Uzun yüz şekli Yanlış allık tekniği uygulamak yüzünü olduğundan daha uzun gösterebilir. Uzun yüz şeklini daha kısa göstermek için allığını yanaklarından başlayıp, kulak hizana doğru uygulamalısın. Allık fırçanı hareket ettirirken de düz bir çizgi şeklinde uygulamalısın.
Yuvarlak yüz: Yüzünüzün ince ve uzun görünmesi için allığı yanaklarınızın tam üstüne uygulayın. Fırçayla C harfi çiziyor gibi yapın. Allığı saç diplerinize doğru uzatın ve çenenize de hafifçe sürün. Uzun yüz: Allığı sadece yanaklarınızın üzerine uygulayın.
Bu yüz şekli için en doğru yöntem, allığı yanaklardan şakaklara doğru sürmektir. Böylece yüzün daha yuvarlak hatlara sahip olması sağlanır. Trendyol'dan ihtiyacınız olan allık çeşitlerine ulaşabilir, çok daha renkli ve etkileyici bir görünüme kavuşabilirsiniz.
Bunun için allığı yanaklarının doğru bölgelerine sürmen önemli. Allık sürme için en uygun nokta gülümsediğinde ortaya çıkar. Aynaya bakarak gülümse ve allığı fırça yardımıyla elmacık kemiklerinden hafifçe şakaklarına doğru uzanacak şekilde uygula. İşte, bu kadar basit.
Köşeli yüzler güçlü çene hatları ile biliniyor. Bu yüzden allığı elmacık kemiklerinden başlayarak çeneye doğru hafif yuvarlak hareketlerle sürebilirsiniz. Bu şekilde daha yumuşak görünen bir görünüme sahip olursunuz.
İlgili 32 soru bulundu
5- Allık uygulamasıyla son dokunuşu yapın
Fondötensiz makyaj yaparken cildinizin sağlıkla ışıldamasının son adımını da allık oluşturuyor. Ayrıca içinde parıltılar olan ya da nemli bir bitişe sahip allıklar tercih ederseniz, elde etmek istediğiniz canlı görünümü çok güzel şekilde yakalayabilirsiniz.
Yanaklara allık sürmenin en temel nedeni, sağlıklı ve canlı görünmek. Allık renginiz ten renginizle bütünleşmelidir. Soluk ciltler için pembe tonları, buğday tenliler için şeftali ve kayısı tonları, koyu ten rengine sahip olanlar için de mercan renkleri uygundur.
Aydınlatıcı, allık, kontür ürünü hatta far olarak kullanabilirsiniz. “Dual Intensity allıkları makyajda çok severek uyguluyorum çünkü bu allıklar kelime anlamı ile sadece 'allık' değil. Aydınlatıcı hatta far olarak da kullanabiliyorum.
Aydınlatıcı yani highlighter, göz altlarına, göz pınarlarına, kaş altına, elmacık kemiklerinin üzerine ve burun çizgisine uygulanmaktadır. Ten makyajı ve kontür işlemleri yapıldıktan sonra sürülmelidir.
Eğer cildiniz çok beyazsa, içerisinde kahverengi tonları barındırmayan pembe allıkları tercih etmelisiniz. Açık tenliyseniz, cildinizin alt tonuna göre sıcak ya da soğuk tonda pembeleri tercih edebilirsiniz. Buğday tenliyseniz, kahve alt tonlu pembe allıkları tercih edebilirsiniz.
Makyaj sırası; ten makyajı günlük göz makyajı ve dudak makyajı şeklinde sıralanabilir. Ten makyajı; fondöten, kapatıcı, bronzer, allık, aydınlatıcı malzemelerin uygulanmasından oluşur.
1 - Allık yerine balm
Parmak uçlarınıza alacağınız ürünü tampon hareketlerle elmacık kemikleriniz üzerine uyguladığınızda doğal bir allık işlevi görecektir. Aynı balm'ı dudaklarınıza da sürüp uyumlu bir pembe ton yakalayabilirsiniz. Üstelik doğal ama canlı bir güzelliğe kavuşurken zamandan tasarruf edeceksiniz.
Esmer tenliler
Esmer tenlilere çok koyu kahve tonları ve kiremit tonları olabilir. Dore ve altın tonları da çok yakışır.
Bunun için de aynı şekilde çene ucunu gölgelendirmeniz gerekir. Çene ve alın kısmına koyu renkli fondöten, yüzün geri kalan kısmına ise açık tonda fondöten kullanarak yüzünüz daha yuvarlak bir görünüme ulaşır. Yüzünüzün daha yuvarlak görünmesini istiyorsanız mutlaka allıklar yatak vuruşlarla uygulayarak kullanmalıdır.
Esmer tenliler için ideal allıkların başında, toprak tonları geliyor. İçinde şeftali tonları da barındıran terracota allıklar esmerler için uyumlu olabilirken, dore tonları da cesur ve canlı bir görünüm sağlayabiliyor.
Aydınlatıcı Sürme TEKNİKLERİ
Aydınlatıcı kullanmak istiyorsan, önce bir ten makyajı yapmalısın. Çıplak tenin üzerine aydınlatıcı sürersen doğal bir görünüm elde edemeyebilirsin. Fondöten sürdükten sonra mutlaka bronzer ya da allık da kullanmalısın, böylece derinlik/gölge efektini daha iyi yakalayabilirsin.
Kontür makyaja başlangıç aşamasıdır ve fondötenden önce yapılır. Bronzer ise bitiş adımıdır ve ten makyajının sonunda uygulanır. Yüzü boyutlandırma aşamasında ortaya çıkan bronzer kontür farkı ise şöyle: Bronzer vurgu yapılacak noktalara direkt uygulanır.
Açık tene sahip kişiler açık, koyu tene sahip kişiler koyu bir aydınlatıcı seçerek daha uyumlu bir görünüm elde edilebilir. BEYAZ TEN İÇİN İDEAL HİGHTLİGHTER: Beyaz tene sahip olanlar, pembemsi ve krem rengi olanları tercih edebilirler. Açık tonlardaki ışıltılı aydınlatıcıları kullanmak doğru bir seçim olacaktır.
Göz farını uygulamadan önce daha iyi sonuç alabilmek adına önce bir astar kat oluşturmalısınız. Bunu makyaj bazı ya da fondöten, pudra kullanarak yapabilirsiniz. Renk seçimi çok önemli. Gözlerinizin rengini ortaya çıkaracak renkleri seçmelisiniz.
Ela gözler gün içerisinde hep farklı tonlarda oldukları için her renk far ela göze çok yakışır. Ama en çok yakışan kahverenginin her tonudur. Kahverenginin yanı sıra kullanabileceği diğer renkler; turuncu, bakır, bronz, mor ve sedefli doğal renklerdir.
Bize sorarsan, krem allıkları uygulamanın en iyi yolu parmaklar! Elin ısısıyla krem allıklar daha da yumuşayarak kolay uygulanabiliyorlar, üstelik kontrol etmesi de son derece kolay. Krem allığı parmaklarınla tampon hareketlerle yanaklarına dağıtabilirsin.
Pembe renkte allık kullanmak beyaz tenli ve sarışın kadınlara yakışır. Bu nedenle pembenin çeşitli tonlarında allık seçmeleri ideal. Esmer tenli ve koyu renk saçlı kadınlara en çok yakışan allık tonları mürdüm ve kırmızıdır.
Buğday tenliler için far renkleri
Yeşil, altın tonları, haki ve bakır da teninize yakışan diğer renklerden bazıları. Mavi alt tona sahip olan renklerden mavi, pembe ve leylak gibi renklerden ise uzak durmalısınız. Bu renkler sıcak renk tonu olan buğday rengiyle uyum sağlamaz.
Eğer beyaz ve açık bir cilt tonuna sahipsen, kırmızı rujunla pembe/kahve tonlu allıkları tercih edebilirsin. Eğer buğday ve esmer cilt tonunda sahipsen de terracotta/şeftali tonlu allıklara yönelebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri