Dilimizde bulunan uyumlu kelimesi Türk Dil Kurumuna göre şu anlamları ifade eder: "Uyumu olan, ahenkli, mevzun, imtizaçlı."
Uyum veya adaptasyon, bir bütünün parçaların birbirlerine uygunluğu, bir şeyin yeni bir duruma alışması
İntibak, alışmak ve uyum sağlamak anlamına gelir. Kişilerin bir yere alışma süreci ise ''İntibak Süreci'' olarak nitelendirilir.
Eş anlamlı kelimeler ya da sözcükler, genel olarak aynı anlama gelen, birbirlerini birebir karşılayabilen ve birbirlerinin yerine kullanılabilen kelimeler olarak ifade edilirler. Eş Anlamlı Kelimeler Nedir? Yazılış ve okunuşları bakımından farklı fakat anlamca aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir.
İlgili 32 soru bulundu
eş zamanlı olarak, aynı zamanda olarak, beraberinde.
Gerçek, kimi zaman doğru ile eş anlamlı olarak kullanılır.
Tevâfuk, birbirine denk gelme, latîfâne (hoş, zarif) bir şekilde uyum içinde olma anlamına gelen İslamî terimdir.
Adaptasyon ve aklimasyon. "Adaptasyon" terimi bazen tek bir organizmanın yaşamı sırasında ortamına daha uyumlu olmak için meydana gelen bir değişiklik için kullanılır. Ancak, bu olguya daha spesifik olarak aklimasyon veya aklimatizasyon denir.
Uyumluluk TDK güncel sözlükte “uyumlu olma durumu” olarak tanımlanmaktadır. Uyum ise “Bir bütünün parçaları arasında bulunan uygunluk” olarak tanımlanmaktadır.
Uyum Sağlama Nedir? "Bireyin duygu, düşünce ve davranışlarının değişen koşullara göre ayak uydurabilmesi, aynı zamanda mücadele ve değişim gerektiren durumlarda esnek davranabilmesidir."
İlgili maddeye göre uyum, yabancılara ülkemizde, yeniden yerleştirildikleri ülkede veya geri döndüklerinde ülkelerinde sosyal hayatın tüm alanlarında üçüncü kişilerin aracılığı olmadan bağımsız hareket edebilmelerini kolaylaştıracak bilgi ve beceriler kazandıracak faaliyetlerdir.
Özünde uyum yeteneği, yeni koşullara uyum sağlama, değişim ve belirsizlik karşısında esnek olma yeteneğidir. Yeni fikirlere ve kavramlara açık olmayı, artık kuruma hizmet etmeyen eski uygulamaları bırakmaya istekli olmayı ve gerektiğinde hızlı ve etkili bir şekilde dönme çevikliğini içerir.
Uyum kelimesi, parçalar arasında meydana gelen ahengi anlatmak için kullanılan bir kavram olmaktadır. Bu kavram aynı zamanda herhangi iki şeyin birbirleriyle olan ilişkisinin sonucunun olumlu sonuçlar doğurması anlamında da ifade edilmektedir.
tartışma, çekişme, münakaşa etme.
Türkçede “baş, kafa, ser” kelimeleri eş anlamlı olarak birbirlerinin yerine kullanılmaktadır.
Bir organ veya organizmanın herhangi bir kısmının, bulunduğu ortamda yaşamasına izin veren uyum özelliklerine “ekolojik uyum” adı veriliyor. Bu uyum özellikleri sayesinde canlı, başarılı şekilde yaşamını sürdürebilir.
Her ortama uyum sağlayan nadide kişilikler: Onlar aslında ambivert'ler (yani hem içe hem de dışa dönükler)
Psikolojik uyum, kişinin çoğu zaman belirli bir davranış ya da düşünce modeli eğilimidir. Belli bir düşünce ve davranış modeli içinde olmak yaşamı kolaylaştırır. Örneğin yalan söyleyen insanların güvenilmez olduğunu düşünmek; yalan söyleyen insanların olası yalanları sonucu oluşturduğu sorunlara karşı kişiyi korur.
kişlere/ durumlara ve olaylara menfaatler doğrultusunda kolayca adapte olma becerisi.
Peki bulmacada uyuşma ne anlama gelir? Bulmaca, yediden yetmişe her insanın çözdüğü bir hafıza oyunudur ve çok sayıda kişi anlaşma uyuşma bulmacada nedir diye sorar. Bulmacada anlaşma ve uyuşma ne demek diyenler için bu ifadelerin eş anlamlısı, genel olarak uzlaşma şeklindedir.
Içinde olmak TDK sözlük anlamı şu şekildedir: herhangi bir özellik yaradılışında var olmak. hevesli, istekli olmak.
Olgu, bazı temel özelliklere sahip bir kavramdır. Buna göre olguların nesnel olması gerekmektedir. Nesnel yanı tarafsız olan gözlemlerin sonuçları olgu olarak kabul edilebilir. Olgular, üzerinde yorum yapılabilecek olaylar değildir.
olgu - Nişanyan Sözlük. Türkiye Türkçesi ol- fiilinden Yeni Türkçe +gU ekiyle türetilmiştir.
Olgun kelimesine karşılık gelecek olan zıt anlamlı sözcükler ham, çiğ ve hoppa kelimeleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri