Uyumlaşma stratejisi, paydaşların beklentilerini, paydaşların güçleri oranında yerine getirerek kendi konumlarına zarar getirmemeyi hedefleyen strateji olarak karşımıza çıkmaktadır.
Stratejik uyumlaşma işletme, teknoloji ve altyapıda izlenecek istikametin başarılı bir biçimde uygulanmasını sağlayacak seçeneklerin yeterince ayrıntılı bir biçimde incelenmesini sağlayacak mantıksal çerçeveyi de sağlar. Stratejik Uyumlaşma, aynı zamanda da stratejik düşünme içinde kullanılabilecek bir araçtır.
KSS Strateji olarak büyüklüğü ne olursa olsun, şirketlerin durum analizini yapar ve ihtiyaçlarını belirleyip, sürdürülebilirlik stratejisini geliştiririz. Takiben kuruma entegrasyonunu sağlar, gereken tüm eğitimleri programlayıp uygular ve sonuç olarak da sürdürülebilirlik raporunun oluşturulmasını sağlarız.
A-İşletmenin Ortadaki Krizi Reddetme Stratejileri
Krizin varlığını dolaylı olarak reddetme: İşletme ortaya çıkan krizi kabullenmeyip başkalarının üzerine atarak süreci yönetmeye çalışır. Bu durum iş dünyasında yanlış izlenimlere yol açar.
İlgili 39 soru bulundu
Sosyal sorumluluk, bir kurumun ya da bir kişinin, kendi çıkarını gözetmeksizin, ön plana koymaksızın toplum yararına yaptığı çalışmalardır. Sosyal sorumluluk örnekleri ise kamu yararı sağlayacak işlerin yapılması, toplum ekonomisine katkıda bulunulması, doğadaki ekosistemin iyileştirmesi gibi konulardan oluşabilir.
Proaktif stratejiler, bir kurumun ilgi alanını en iyi şekilde gerçekleştirmek için belli bir iletişim programını yerine getirme yaklaşımını kapsar. Reaktif stratejiler de, tam aksine sadece kurumun çevresini etkilemek için geliştirilen stratejilerdir.
Uyarlama stratejisi, iç pazarlar için geliştirilmiş olan bir ürün veya markanın dış pazarlara uygun hâle getirilmesi şeklinde tanımlanmaktadır.
Marka stratejisi, marka değerini çoğaltmak ve bir markanın geliştirilmesini sağlamak amacıyla izlenen uzun süreli bir plandır. Bir işletmenin bütün yönlerine nüfuz eden ve direkt olarak tüketici ihtiyaçları, talepleri ve duygularına yanıt veren bir kavram, ahlak ve kültür oluşturmayı gerektirir.
Öğrenmede duygusal ya da güdüsel etmenlerden oluşan engelleri ortadan kaldırmak için kullanılan stratejiler duyuşsal stratejiler olarak adlandırılmaktadır. Duyuşsal alanda, dikkati toplama, yoğunlaşmayı sürdürmeyi, başarı kaygısı, güdülenme, stresle başa çıkma, zamanı etkili olarak kullanma konuları yer alır.
Davranışsal strateji ise örgütlerdeki stratejilerin benimsenme süreçleri ile davranışsal karakteristiklerin strateji yapımındaki etkilerini anlamayı araştırmaktadır. Bu haliyle davranışsal strateji alanı işletme eğitimi için önemlidir ancak entelektüel katkısı tam olarak açık değildir.
1.1.2.Üründe Adaptasyon Stratejisi
Adaptasyon, işletmenin uluslararası pazarlama karması programının bir veya daha fazla sayıdaki unsuru üzerinde değişiklik yaparak belirli bir ülke pazarındaki özellikli müşteri gereksinimlerine cevap verebilme çabasıdır.
Koordinasyon (uyumlaştırma), bir bakıma işletmede her şeyin en uygununu, ortalamasını, ortasını bulmaktır. İyi bir şekilde uyumlaştırılmış bir işletmenin görünümü şu şekildedir: her bölüm diğerlerinin ne yaptığından haberdardır ve onunla uyumlu bir biçimde faaliyet gösterir.
Çeşitlendirme stratejisi, yeni iş alanlarına girmek ve oradaki fırsatlardan yararlanarak ortalamanın üzerinde getiri elde etmek isteyen işletmelerde uygulanan bir büyüme stratejisidir.
Marka genişletme stratejisi mevcut ve güçlü bir markanın tüketiciler üzerinde yarattığı olumlu farkındalığı da kullanarak yeni ürünlere genişlemesidir. Marka genişletmesi markanın isminin firmanın başka bir ürününe transferidir.
“Tepkici” strateji eğilimi gösteren işletmeler, çevrelerinde meydana gelen değişim ve belirsizlikleri fark edip etkili cevap verememelerine rağmen; çevrenin baskısıyla bazı küçük ayarlamalar yaparak tehditlerden kaçınmaya ve çevreye uyum sağlamaya çalışırlar (Lin vd.,2014).
Meydana gelen krizin etkilerini azaltmak ve krizi ortadan kaldırmak için o anda yapılmaya başlanan çalışmalara reaktif yaklaşım adı verilir. Henüz bir kriz oluşmadan önce, mevcut durumu analiz ederek olası bir kriz ihtimalini en aza indirmek amacıyla yapılan çalışmalara ise proaktif yaklaşım denir.
Reaktif halkla ilişkiler, olumsuz bir duruma karşı tepki gösteren savunmacı bir iletişim tarzıdır. Reaktif iletişim sürecinde amaç yanlış bilgiyi önlemeye çalışmaktır.
Proaktif halkla ilişkiler, iletişim unsurlarını da içine alarak ürün ya da hizmet tanıtımına bir haber özelliği ve değeri katmaktadır. Reaktif halkla ilişkiler ise kurumların karşı karşıya kaldığı olumsuz durumları başarıyla atlatabilmesine yönelik giriştiği halkla ilişkiler çabalarıdır.
KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK PİRAMİDİ
Carroll (1991) KSS‟nin ekonomik, yasal, etik ve hayırseverlik olmak üzere dört boyutu olduğunu belirtmiştir.
SORUMLULUK : Sorumluluk kişinin kendine ve başkalarına karşı yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesi zorunluluğudur. Örneğin; öğrencilerin dersi dinleme, okul araç gereçlerini düzenli kullanma, başkalarının hakkına saygı duyma, yaşadığı çevreyi temiz tutma vb. sorumlulukları vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri