Sıfır dışında, herhangi bir sayının sıfırıncı kuvveti bire eşittir. Sıfırın herhangi bir pozitif kuvveti ise sıfıra.
Soruda da olduğu gibi bir sayının 0. kuvveti 1dir. Bu bütün sayılarda geçerlidir.
Sıfır tane a ifadesinin anlamı, 1'in yakınında herhangi bir sayının olamayacağı manasına gelmektedir. A⁰ = 1 x (0 adet a) = 1 olmasından dolayı 0 dışında tüm sayıların sıfırıncı olan kuvveti bire eşit olur.
0'ın bütün kuvvetleri yine bize 0 sonucunu vermektedir. Bu durumda o üzeri 0'da 0'dır.
Üslü sayılarda bilinmesi gereken bilgiler bulunuyor. 0 üssü 1 sayısı her ne kadar şaşırtmalı bir işlem olsa da, cevap sıfırdır.
İlgili 22 soru bulundu
0 sayısı tabanda olduğu yutucu bir sayı olma özelliği taşımaktadır. Bundan dolayı 0 üzeri 2 sayısı yine 0 sayısına eşit olmaktadır.
Yukarıda anlattığım gibi, 0 üssü 2 demek yanyana iki tane 0'ı yazıp çarpmak demek. 0 (Sıfır) sayısı çarpma işleminde kullanılırsa çarpma işleminin sonucu 0 (Sıfır) çıkar. Bu nedenle 0'ın üssüne ne yazarsanız yazın cevap 0 (Sıfır) çıkar.
Herhangi bir sayının karesini almak için, o sayının kendisiyle çarpmak gerekir. 0'ın karesini alırken kendisiyle çarpmak ve ona göre sonucu bulmak doğru olacaktır. Yani 0×0=0 işlemi bize gerçek cevabı verecektir. Bu durumda 0'ın karesi her zaman 0 olarak hesaplanır.
1 üssü 0 yani : 1⁰ = 1 eder.
3.0=0 dediğimiz zamanda 3 tane 0 toplarsak ne elde edeceğimizi sorgularız. Cevap elbette 0'dır. Kuvvet alma işlemi de çarpma işleminin kısaltılmasıdır. 30 ifadesi 1 haricinde başka değere eşit olursa matematiğin temellerini kurduğumuz aksiyomları sağlamayacaktır.
= 1 diyebiliriz. Soruda bizden sayısının hangi sayıya eşit olduğunu bulmamız istenmişti. Bu sayı 1'e eşittir.
5 Üssü 0 üslü ifadesi 1 sayısına eşittir.
Bir sayının 0. kuvveti 1 sayısına eşittir. Bu nedenle( -2) nin 0. kuvveti 1 dir.
Kaç defa çarpıldığından bağımsız olarak, 0 sayısının kendisiyle çarpımı 0 'a eşit olduğundan, bir istisna dışında, 0 'ın tüm kuvvetleri 0 'a eşittir.
Cevap "tanımsız" olur. Çünkü sıfır üssü sıfır ifadesinin tanımı yapılamaz. Cevabımız 0 olur.
Eğer parantez kullanılmışsa eksi 1 üzeri 0 sonucu 1'dir.
Fakat eğer parantez kullanılmadan alınmış bir üsse, bu defa sonuç -1 olacaktır.
Çünkü 0 sayısının üssü her ne olursa olsun cevap her zaman sıfır olmaktadır. Bu durumda sıfırın bütün kuvvetleri sıfırdır denilebilir.
Unutmayalım ki 0'ın bütün kuvvetleri (0 hariç) 0'dır. ✧Yani 0⁴=0 olmalıdır.
0'ın 3.kuvveti demek 0'ı 3 kere yan yana yaz çarp demektir. Çarpma işleminde 0 yutan elemandır. Cevbımız ise 0.0.0= 0' dır. Yani kısaca cevabımız 0'dır.
0'ın karesi yine 0'ın kendisiyle çarpılması ile bulunur. 0'ın hem kendisi ile hem de diğer sayılar ile çarpılması sonucunda 0 elde edilir. Bu durumda da 0'ın karesi yine 0'a eşit olmaktadır.
Nedeni basittir. Bir sayının içinde 0 (yokluk) bulunmaz ve bir sayıyı sıfıra bölemezsiniz. Tersi durumda ise örneğin sıfırı 5 bölmek gibi bir işlemde ise sıfırın içinde beş yoktur.
Eksi bir sayısının karesi, yani (-1) ile (-1)'in çarpımı, 1'dir. Küpü, yani üç adet (-1) sayısının çarpımı ise, -1'dir. Bu çarpımlardan genel olarak: "(-1) sayısının çift tam kuvvetleri 1'e, tek tam kuvvetleri ise (-1)'e eşittir." sonucu çıkar.
Çünkü hiçbir sayının 0 ile çarpımı 1 olamaz. Bu nedenle 01 (veya daha genel bir ifadeyle 0N) tanımsızdır.
02 =0.0=0 Sıfırın pozitif kuvvetleri 0'a eşittir. Sıfırın negatif kuvvetleri tanımsızdır. Örneğin 0-18 = Tanımsızdır.
Cevap: her sayının 0 ıncı kuvveti 1 e eşittir. eğer parantez içine alınmış ise cevap 1 olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri