, - [Ayarlar] - [ Depolama] öğelerine dokunun. - [USB bilgisayar bağlantısı] - [Bağlantı ayarları] - [Otomatik USB bağlantısı] öğelerine dokunun.
USB bağlantı noktasına bir USB bellek takın. “Disk Utility”yi (Disk Yardımcı Programı) başlatın (Applications (Uygulamalar) > Utilities (Yardımcı Programlar) > Disk Utility'den (Disk Yardımcı Programı)). Soldaki listeden USB belleği seçin. Üstte “Erase”i (Sil) seçin.
Varsa izoporipil alkol, yoksa kolonya. Varsa WD-40 vb. Spreyler sıkıp pas ve oksit gibi kirlilikleri çözebilirsin. %99,9 saflıkta İzopropil alkol ve WD-40 kullanırsan kısa devreden çok endişelenmen gerekmez. Fön vb. cihazla kabaca kurutup açabilirsin.
Sorunun yaşandığı USB dış sabit sürücüsüne basılı tutun (veya sağ tıklayın) ve Kaldır'ı seçin. Sabit sürücü kaldırıldıktan sonra USB kablosunu çıkarın. 1 dakika bekleyin ve USB kablosunu yeniden takın. Sürücü otomatik olarak yüklenmelidir.
Yaygın inanışın aksine, virüslü bir disket, flash bellek, CD vb. bilgisayara yerleştirildiğinde -eğer otomatik çalıştırılan (auto-run) bir dosya yoksa- bilgisayara virüs bulaşmaz.
Flash bellek ya da bellek çubuğu olarak da anılan USB bellek, bilgisayarınızı USB bağlantı noktasına takılan, küçük, taşınabilir bir cihazdır. USB bellekler daha çok veri saklama, veri yedeklemesi ve cihazlar arasında dosya aktarma için kullanılır.
USB sürücüsü bozulabilir veya hasar görebilir ve bilgisayarın USB'yi biçimlendirememesine neden olabilir. Hataya neden olan yaygın nedenler, flash belleğe virüs bulaşması, bozuk sektörleri, fiziksel hasar ve dosya sisteminin çökmesi olabilir.
Türkçeye "Evrensel Seri Veriyolu" olarak çevrilebilir. USB ilk olarak 1996 yılında klavye, fare, yazıcı vb. aygıt bağlantılarının tek tip hale getirilmesi ve veri akışının daha hızlı yapılabilmesi amacıyla geliştirilmiştir.
Başlangıç düğmesine basılı tutun (veya sağ tıklayın) ve ardından Aygıt Yöneticisi'ı seçin. Sürücü sorunları olan cihazı cihaz listesinden bulun (genellikle yanında sarı ünlem işareti olur). Ardından cihaza basılı tutun (veya sağ tıklayın) ve Özellikler'i seçin. Sürücü'yü seçin ve ardından Sürücüyü Güncelleştir'i seçin.
Kod 10 "Aygıt başlatılamıyor.
Donanım anahtarı "FailReasonString" değeri içermiyorsa, yukarıdaki hata iletisi görüntülenir. Aygıtın Özellikler iletişim kutusunda, Sürücü sekmesini tıklatın ve ardından Donanım Güncelleştirme Sihirbazı'nı başlatmak için Sürücüyü Güncelleştir'i tıklatın.
Ekrana zarar verebilecek kadar baskı uygulamaktan kaçınmanız ve deterjan benzeri temizlik ürünlerini eser miktarda kullanmanız gerekir. Laptop ekranı temizleme işlemine uygun mendillerden ve bezlerden yararlanarak istenmeyen durumların meydana gelme ihtimalini en aza indirebilirsiniz.
En iyi yöntem, tozları bir basınçlı havalı bir spreyle uzaklaştırmaktır. Kasanın yan ya da ön panellerini çıkarın ve daha sonra basınçlı hava kullanarak toz filtrelerindeki tozu temizleyin. Kasanın tabanında bariz görünen toz birikintileri, silinerek ya da çok dikkatliyseniz bir elektrik süpürgesi ile temizlenebilir.
USB hata ayıklama modunu kapatma
USB hata ayıklaması genellikle geliştiriciler veya BT destek ekibi tarafından bir Android cihazından bilgisayara veri bağlaması ve aktarması için kullanılır. Bu özellik yararlı olsa da, bir bilgisayara bağlıyken cihaz o kadar güvenli değildir.
Bu program ifadeleri adımlama ve hata ayıklama windows Gözcü, hemenve Arama yığını windows gibi hiçbirini görüntüleme ayarı kesme içerir. Komut dosyası hata ayıklama durdurmak istiyorsanız, Hata Ayıkla menüsünde Durdurma hata ayıklama tıklatın veya MSE içinde ÜST KRKT + F5 tuşlarına basın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri