Örneğin; Adli Sicil, MERNİS, TAKBİS, POLNET ve Merkez bankası Veritabanları ile sağlanan bütünleşme sayesinde, nüfus kaydı, sabıka kaydı, ehliyet kaydı, tapu kaydı ve döviz kurları birkaç saniye içinde yargı makamları önüne getirilebilmektedir.
UYAP MOBİL ile; İzin, yetki gibi özlük bilgileri görüntülenebilmekte, Yetkili oldukları tüm dosyalarına ve dosya evrakına mobil cihazları üzerinden erişebilmekte, Duruşmalarını takip edebilmektedirler. Mobil uygulamanın ilk sürümü için gerekli çalışmalar yapılmış olup yargı personelimizin kullanımına sunulmuştur.
Sisteme e-devlet şifresi ile giriş yapan vatandaşlarımız UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve evraklarını görebilir fakat veri güvenliği açısından dava açma ve evrak gönderme işlemlerini e-imza girişi olmadan yapamazlar.
Vatandaş Uyap'a girdiğinizde sol menüden "Dosya Sorgulama" sekmesinden Yargı Türü, Yargı Birimi/ Mahkeme Türü seçtikten sonra sorguda "Dosya Görüntüle"ye basarak, sonra üst sekmelerden Evrak bölümüne giderek, dava dosyasına sunulan tüm evrakları görebilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Sisteme giriş yap butonuna tıklayın “ Dosya Sorgulama“ düğmesine tıklayın, dosyanızın işlem gördüğü yeri, Adli Yargı, İdari Yargı, ya da Adli Tıp bölümünü, davanızın görülmekte olduğu il, adliye, mahkeme, T.C Kimlik Numarası ve Cüzdan Seri No'sunu sisteme girdikten sonra sorgula düğmesine tıklayın.
UYAP, kamu kesiminde diğer bilgisayar ağlarıyla bütünleşerek bilgi ve belge akışının en kısa zamanda gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.
DİKKAT DİKKAT : SAVCILIK/SORUŞTURMA DOSYALARININ VATANDAŞLARIN UYAP SİSTEMİNDE GÖRÜNTÜLENMESİ OCAK 2023 İTİBARİYLE HALA MÜMKÜN DEĞİLDİR. AŞAĞIDA BELİRTİLEN YALNIZCA AVUKATLARIN UYAP SİSTEMİ İÇİN YAPILABİLİR.
Yeni uygulamaya göre, avukatlar, vekili veya müdafisi oldukları soruşturma dosyalarıyla ilgili "UYAP Avukat Portal"dan "soruşturma dosyasını inceleme" talebi gönderecek. Bu talebin Cumhuriyet savcısı tarafından onaylanması üzerine izin verilen evraklar avukatların UYAP sayfalarından görülebilecek.
Sayın Denetimaliye,Uyap entegrasyon sisteminde dosyalar iki şekilde saklanır.İlk halde dosya durumu açık olarak görünür ve dosya ile ilgili kişiler ve onların avukatları kendi sistemlerinde dosya ile ilgili tüm belgeleri internet üzerinden görebilirler.İkinci halde ise dosya kapalı olarak görünür.Dosya düşmüş ise yahut ...
Makaleler. Türkiye Barolar Birliğinin talebi doğrultusunda Adalet Bakanlığı tarafından 5 Nisan 2020'de başlatılan uygulamayla, avukatların vekâleti bulunduğu ceza soruşturma dosyalarına Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden koşullu bir şekilde erişimine izin verildi.
Borçlunun adresinin bulunabilmesi için şu yollara gidilebilir: Borçlunun T.C. kimlik numarası biliniyor ise MERNİS sistemi kullanılarak borçlunun adresi bulunabilir. MERNİS sisteminde borçlunun adresi yok ise, aynı hane içerisinde yaşadığı kişiler tespit edilmeye çalışılır.
Adalet Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde bütün vatandaşlara sunulan; tüm adli ve idari mahkemeler ile icra dairelerinde geçerli, vatandaşların elektronik ortamda yargıya daha hızlı erişmeleri ve yargı hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmalarını hedefleyen bir hizmettir.
"Avukatlar, müvekkilinin sağlık verilerini genel vekâletname ile talep edemezler. Müvekkiline ait sağlık verilerinin avukata aktarılması için düzenlenmiş olan vekâletnamede, ilgili kişinin özel nitelikli kişisel verilerinin işlenmesi ve aktarılmasına ilişkin açık rızasını gösteren özel bir hüküm bulunması gerekir."
Dava dosyalarını sorgulamak isteyen yurttaşlar, e-Devlet sistemine T.C Kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp, arama butonuna ''Adalet Bakanlığı'' yazarak, çıkan arama sonuçlarından ''Dava Dosyası Sorgulama'' kısmına tıklayıp, dava dosyalarını görüntüleyebilir.
Herhangi bir pakete üye olduğunuz takdirde, taraf olduğunuz dosyalarda yalnızca sizinle ilgili yapılan işlemlerde değil, dosyada yer alan tüm taraflarla ilgili işlemlerde tarafınıza SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır.
Not: UYAP üzerinden takipsizlik kararı sorgulama işlemi, sadece UYAP'a kayıtlı dosyalar için mümkündür.
Dosyanızı görememenizin nedeni; 1. dosyada vekil kaydınız bulunmamakta, 2. dosyanız kapalı 4. Uyap sisteminde mükerrer kaydınız bulunduğu için bazı dosyalarınızı görememektesiniz.
Ancak savcılık aşaması, suç olma ihtimali olan eylemleri de, hiçbir şekilde suçu olmayan karalama, iftira veya hatalı bildirimlerin engellendiği bir işlevi de sağladığından, savcılık dosyaları kayıtları, e-devlet üzerinde veya Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) portalı üzerinde gözükmez.
1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 46. Maddesinin 2. Fıkrasında “avukat ve stajyer vekaletname olmaksızın dava ve takip dosyalarını inceleyebilir. Bu inceleme isteğinin ilgililerce yerine getirilmesi zorunludur.” hükmü yer almaktadır.
Adalet Bakanlığı tarafından yapılan değişiklik ile beraber UYAP portaldan 05.04.2020 tarihi itibarıyla savcılık soruşturma dosyalarına ulaşılabileceği öngörüldü.
E-devlet uygulaması üzerinden neredeyse bütün resmi kurumlar il ilgili işlemler yapılabilmektedir. Bu işlemler genelde sorgulama, başvuru ve belge alımıdır. https://www.turkiye.gov.tr/davalarim ayrıca bu linki kopyalayıp arama motoruna yapıştırıp dava dosyası sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.
Uyap vatandaş portal üzerinden giriş yaptıktan sonra taraf olduğunuz dava, takip ve arabuluculuk dosyalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uyap vatandaş portala giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden “Dosya Sorgulama” sayfasına giriş yaparak uyap dosya sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.
Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi veya kısaca UYAP, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının dijital ortama taşınmış bilgi sistemidir.
UYAP Bilişim Sistemi; Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hâkimler ve Savcılar Kurulu, Tür- kiye Adalet Akademisi, Bölge Adliye Mahkemeleri, Bölge İdare Mahkemeleri, Cumhuriyet başsavcılık- ları, mahkemeler, icra ve iflas daireleriyle Adalet Bakanlığına bağlı ve ilgili kurumları kapsayan bütün- leşik bir sistemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri