Kükürtlü Kaplıcası bu derece faydalıdır. Suyunu her zaman içse de faydalıdır. Suyu son derece acı, kükürtlüdür. Kızıl uyuz olanlar yıkanınca faydasını görürler.”” diyerek bu kaplıcanın özellikle uyuz hastalığına, yani cilt hastalıklarına iyi geldiğini belirtmiştir.
Özellikle kükürt oranı yüksek kaplıca suları derinin kendisini yenileme özelliğini artırarak kaşıntının üstesinden gelinmesinde önemli bir rol oynuyor. Kaşıntı problemini yenmek için Bursa'daki Kükürtlü Kaplıcaları'na, Uşak'taki Hamamboğazı Kaplıcaları'na, Adana Kozan'daki kaplıcalara gidebilirsiniz.
58 derece sıcaklıkla yer altından çıkan ve insan sağlığı için oldukça faydalı kırmızı su yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Şifalı kırmızı suyun kalp, damar sertliği, yüksek tansiyon, romatizma-siyatik, sinir, lumbago, uyuz, sivilce, kaşıntı gibi cilt hastalıklarına iyi geldiği biliniyor.
Deniz suyunun uyuza iyi geldiğine dair herhangi bir bilimsel çalışma yoktur. Aksine uyuz bulaşıcı bir hastalık olduğundan uyuz olan kişinin deniz ve havuz gibi alanlardan uzak durması tavsiye edilir.
Uyuz akarları, 10 dakika boyunca 50 °C (122 °F) sıcaklığa maruz kalırsa ölür.
İlgili 32 soru bulundu
Kükürtlü Kaplıcası bu derece faydalıdır. Suyunu her zaman içse de faydalıdır. Suyu son derece acı, kükürtlüdür. Kızıl uyuz olanlar yıkanınca faydasını görürler.”” diyerek bu kaplıcanın özellikle uyuz hastalığına, yani cilt hastalıklarına iyi geldiğini belirtmiştir.
Sıcaklık: 33 ºC 'dir. Kaplıcada Tedavi Olunan Hastalıklar: Gut hastalarına, böbrek taşlarına, cilt ve mide hastalıklarına özellikle sedef, mantar, yara, uyuz ve egzamaya iyi gelmektedir. Kaplıcada kabinli banyo hizmeti ile pansiyonda konaklama hizmeti sunulmaktadır.
Beyaz sirke cildin ph değerini değiştirir. Bu değişim uyuz parazitlerinin ölmesine neden olur.
Sıcak banyo ile uyuzun tipik belirtisi olan kaşıntı daha da artmaya başlar. Bu nedenle uyuz hastaları tuzu bir suyun içinde eriterek bu su ile banyo yapmalıdır.
Uyuzdan dolayı yaşanan kaşıntı ve döküntüler için de iyi gelmektedir. Tuzlu su ya da tuzlu bitkisel karışımı deneyerek sizi rahatsız eden kaşıntılara son verebilirsiniz. Kaşınmadan dolayı oluşan kızarıklıklar da yine tuz sayesinde hafifleyecektir. Çünkü hücrelerin yenilenmesine destek olacaktır.
Kaplıcaya aynı zamanda 'Kızıl Kilise' de denilmektedir ve bu isim bölge Türk egemenliğine geçmeden önce kasabanın batısında yer alan kiliseden gelmektedir. Birçok hastalığa derman olmasının yanı sıra, özellikle deri hastalıklarına ve uyuza iyi gelmesi nedeniyle 'Uyuz Hamamı' diye de anılır.
1 – Sandıklı Hüdai Kaplıcaları / Afyon
Ülkemiz genelindeki en şifalı kaplıcalardan biri olduğunu düşünülen Sandıklı Hüdai Kaplıcası'ndaki termal su 72 derece sıcaklıkta çıkarılıyor. Bu kaplıcanın ülkemizdeki diğer pek çok kaplıcadan farkı ise çamur banyoları.
Yapılan araştırmalar neticesinde; Kahverengi özelliği de bulunan suyumuzun; iskelet sistemi travmalarına, eklem ve kas sistemi rahatsızlıklarına, cilt hastalıklarına, ameliyat sonrası sancılara, romatizma ile bel ve boyun ağrılarının yanı sıra daha birçok hastalığa şifa kaynağı olabileceği belirtilmektedir.
Haymana'nın dünyaca ünlü şifalı termal suları olduğunu duymuştum. Şöyleki; HAYMANA Kaplıcaları, içinde barındırdığı minerallerle dünyanın en iyi sıcak suyu olduğu, İstanbul Üniversitesi, Atom Enerjisi Kurumu ve Hıfzıssıhha Kurumu tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucu tescillenmiş durumda.
4000 seneden daha uzun bir tarihe sahip olan Yalova termal suları, alanında Türkiye'nin ilk ve tek altın madalya sahibi olma özelliği taşıyor. İl merkezinden 12 km uzaklıkta bulunan termal kaplıcalar, birinci dereceden doğal, arkeolojik ve tarihi sit alanı olarak koruma altında tutuluyor.
Soğuk su kaşıntının şiddetini azaltacaktır. Kaşınan bölgeye soğuk su uygulamak kişiyi rahatlatıp kaşıntısının azalmasına neden olacaktır.
Uyuz kaşıntısını hafifletmek için soğuk duşlar almak veya antihistaminik ilaçlar kullanmak gibi bazı yöntemler geçici bir rahatlama sağlayabilir. Ancak, uyuzun tedavisi için antiparaziter ilaçlar kullanılmalıdır.
Permetrin: Bu ilaç, uyuzun neden olduğu semptomları azaltmak ve enfeksiyonu öldürmek için topikal olarak uygulanır. İvermektin: Bu ilaç genellikle ağızdan alınır ve daha şiddetli uyuz vakalarında kullanılır. Benzil benzoat: Bu ilaç uyuz tünellerindeki akarlara etki eder ve uyuzun semptomlarını azaltır.
Müntehab-ı Şifa'ya göre, “sürük” (keçi uyuzu) tedavisinde kabak çekirdeğinin içi ve kükürt beraber tartılır, yumuşak dövülür, elenir ve kuyrukyağıyla karıştırılır. Kolun dirsekten aşağısı yıkanır ve ocağa karşı kurutulur. Bu karışım üç gece ocağa karşı sürülür.
Permetrin, belirtildiği şekilde kullanıldığında güvenli ve etkili olup uyuz akarlarını ve yumurtalarını öldürür, uyuz tedavisi için ilk tercih edilen ilaçtır. Tüm akarları yok etmek için her biri yaklaşık bir hafta arayla iki (veya daha fazla) uygulama gerekli olabilir.
Kekik, lavanta, çay ağacı, ardıç katranı gibi şifalı bitkilerden yardım alarak uyuzdan kurtulmak mümkün olabilir. Lavanta yağıyla uyuzla mücadelede güzel sonuçlar alınır. Deriye yerleşmiş parazitler bu yağın yardımıyla yok olur..
Uyuz böceği insan üzerinde 1-2 ay kadar yaşayabilir. İnsan derisinden uzakta ise 2-3 günden fazla yaşayamaz. 10 dakika boyunca 50 °C sıcaklığa maruz bırakılırsa ölür. Uyuzdaki kızarıklık ve kaşıntı, tedavi başarılı olsa ve tüm akarlar ve yumurtalar öldürülse bile tedaviden sonra birkaç hafta devam edebilir.
Bu hastalıklar özellikle yaşlılar ve çocuklarda çok görülür." dedi. Uyuz hastalığının daha çok soğuk havaların yaşandığı kış döneminde görüldüğü, kışın soğuktan korunmak için çok fazla giyildiğini ve bunun da terleme fonksiyonlarını bozduğunu söyleyen Özçelik, "Soğuktan korunmak için bir çok şey giyiyoruz.
Lavanta, limon otu, hindistancevizi gibi diğer yağlar da uyuz tedavisinde etkili olabilir.
Kükürt; ucuz, etkili ve kolay tatbik edilebilen kükürt günümüzde de kullanılan en eski uyuz ilacı olarak bildirilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri