Aygıt Yöneticisi açılır. Aygıt Yöneticisi'nde, bilgisayarınızı tıklatarak vurgulanmasını sağlayın. Eylem'i ve ardından Donanım değişikliklerini tara'yı tıklatın. USB aygıtının çalışıp çalışmadığını denetleyin.
USB ile ilgili sorunlar uyumsuz aygıt, eski, yanlış veya bozuk sürücüler, hasarlı USB bağlantı noktaları veya kablolar, hatalı USB bağlantı noktası vb. nedenleriyle oluşabilir.
[Otomatik USB bağlantısı] varsayılan olarak açık şekilde ayarlanmıştır. Ana ekranda, - [Ayarlar] - [ Depolama] öğelerine dokunun. - [USB bilgisayar bağlantısı] - [Bağlantı ayarları] - [Otomatik USB bağlantısı] öğelerine dokunun.
Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Sorun Giderme seçeneklerini seçin. Soruna en yakın olan sorun gidericiyi seçin ve ardından Sorun gidericiyi çalıştır seçeneğini belirleyin. Ekrandaki talimatları izleyin ve bulunan hataları giderin.
İlgili 39 soru bulundu
Sorunun yaşandığı USB dış sabit sürücüsüne basılı tutun (veya sağ tıklayın) ve Kaldır'ı seçin. Sabit sürücü kaldırıldıktan sonra USB kablosunu çıkarın. 1 dakika bekleyin ve USB kablosunu yeniden takın. Sürücü otomatik olarak yüklenmelidir.
Aygıt Yöneticisi açılır. Aygıt Yöneticisi'nde, bilgisayarınızı tıklatarak vurgulanmasını sağlayın. Eylem'i ve ardından Donanım değişikliklerini tara'yı tıklatın. USB aygıtının çalışıp çalışmadığını denetleyin.
Başlat menüsüne sağ tıklayıp kolaylıkla aygıt yöneticisini açabilirsiniz. Burada, güvenilir bir flash bellek takılıyken 'evrensel seri veri yolu denetleyicileri' sekmesinden 'USB yığın depolama aygıtı' sağ tuşla seçilerek 'cihazı devre dışı bırak' seçeneği seçilebilir.
Türkçeye "Evrensel Seri Veriyolu" olarak çevrilebilir. USB ilk olarak 1996 yılında klavye, fare, yazıcı vb. aygıt bağlantılarının tek tip hale getirilmesi ve veri akışının daha hızlı yapılabilmesi amacıyla geliştirilmiştir. Bu bağlamda USB temel olarak dış donanımların ana yönetici makine ile bağlantı kurmasını sağlar.
USB belleğe gelen yüksek voltaj, belleğin özellikle transistörlerine zarar verir. Bunun sonucunda USB bellek arızaları oluşabilir. USB girişindeki enerji değişimleri nedeniyle oluşan arızalar ciddi arızalardır. Çoğu zaman verilerin ve belleğin kullanılamaz hale gelmesine neden olur.
Flash bellek, diğer adıyla USB bellek, içerisinde kendi kapasitesi oranında veri depolayabilen ve bu verilerin taşınmasını sağlayan aygıttır. Fiziksel olarak oldukça küçük boyutludur ve taşıması kolaydır, bu nedenle kullanım kolaylığı sağlar.
Veri kaybını önlemek için sabit sürücüler ve USB sürücüler gibi harici donanımları güvenli bir şekilde kaldırmanız önemlidir. Görev çubuğunda, Donanımı Güvenle Kaldır simgesini arayın. Bu simgeyi görmüyorsanız Gizli simgeleri göster seçeneğini belirleyin. Simgeyi basılı tutun ve kaldırmak istediğiniz donanımı seçin.
USB, İngilizce "Universal Serial Bus" kelimesinin kısaltmasıdır. USB'nin Türkçesi "Evrensel Seri Veriyolu"dur. USB dış donanımların bilgisayar ile bağlantı kurabilmesini sağlayan seri yapılı bir bağlantı biçimidir.
Samsung, Google, Sony, OnePlus: Ayarlar > "Telefon Hakkında" öğesine dokunun > Geliştirici seçeneklerini etkinleştirmek için Yapı numarasına yedi kez dokunun. Sonrasında Sistem > Geliştirici seçenekleri > USB hata ayıklama özelliğini etkinleştirin ve ekrana gelen USB hata ayıklama diyaloğunda "Tamam" öğesine tıklayın.
Android USB Hata Ayıklama Nasıl Açılır? Telefonunuzun ayarlar menüsüne gidin ve 'Geliştirici Seçenekleri'ne erişin. Açılan menüde 'USB Hata Ayıklama' seçeneğini bulun; eğer pasifse, bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz.
USB hata ayıklama modunu kapatma
USB hata ayıklaması genellikle geliştiriciler veya BT destek ekibi tarafından bir Android cihazından bilgisayara veri bağlaması ve aktarması için kullanılır. Bu özellik yararlı olsa da, bir bilgisayara bağlıyken cihaz o kadar güvenli değildir.
USB Hata Ayıklama, cihaza Android Debug Bridge (ADB) komutları gönderirken de kullanılır. Bu komutlarla cihaza PC'nizdeki APK dosyalarını yükleyebilir, veri aktarımı yapabilir, hata izi sürmek için cihazdaki günlüklere göz atabilirsiniz.
Başlat' ı tıklatın Programlar' ı, Donatılar' ın, Sistem Araçları' nın üzerine, Sürücü Dönüştürücüsü'nü (FAT32)ve İleri' yi tıklatın. Sürücüler kutusunda FAT32 dosya sistemine dönüştürmek istediğiniz sürücüyü tıklatın. İleri' yi tıklatın ve sonra Tamam' ı tıklatın.
Bu sorunun nedeni genellikle USB belleğinize bulaşan bir virüstür. Bu virüs, USB belleğinizi virüslü bir bilgisayara taktığınızda aktif olur ve USB belleğinizdeki tüm dosya ve klasörleri gizler. Bu yüzden USB belleğiniz dolu gözükmesine rağmen içi boş görünür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri