Soruşturma aşamasında olan bir dosya UYAP'ta görünmez. Nedeni şudur; henüz dava açılmadığı için esas numarası yoktur, dava tabir edilmez. 2. Dava düşse bile UYAP portalı üzerinden görebilmeniz lazım, kapalı olarak.
Dosyanızı görememenizin nedeni; 1. dosyada vekil kaydınız bulunmamakta, 2. dosyanız kapalı 4. Uyap sisteminde mükerrer kaydınız bulunduğu için bazı dosyalarınızı görememektesiniz.
Açılan dava normal şartlarda bir hafta içinde e devlet sistemine düşer. Bazı durumlarda bu süreç 2 ile 3 gün içinde de sisteme yansıdığı olur. Dava açıldıktan yaklaşık 30 ile 40 gün sonra duruşma davetiyesi kişiye PTT ile tebliğ edilir.
(4) Elektronik ortamda yapılan işlemlerde süre gün sonunda biter. (5) Mahkemelerde görülmekte olan dava, çekişmesiz yargı, geçici hukuki koruma ve diğer tüm işlemlerde UYAP'ın kullanılmasına dair usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir.
11- AppData gizli bir klasör olduğundan görüntülenemediği taktirde; Düzenle açılır menüsü altından Klasör ve arama seçeneklerine tıklayın. 12- Klasör ve arama seçeneklerini açtıktan sonra görünüm sekmesi altında bulunan gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğini işaretleyerek tamam butonuna basın.
İlgili 33 soru bulundu
Vatandaş Uyap'a girdiğinizde sol menüden "Dosya Sorgulama" sekmesinden Yargı Türü, Yargı Birimi/ Mahkeme Türü seçtikten sonra sorguda "Dosya Görüntüle"ye basarak, sonra üst sekmelerden Evrak bölümüne giderek, dava dosyasına sunulan tüm evrakları görebilirsiniz.
Arama kutusuna klasör yazın ve arama sonuçlarından Klasör Seçenekleri'ni seçin. Görünüm sekmesini seçin. Gelişmiş ayarlar'ın altında gizli dosyaları, klasörleri ve sürücüleri göster'ı seçin ve Tamam 'ıseçin.
Sayın Denetimaliye,Uyap entegrasyon sisteminde dosyalar iki şekilde saklanır.İlk halde dosya durumu açık olarak görünür ve dosya ile ilgili kişiler ve onların avukatları kendi sistemlerinde dosya ile ilgili tüm belgeleri internet üzerinden görebilirler.İkinci halde ise dosya kapalı olarak görünür.Dosya düşmüş ise yahut ...
Dosyalarınızı sorguladığınızda dosya durumu kapalı olarak görülüyor ise taraflarca itiraz edilmeden kesinleştiği ya da itiraz edildikten sonra üst yargı yolu değerlendirilmesi sonrasında kesinleşerek sonuçlandığı anlamına gelmektedir.
Sorgulama yapılabilmesi için e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. Şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra, Adalet Bakanlığı sayfasına giriş yaparak Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) Hizmetleri kategorisi altında yer alan “Dava Dosyası Sorgulama” butonuna basmanız yeterlidir.
Hakkımda Açılmış Bir Dava Sisteme Kaç Günde Düşer? Aleyhinize açılan bir dava haberiniz olsa dahi E-Devlet ya da UYAP Sistemine düşmesi hemen aynı günde gerçekleşmez. Genel itibariyle en geç 1 hafta ya da 10 günlük süreç davanın sisteme yansıması için gerekli süredir.
Dosya kapandıktan sonra e-devlette taraf olunan davalar arasında görünmez. Eğer mobil imza veya e-imza ile UYAP'a girerseniz, kapanmış dosyalar arasında görebilirsiniz.
Dava dosyalarını sorgulamak isteyen yurttaşlar, e-Devlet sistemine T.C Kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp, arama butonuna ''Adalet Bakanlığı'' yazarak, çıkan arama sonuçlarından ''Dava Dosyası Sorgulama'' kısmına tıklayıp, dava dosyalarını görüntüleyebilir.
Sisteme giriş yap butonuna tıklayın “ Dosya Sorgulama“ düğmesine tıklayın, dosyanızın işlem gördüğü yeri, Adli Yargı, İdari Yargı, ya da Adli Tıp bölümünü, davanızın görülmekte olduğu il, adliye, mahkeme, T.C Kimlik Numarası ve Cüzdan Seri No'sunu sisteme girdikten sonra sorgula düğmesine tıklayın.
UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Davanızın son durumu ile ilgili bilgiye, dosyanızın safahat bilgilerindeki yapılan son işlemi takip ederek ulaşabilirsiniz.
Dava Dosyası İçeriği Görme. Dava dosyası içeriği görme vatandaşlar için e-devlet uygulamasından mümkündür. Avukatlar UYAP Avukat Portal üzerinden dava dosyası içeriği görebilir.
Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar (KYOK), diğer bir deyişle takipsizlik kararı; Cumhuriyet savcısı tarafından yürütülen soruşturma neticesinde şüpheli kişi hakkında kovuşturma olanağı veya yeterli şüphe oluşturacak delil bulunmaması nedeniyle ceza mahkemesinde kamu davası açılmasına gerek görülmemesini ifade eder ...
Takipsizlik Kararı (KYOK)
Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar, ilgili kişi veya kişiler tebliğ edilmektedir. Takipsizlik kararının tebliğ edilmesiyle birlikte, soruşturma veya kovuşturma sona erer ve ilgili kişi veya kişiler hakkında cezai işlem yapılmamaktadır.
Bunun nedeni ise savcılık şartları doğrultusunda mecburi bir dava olarak açılacak olmasıdır. Açılan ve gerçekleştirilen ceza dava dosyaları, genel olarak 300 ile 390 gün arasında bir süre içerisinde tamamlanır.
Dava dosya sorgulama için e-Devlet sistemine e devlet şifresi ve T.C. kimlik no ile giriş yapmanız gereklidir. Giriş yapıldıktan sonra mahkeme dosya sorgulama ile ilgili bağlantıların takip edilmesi yeterlidir.
e-Devlet üzerinden birkaç tıkla adınıza açılmış davaları tamamen ücretsiz şekilde görüntüleyebileceğiniz gibi UYAP SMS Bilgi Sistemi'ne kayıt yaptırarak dava süreçlerinizle ilgili anlık olarak da bilgi alabilirsiniz.
İddianame ile ceza mahkemesine dava açıldıktan yaklaşık olarak 30-45 gün sonra duruşma davetiyesi elinize ulaşmış olur.
Görev çubuğundan Dosya Gezgini'ni açın. Görünüm > Göster > Öğeleri gizle'yi seçin.
Bir veya birden fazla dosyayı veya klasörü görünmez yapmak için dosyaların üzerine sağ tıklayın ve Özellikler'e tıklayın. Burada Genel sekmesini seçin ve Gizli kutucuğunu işaretleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri